• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Naar de Betovering deze herfstvakantie, wat is leuk?

8 oktober 2024
De herfstvakantie 2024 staat voor de deur en dat betekent maar één ding: het is tijd voor Festival De Betovering! Maar met zoveel keuze; wat is nu leuk? We geven je alle inside tips. Bijvoorbeeld als je gratis voorstellingen zoekt of met je baby wilt of van een feestje houdt en the place to be zoekt. Je leest het hier!
Betovering 2024 Den haag herfstvakantie
Dit internationale kunstfestival voor kinderen tot en met 12 jaar is dé plek om samen te genieten van theater, dans, muziek, films en workshops. Met meer dan 400 activiteiten op wel 60 locaties in en om Den Haag, is de keuze enorm. Maar wat is nu leuk om met je kinderen naartoe te gaan? Hieronder vind je onze tips.



De Opening

Het festival begint op vrijdag 25 oktober met een spectaculaire opening. De openingsvoorstelling en tevens Nederlandse première is ‘Full HD’ (7+) van Doble Mandoble: een science fiction voorstelling vol visuele effecten, magie en acrobatiek. De openingsvoorstelling is altijd éxtra feestelijk met genodigden, free food en misschien nu ook met jou? Geen tickets meer? No worries, de voorstelling is ook op zaterdag te zien.

Het Festivalhart CASA FIESTA is dé plek waar je moet zijn.

Dit jaar wordt Theater aan het Spui omgetoverd tot CASA FIESTA, het bruisende festivalhart waar je elke middag kunt deelnemen aan gratis workshops en de dag kunt afsluiten met muziek. Mis de feestelijke afsluiting niet en kom verkleed in je leukste Halloween kostuum voor het gemaskerde dansfeest op zaterdag 2 november!



Programma bij de diverse Locaties
Het programma van Festival De Betovering is verspreid over verschillende locaties in Den Haag. Hier zijn enkele hoogtepunten:


Bij Bibliotheek Den Haag zijn er drie gratis voorstellingen
- 40 rovers (7+): Ontmoet Morgiana, de dappere heldin in Ali Baba en de 40 rovers. 
- De grote game show (6+): Heb je er ooit van gedroomd om echt in je favoriete videogame te stappen? Kom dan naar deze voorstelling!
- Hap uit je bed (3+): Een energieke en humoristische mimevoorstelling voor de kleintjes.
Kom ook naar deze voorstellingen van de bibliotheek Den Haag! Het is gratis en op meerdere locaties en data. Wel even reserveren!




Paard
Leren proeven en alles eten kan een moeilijke opgave zijn met opgroeiende kinderen, maar dankzij Smaakspoken zijn er een hoop kinderen aan het proeven geslagen. Deze voorstelling is op zaterdag 2 november in PAARD in Den Haag en is een onze tip tijdens Festival De Betovering in de herfstvakantie.



Koninklijke Schouwburg
Geniet van voorstellingen zoals DE (8+) Een voorstelling over heel erg weinig. Zo weinig dat zelfs de woorden voor een titel al bijna op waren. Gelukkig was er nog eentje over. Hopelijk is dat genoeg. En PRRRT PRRRT FLAP FLAP (3+), een hilarische show over vogelspotters. Met je peuter ga je naar Raketje (2+), een verhaal over een man die naar de maan wil met een raket van colaflessen. 

Theater aan het Spui
Hier kun je onder andere kijken naar Hendrik IV - ongeschikt voor kinderen (8+), een voorstelling die elk moment uit de hand kan lopen. Of ga met kleuters naar een kleine anatomie (4+). En wil je weten wat vreemd is? En wie bepaalt dat eigenlijk? Kom dan naar Vreemd Ding, de gloednieuwe voorstelling van HNTjong!



Filmhuis Den Haag
Laat je betoveren door de mooiste films over gekke families, avontuurlijke katten en heldhaftige bosdieren. We hebben het over Dikkie Dik en Vos en Haas bij Filmhuis Den Haag. Dat vind echt iedereen leuk!

Amare
Natuurlijk zijn er ook hele leuke voorstellingen én workshops in Amare. Wiegeling (0,5-1,5 jaar) is een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is als je met je kleintje naar de Betovering wilt. Zelfs voor baby's is er dus een programma. Met Hebbes (4+) zie je een acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten. Achteraf kun je meedoen met een workshop om je eigen acrobatische trucs uit te proberen!



De fluisters van de geheime dans (5+) in Amare belooft een onvergetelijke reis door de wereld van dans en verhalen! Een grappig verhaal dat het klimaatprobleem op kindermaat snijdt zie en hoor je met Odiezee (7+). En Dauw (6+) is een knus familieconcert waar de magie van het uur blauw en de Andalusische en Arabische muziek je meevoeren in een droomwereld. 



Betovering in Scheveningen
Ook op de boulevard, bij Muzee en Beelden aan Zee in Scheveningen is van alles te beleven! In een theaterbus zie je de première van Wegwezen, maak je eigen technobeat, waan je op een onbewoond eiland, doe mee met de workshop Griezel en meer. Hier lees je het hele programma.

Huis van het boek
Cola is niet zo goed voor je tanden, maar wel reuze handig als je drukwerk wilt maken! In de workshop Kitchen Litho (7+) bij Huis van het boek leer je de magie van deze bijzondere druktechniek en ga je naar huis met een zelfgemaakte litho. Wel even reserveren!

ACVA (Academy of Vocal Arts)
Op zaterdag 26 oktober is het griezelig gezellig op de ACVA: kinderen kunnen kiezen uit twee workshops Samen zingen doe je zo! De workshop is voor kids van 4-5 jaar en van 6-8 jaar en kost slechts €5,-. Zing je ook mee?



Theater de Vaillant
Lonneke van Leth dans zie je vrijdag 1 november 11.00 uur in Theater de Vaillant met de ontzettend eigenwijze dansvoorstelling Eigenwijze drol.

In de voorstelling wil de danseres niets liever dan kunnen vliegen. Ze gelooft echt dat het mogelijk is en probeert het steeds opnieuw, maar telkens op een andere manier. Haar vrienden verklaren haar voor gek en lachen haar uit, maar ze is een echte eigenwijze drol en weigert op te geven. De dansers laten zien dat eigenwijsheid hilarisch en hartverwarmend kan zijn, maar ook de nodige spanningen met zich meebrengt.

Handige Tips

Reserveer op tijd: Voorstellingen en workshops zijn populair en vaak snel volgeboekt. Zorg dus dat je op tijd je tickets reserveert.

Bezoek Betovering-buiten
Op 4 dagen wordt er een pop-up festival georganiseerd in Escamp, Schilderswijk en Laak georganiseerd! Hier zie je de grappige voorstelling Kontrol van compagnie Krak. Acteurs van Cirq maken ter plekke kunstwerken van de dromen die kinderen hebben voor de toekomst.

Toegankelijkheid
Het festival is toegankelijk voor alle kinderen, ook voor wie bewegen, stilzitten, horen, zien of prikkels verwerken minder vanzelfsprekend is. Er zijn speciale voorstellingen en prikkelarme performances.

Bestel Nu Je Tickets!

Wacht niet langer en bestel snel je tickets voor Festival De Betovering. Deze herfstvakantie wordt gegarandeerd een magische ervaring voor het hele gezin. Bezoek de website van De Betovering voor het volledige programma en om je tickets te reserveren.

Tot ziens in Den Haag! Veel plezier en laat je betoveren! Naar de website