• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Beleef de natuur bij Molenplaats Sonsbeek

30 augustus 2024
Ben je op zoek naar een leuk uitje met kinderen? Ga dan naar Molenplaats Sonsbeek in Arnhem! Hier duik je samen met je kind midden in de stadsnatuur met leuke en leerzame activiteiten. Er is hier altijd iets te beleven voor iedereen!

Natuurexcursies en wandelroutes

Het hele jaar door zijn er toffe excursies en avontuurlijke audiotours door het park, zoals die van Lotje en Woudhout. En voor de speurneuzen onder ons: bij de infobalie ligt altijd een gratis Sonsbeek Bingokaart klaar. Ga op zoek naar bijzondere dieren en planten in het park en kijk wie als eerste een eekhoorn of ijsvogel spot.



Tot en met 15 december kun je samen met je kind de interactieve wandelroute ‘Arnhemse bomen vertellen’ volgen. Hier komen de oudste en meest bijzondere bomen van het park tot leven en delen hun verhalen. Een magische ervaring!



De Witte Watermolen

Op het terrein van Molenplaats Sonsbeek staat de indrukwekkende Witte Watermolen. Een bezoekje aan deze molen is echt de moeite waard! Hier wordt nog steeds graan gemalen en je kunt de molenaars in actie zien. En wist je dat je er meel kunt kopen om thuis heerlijke pannenkoeken of kabouterkoekjes mee te bakken?





Lekker smullen na al dat avontuur

Heb je trek gekregen na al het ontdekken en speuren? Dan is een leuke picknick in het park met de picknick lunchbox van Molenplaats Sonsbeek een aanrader.



Of smul van lokale lekkernijen in de horeca. Speciaal voor de kinderen staan er ook poffertjes en paddenstoelenmuffins op het menu!



Zondaguitjes in september en oktober

Op zondag 15 september, tijdens Open Monumentendag, kun je samen met je kind(eren) de Belvédèretoren beklimmen voor een waanzinnig uitzicht over het park en de wijde omgeving. Op een heldere dag kan je zelfs tot Duitsland kijken.



Of bezoek de historische IJskelder en ontdek hoe men vroeger zonder koelkast het eten bewaarde. Bij de ijskelder wordt er een IJSKOUDE traktatie uitgedeeld (op Open Monumentendag). Deze monumenten zijn in de zomer elke zondag geopend.

Mis ook zondag 29 september niet, want dan is het tijd voor de Arnhem Groen Markt – een gezellige tuin-oogstmarkt met activiteiten voor kinderen, zoals schminken.



En als je in de herfstvakantie nog iets leuks zoekt, kom dan naar het Sprookjesfestival in Park Sonsbeek! Bij Molenplaats Sonsbeek zijn er dan speciale voorstellingen voor kinderen.

Tijdens de Nacht van de Nacht op 26 oktober kan je meedoen aan een wandeling in het donker en sterren en planeten bekijken door een telescoop. Hoe spannend is dat?

Kijk voor een overzicht van alle activiteiten en aanmelden op de website via de roze website button.

Op 4 september is het Oogstfeest op Stadsboerderij de Korenmaat. Kom je ook? Naar de website