• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Met de kids naar de boerderij

30 augustus 2024
Waar ben je meer in de natuur dan op de boerderij? Tussen de dieren, grote stallen en enorme hooibergen is er superveel te spelen voor de kids. Geef de geiten een aai over hun bol en geniet van de biologische producten van het land. Wij hebben onze favoriete boerderijen voor een middag met de kids op een rijtje gezet!
Natuurboerderij Hardebol

De Marsen

Biologische boerderij in Landsmeer

Boerderij De Marsen is een biologische (zorg)boerderij. Je vindt er een boerenwinkel, een boerenhuiskamer, een scharrelerf, een moestuin, een plek om te picknicken en natuurlijk boerderijdieren. Het scharrelerf is speciaal ingericht voor kids om lekker te kunnen spelen. Het speelgoed staat al voor je klaar! En als je even uitgespeeld bent kan je proeven van al het lekkers dat het biologische landleven te bieden heeft.



Natuurboerderij Hardebol

Natuurboerderij in Landsmeer

In Landsmeer vind je een heerlijke natuurboerderij met boederijwinkel en speelstal. De winkel zit vol met producten van eigen land en uit de streek. In de stal lopen de koeien, schapen, lammetjes en geiten rond. Ook staan er traptrekkertjes klaar voor de kids in verschillende maten en kleuren. Scheur heerlijk in de rondte met een hoop gemekker en geblaat op de achtergrond!



Fruittuin van West

Biologische boomgaard in Amsterdam

Fruittuin van West is een prachtige boomgaard om lekker te draven of juist heel stil te kijken wat er gebeurt in en rondom de fruitboom. Als je er vroeg bij bent, kun je ook eitjes rapen bij de kippen. Na al dat gestruin tussen de gewassen en de kippen, staat de lunch al klaar in het tuin café. En in de supermarkt in de Fruittuin vind je nog veel meer biologische producten.



Geitenboerderij Ridammerhoeve

Geitenboerderij in Amstelveen

Op de boerderij in het Amsterdamse Bos lopen zo’n honderd melkgeiten, een zestigtal lammeren, legkippen en kuikens, varkens, koeien en een kalfje, een paard en een pony rond. Je kunt bij de geiten het hok in en ze knuffelen en aaien. Kinderen kunnen ook helemaal los in de speeltuin of even lekker bijkomen op het grote terras!



Boerderij Polderzicht

Speelboerderij in Ouderkerk a/d Amstel

Bij Boerderij Polderzicht is van alles te doen! Golf bij de Boer, uitrusten op het terras, fiets huren, wandelen in polder De Ronde Hoep en meer! De Boerderij heeft ook een kindvriendelijk terras. Naast het terras is een grote speeltuin met speeltoestellen, trampoline en voetbalveld. Ook kan je in de stallen kijken, of een rondje maken op de skelter of op het trekkertje.



Speelboerderij Elsenhove

Kinderboerderij in Amstelveen

Bij Speelboerderij Elsenhove vind je allerlei boerderijdieren, een grote avontuurlijke én natuurlijke speeltuin en de mogelijkheid om veel over natuur, milieu en duurzaamheid te leren. Leuk voor kinderen én volwassenen! In de periode van maart t/m november worden er (meestal op zondag) activiteiten georganiseerd, zoals broodbakken.



De VerbroerderIJ

Groene locatie in Amsterdam

Deze prachtige locatie is een moestuin, biggetjesverblijf en restaurant ineen! Het terras is op vrije inloop, er zijn zitjes op het stadsstrand en in de MoestuinderIJ. Regelmatig worden er gratis activiteiten georganiseerd zoals de BuurtmaaltIJd, spelletjesavond of de BurenBingo. Laat je kids de varkentjes een aai over hun bol geven en ontdek het terrein!



Veel dierenplezier!

Op zoek naar alle Uitjes in Amsterdam? Klik op de roze button
Naar de website