• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Toffe zomervakantie uitjes in en om Breda

5 juli 2024
Ja, de zomervakantie ligt voor ons! Zes weken zijn de kinderen lekker vrij en is er zoveel te beleven in onze regio. We hebben superleuke eropuit tips voor je op een rijtje gezet. Nu nog even je favoriete uitjes kiezen! Lees gauw verder!

Lekker actief!


Toffe nieuwe route

Er is een nieuwe route bij Klimbos Bergen op Zoom! Gaan jullie deze zomer de uitdaging aan? Je legt zelf een route af tussen de bomen. Er zijn maar liefst 10 routes die verschillen in hoogte en moeilijkheidsgraad.



Super grote speeltuin!

Bij Speeltuin Vrouwenhof kan je eindeloos klimmen, klauteren en met water spelen. Lekker voor de warme dagen. Er is een groot terras, dus je hoeft geen eten en drinken mee te nemen. Je kan ook fijn picknicken.



Bounce Valley Breda

Kom springen in een van de grootste Airparken van Nederland. Bounce Valley is een paradijs voor kinderen. Het Airpark bestaat uit meerdere verhogingen, obstakels, games en hindernissen.



Nieuw avontuur!

Met 7000 m2 aan binnen- en buiten zip & klimparcoursen is Adventure City dé plek waar het hele gezin op
klimavontuur kan. NIEUW is het gave Netpark waar je naar hartenlust kunnen springen en klauteren.



Zien, leren, doen


Dierenstad in museum

Het is zomer! Dat viert Stedelijk Museum Breda met een nieuw familiezomerprogramma DIERENSTAD. Plan nu alvast jullie uitje naar het museum. Ze hebben extra leuke activiteiten voor de hele familie.



Nieuw cursusseizoen

Volop toffe creatieve activiteiten voor kids in het Onderwijsmuseum deze zomer! Maak je eigen tekenrobot of kweekbakje, doe een theaterworkshop, luister naar verhalen bij het kampvuur en nog veel meer!



Fijn chillen deze zomer

Yes, het is zomervakantie. Tijd voor ontspanning bij Kinepolis! Zak heerlijk weg in de luxe stoel en geniet van gave familiefilms, zoals: Binnenstebuiten 2, Verschrikkelijke Ikke 4, Superkrachten Voor Je Hoofd en De Bellinga’s.



Leuke musicallessen

Zingen, dansen, acteren en heel veel plezier hebben! Bij de musicallessen van Telekids Musicalschool Breda staat jouw kind helemaal in de spotlight. Benieuwd? Meld je kind aan voor een proefles.



Gratis naar het theater

Dit jaar bestaat De Kring 115 jaar. Daarom zijn dit seizoen alle kindervoorstellingen voor kinderen tot en met 12 jaar gratis. Ga naar voorstellingen zoals bijv. De Kleine Zeemeermin, Brandweerman Sam en Ernst, Bobbie en de rest.



Trotseer het Slot

Bij het avontuurlijke Slot Loevestein ontdekken jullie deze zomer de tijd van de ridders en jonkvrouwen! Dwaal door het
Middeleeuwse kampement, doe mee met de ridderschool en ga de strijd aan in de ridder- en jonkvrouwspelen.



Deze zomer bij Pathé!

Vrolijke Minions huppelen over het scherm, Dylan Haegens is weer te zien op het doek, Dikkie Dik vermaakt de kleinste kinderen en de Bellinga's zetten de boel op stelten deze zomervakantie bij Pathé!



Zomer op de boerderij

Deze zomer halen kinderen hun boerderijdiploma, dwalen ze door het maïsdoolhof en mogen ze de boer een handje helpen. Leerzaam en erg leuk: laat je kinderen een boerderij bij jou in de buurt ontdekken!



Bootje varen in Breda

Heb jij zin om te varen over de singels van Breda? Dat kan! Huur je bootje bij Bootje Varen Breda.
Je kan een bootje huren met een schipper erbij, die vaart jou en je kinderen lekker rond op het water rondom Breda. Maar je kan natuurlijk ook zelf schipper zijn. Of je kan een bootje huren met een lunch daarbij of een borrel.


Uitagenda tips

Onze Uitagenda staat vol met leuke activiteiten en tips in Breda. Bekijk wat er nog meer te doen is tijdens de zomervakantie!