• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Familiemaand met Donald Duck

30 september 2024
Het is familiemaand in het Rijksmuseum, met Donald Duck! Ga op pad met de Jonge Woudlopers, laat je hersens kraken in het Willie Wortel Uitvinderslab of ontdek wat er nog meer te doen is. Toegang t/m 18 jaar is gratis.

Voor alle Duckfans | 3 - 12 jaar


Willie Wortel | 3+

Word een uitvinder in Willie Wortels Uitvinderslab! In het weekend of tijdens de herfstvakantie maak je hier je eigen uitvinding! Laat je eerst inspireren door bijzondere uitvindingen die het museum te vinden zijn.

Volg de Masterclass | 8+

Ben je dol op tekenen? Op 26 oktober geeft een echte tekenaar van het weekblad Donald Duck tips in een magische tekenles. Hier leer je stap voor stap hoe je Donald Duck tekent. Voor papier en potloten wordt gezorgd.

Donalds tekenchallenge

In de voorhal van het Rijks maak je je eigen ‘verduckte’ meesterwerk met houtskool, pastelkrijt en fantasie. Een leuke workshop voor kinderen in het weekend van 5, 6, 12 en 13 oktober en dagelijks in de herfstvakantie!

Jonge Woudlopers

Ontdek het Rijksmuseum met de gratis Jonge Woudlopers-route! Test je woudlopers-skills met Kwik, Kwek en Kwak en zoek uitgeleende voorwerpen van het Duckstedelijk Museum. Haal de route op bij de Familiebalie!

Mickey lost het op | 6+

Tijdens de Familiemaand met Donald Duck kun je verspreid over het museum 4 Mickey Lost ’t op-mysteries vinden. Zoek alle kijkkaarten en ontdek hoe goed jouw detective-skills zijn! Je vindt de kaarten oa op de Eregalerij.

Een uniek exemplaar

Ben je groot fan van Donald Duck? Dan heeft het Rijksmuseum een leuke verrassing voor je! Haal na het speuren, tekenen of een rondleiding in het museum een uniek exemplaar van het tijdschrift bij de familiebalie!


En ook te doen in de familiemaand


Theatrale rondleiding

Izzy en Ot zijn besties en voor elkaar wanhopig op zoek naar het allerbeste cadeau ooit. Maar hoe vind je zoiets? Komen jullie ze helpen? In het museum staan zoveel bijzondere spullen. Zet je feestmuts op en ga samen op zoek. 4+

Pim & Pom | 3+

Pim & Pom hebben een missie: er is een muis ontsnapt uit een schilderij op de Eregalerij. Helpen jullie de muis te vinden? Met een knuffelbare audiotour speuren jullie samen met de twee katten door het museum.

Familierondleiding | 6+

Raadsels, kijkopdrachten, geuren, tekenen en kleien: deze spannende rondleiding is leuk voor het hele gezin! Over het meisje op de Nachtwacht, een bezoek aan een sultan of fabeldieren in de middeleeuwen.

Ga op expeditie | 6+

In Expeditie Rijksmuseum kruip je in het hoofd van Rembrandt, ontsnap je in de boekenkist van Hugo de Groot of reis je af naar het koude Nova Zembla. Wij gingen op expeditie en vonden het de leukste geschiedenisles ooit!

Digitaal Familiespel | 7+

Ontdek de geschiedenis in het Rijksmuseum met het familiespel! Huur een apparaat en ga samen op pad. Ontrafel binnen een uur acht geheimen van het museum en ontvang een verrassing aan het einde!

Snapguide | 12+

Verken het Rijksmuseum met bekende YouTubers zoals NikkieTutorials en Ronnie Flex via SnapGuide! Ontvang een persoonlijke tour en doe mee aan leuke challenges. Ontdek het Rijksmuseum via je telefoon!


Veel plezier tijdens de familiemaand oktober in het Rijksmuseum! Naar de website