• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Een Bubbelbal verjaardagsfeest is echt heel tof

1 augustus 2022
Julius wordt 9 en wil heel graag een Bubbelbal verjaardagsfeestje! En wat een goede keuze want het wordt een onvergetelijk leuk partijtje!
Mijn oudste wordt negen wat inhoudt dat er weer een Kinderfeestje moet worden georganiseerd! Van vorig jaar weet ik nog dat er binnen 5 minuten een kluwen gillende jongens in onze zitkamer lag die al stoeiend het meubilair een beetje dichter bij hun levenseinde bracht. Dus ik ga op zoek naar een partijtje buiten de deur!
 
 
Vandaar dat ik Julius achter de computer zeten hem zelf een Kidsproof.nl top 5 verjaardagsfeestjes laat samenstellen.
 
Hij is snel klaar en ik ben natuurlijk reuze benieuwd naar zijn lijstje. Bubbelbal prijkt bovenaan! Om een beetje een idee te krijgen bekijken we wat Bubbelbalfilmpjes en dat ziet er hilarisch uit.
 

Op zaterdagmiddag melden we ons met 13 uitzinnige jongens bij het sportcomplex van Science Park. Koen van Bubbelbal heet ons welkom en heeft alle Bubbelballen al opgeblazen en klaar liggen en een lekker muziekje aangezet. Wij gaan ons eerst in sportkleding hijsen en dat is geen overbodige luxe kom ik later achter.
 
 
We krijgen een korte uitleg van Koen. Hoe werkt zo’n Bubbelbal, hoe doe je ‘m ‘aan’ en waar moet je op letten.
 
Een Bubbelbal is een grote met lucht gevulde plastic bal die om je heen zit en dient als een stootkussen. Je kunt je armen niet gebruiken dus als je een zetje krijgt en valt, wordt je val opgevangen door de plastic bal.
 
Als de jongens worden omgevormd tot ‘Bubbelballen’ leidt dit al snel tot grappige taferelen! Veel jongens zijn er snel handig in. Zij nemen een aanloop, trekken hun knieën op in de bal en rollen zo de zaal door! Jongens die het wat lastiger vinden worden door Koen geholpen met tips & tricks.
 

Het tegen elkaar aan botsen zodat de ander omrolt blijkt een heel leuk spel! Al snel zie ik allemaal verhitte rode lachende bekkies in de ballen zitten. De uitdaging is om je vriendje zo’n zetje te geven dat hij op de kop staat met zijn benen de lucht in. Dan kan hij geen kant meer op en heeft hij hulp nodig om weer op zijn benen te komen staan!
 

En dan gaan we een Bubbelbal voetbalwedstrijd doen. Ik hijs me ook in een Bubbelbal en de tactiek is me al snel duidelijk. Niet als een gek achter de bal rennen en proberen te scoren, wat wel een beetje in het dna van de jongens zit, maar iedereen buiten spel zetten door ze een zetje te geven, en dan pas achter de bal aan!
 

Na 1,5 uur heb ik 13 uitgeraasde, vrolijke, enthousiaste jongens met rode koppies. Tijd voor veel drinken en taart. Wij gaan naar Restaurant Polder, wat ook op het Science park zit, om pannenkoeken en frietjes te eten. Wat zijn ze relaxed daar! Ik mag gewoon mijn eigen ‘spekjestaart’ meenemen. In het sportcomplex heb je ook De Oerknal die eea kan bieden.
 
 
’s Avonds blijft mijn telefoon piepen! Van bijna alle (ouders van) vriendjes ontvang ik een sms'je dat ze het echt een heel‘cool’ feestje vonden!
 
 
Bubbelbal kan zowel buiten als binnen. Omdat Julius in de winter jarig is kiezen wij ervoor om het binnen te doen. Dit kan op diverse plekken in Amsterdam. Bubbelbal organiseert de locatie. Maar je kunt Bubbelbal ook prima buiten in het park, een grote tuin of een weiland doen. Bubbelbal is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar en ook leuk om met je familie te doen tijdens een buurtfeest.

Meer informatie over dit verjaardagsfeestje, klik door via de button.
Naar de website