In 2013 is er een wel
heel bijzondere vondst gedaan in Wyoming (VS): een
kudde triceratopsen. Na meer dan 10 jaar opgraven, prepareren en onderzoeken, kun je de dino's vanaf
vrijdag 18 oktober 2024 voor het eerst samen zien in de tentoonstelling
Triceratops: de kudde in Naturalis!
Nergens anders dan bij
Naturalis in Leiden sta je oog in oog met vijf triceratopsen, de dinosaurus bekend van zijn grote kraag en drie hoorns. Stap in de wereld van de enorme planteneter en maak kennis met de kudde! Bewonder de
fantastische skeletten en duik daarna in alle spelletjes en interactives... Verzamel zoveel voedsel als Triceratops per dag at, kom erachter hoe een scheet van Triceratops klonk (en rook!) en hoeveel tanden ze in hun leven wisselden. Kruip in een triceratops-ei en ontdek hoe een triceratopsbaby groeide en weersta samen met jouw kudde de aanval van Triceratops grootste vijand: T. rex.
Je leert ook van alles over het doen van onderzoek en kijkt door een microscoop of je bepaalde lijntjes kunt vinden in de botjes. Zo krijg je een beeld van het werk van de paleontologen van Naturalis.
Hilarisch is het spel waarmee je kunt testen of jij en je buur-triceratops matchen. Je scant daarna de QR code die in beeld komt, en hebt meteen een te gekke foto van jezelf, als triceratops:-).
Op Dino avontuur met de kleintjes!Dit is zó leuk. Ga met je kleine mini-dinofans vanaf 3 jaar naar het auditorium voor een echt dino-avontuur! Ze ontdekken hier hoe je dinobotten opgraaft, hoe je in een kamp leeft en hoe je dinobotten onderzoekt. Labjasje aan, botten uitgraven, kruiwagen rijden en boekjes lezen in de tent, net als een échte paleontoloog.
Wil je zien hoe de botten geprepareerd en onderzocht worden? Kom (gratis) langs in het Dinolab in LiveScience. In de zaal Dinotijd van Naturalis kun je ook de skeletten van andere dino's zien.
Kom langs voor een unieke ervaring!
Klik op de roze button voor meer informatie en reserveer je ticket online.
Tip: We hebben nog veel meer leuke museumuitjes in regio Amsterdam voor je verzameld in onze eropuit-categorie.