• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kinderboekenweek 2024

16 september 2024
Tijdens de Kinderboekenweek 2024 worden er leuke kinderactiviteiten georganiseerd in de omgeving van Breda. Kom een kijkje nemen tussen de kinderboeken in de boekenwinkel en ontmoet de schrijvers van jullie favoriete kinderboek. In de regio Breda zijn ook knutselactiviteiten, theatervoorstellingen, voorleesuurtjes en andere activiteiten in het thema van de Kinderboekenweek. Lees gauw verder!

Kinderboekenweek bij Nieuwe Veste

Kom luisteren naar eigenwijze reisverhalen tijdens de Kinderboekenweek bij Nieuwe Veste


Programma bij De Nobelaer

Workshops, voorlezen en voorstellingen. Ook bij De Nobelaer hebben ze ieder jaar een bomvol programma vol leuke activiteiten rondom de Kinderboekenweek. Ze starten de themaweek traditiegetrouw op woensdag met een grote opening waar iedereen welkom is. In de rest van de week organiseren ze bij De Nobelaer toffe activiteiten zodat ze samen optimaal genieten van de Kinderboekenweek. 


Kinderboekenweekfestival 

Tijdens het Kinderboekenweekfestival in Oosterhout houdt de bieb Oosterhout op zaterdag 12 oktober een festival van 13:00 tot 16:00 met lekker eigenwijze verhalen, een creatieve workshop NEEhoorns knutselen, leuke proefjes van de Duurzame Ontdekbus, kan je meedoen met de speurtocht in de bibliotheek en nog veel meer!


Activiteiten bij Kinderboekentuin

Ook bij Kinderboekentuin kun je komen luisteren naar toffe verhalen. Er komen ook twee schrijvers op bezoek, dit wil je niet missen!

Zo komt Erik van Os op bezoek bij Kinderboekentuin. Deze duizendpoot vol humor, heeft dit jaar de tekst van het Prentenboek voor de Kinderboekenweek geschreven. Erik gaat ons een uurtje vermaken.

Ook komt Pieter Koolwijk op bezoek bij Kinderboekentuin. Heb jij Gozert of een van de andere boeken van Pieter Koolwijk gelezen en wil je hem nu wel eens in het echt ontmoeten, kom dan naar de Kinderboekentuin.     


Creatief aan de slag

In het kader van de Kinderboekenweek met als thema 'Lekker Eigenwijs' nodigt Bibliotheek Oosterhout je uit om te duiken in de wereld van surrealistische kunst! Laat je inspireren door de voorbeelden om je heen en verras jezelf met jouw eigen meesterwerk. Dit is jouw kans om eigenwijze kunst te maken die net zo uniek en eigenzinnig is als jij. Kom langs en ontdek de kunstenaar in jezelf!   

Of schrijf je eigen gedicht of verhaal tijdens de Kinderboekenweek bij Bibliotheek Oosterhout!


Eigenwijze yoga

Kom jij ook naar deze eigenwijze yoga bij Bibliotheek Oosterhout? Beweeg als een dappere leeuw, balanceer als een sierlijke flamingo en vlieg als een vrije vlinder! Leer hoe je kunt ontspannen, plezier maken en lachen.


Toffe voorstelling 

Stap binnen in een speelse wereld waar drie avontuurlijke kinderen op matrassen wonen en alles durven wat niet mag. Verwonder je over hun acrobatische capriolen en ondeugende streken. Een voorstelling die voelt als een droom die uitkomt. Te zien bij De Nobelaer.