Stadsparken met speeltuin

9 april 2024
De Utrechtse stadsparken zitten vol met speelplekken voor de kids! Van waterspeeltuin tot nijntjeschommel. Geef de dieren een aai over hun bol en laat de kinderen helemaal los gaan op de grote speeltoestellen! Hieronder vind je onze favorietjes.
Speeltuin nijntje
Verspreid over Utrecht zijn superveel stadsparken te vinden! De grootste ken je misschien al, maar sommige pareltjes liggen net iets beter verstopt. Vaak met een ongerepte natuur om lekker in te ravotten!

Julianapark - Speeltuin nijntje

In het Julianapark vind je de eerste grote nijntje-speeltuin van Nederland! Hier kunnen kinderen spelen in het nijntjehuisje, voorgelezen worden in de nijntjevoorleesstoel in de nijntjeschommel en op zoek naar de aap, de beer en de schildpad uit de nijntjeboeken van Dick Bruna. In het Julianapark lopen ook damherten, alpaca's, geiten, schapen en bijzondere vogels vinden rond!

Spelen op Griftsteede

Achterin het Griftpark ligt een grote speeltuin verborgen! Naast het aaien van de reuzekonijnen, koeien en geitjes kunnen kinderen zich heerlijk vermaken op de grote schommels, glijbanen en draaitoestellen. Op Griftsteede ligt ook een sfeervol restaurant om even bij te komen van al het geren!

De Bosspeeltuin in Vleuten

De grote speeltuin in het Maximapark staat helemaal vol met houten speeltoestellen. Hier kunnen kinderen van 2 tot 12 jaar de hele dag helemaal los. Vanaf het mooie terras aan de Vikingrijn hebben ouders zicht op hun spelende kroost terwijl ze genieten van een heerlijke versnapering!



Stadspark Lepelenburg

Park Lepelenburg is een ideale plek om lekker met het hele gezin te picknicken. In de muziektent zijn regelmatig toffe optredens, maar ook los daarvan kun je met de kids heerlijk relaxen in het gras. Aan de rand van Lepelenburg ligt een speeltuin waar de kids zich prima vermaken. Roetsj van de glijbaan of doe een wedstrijdje wie er als eerst naar boven kan klimmen!

Onvervast stukkie Utreg

Het Noordse Park geeft de kids voldoende ruimte om een balletje te trappen en voldoende gelegenheid voor de wandelaar om tot rust te komen. In de grote speeltuin zijn een tafelvoetbalspel, kabelbaan, skateplek, tafeltennistafel, klimfort, buitenzwembadje en schommels te vinden. Bovendien is er ook een dierenhof met schapen, geitjes, kippen en konijnen!

Veel speelplezier!