• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Naar Paleis Noordeinde & Koninklijke Stallen!

16 juli 2024
Bezoek Paleis Noordeinde én de Koninklijke Stallen en doe de nieuwe multimediatour voor kinderen! Wat een bijzonder uitje deze zomervakantie voor het hele gezin. Hier lees je onze ervaring. Tip: reserveer snel je kaartjes!
Voor Paleis Noordeinde, het werkpaleis van de Koning
Alle prinsen en prinsessen opgelet: ook deze zomer kun je Paleis Noordeinde én de Koninklijke Stallen bezoeken. Maar liefst 15 dagen deze zomer. Wij mochten vast een kijkje nemen en deden de nieuwe multimediatour voor kids! Deze is geschikt vanaf ongeveer 6 jaar.



Op pad met beveiliger Rico
Oortjes in, kastjes aan en gaan! In de multimediatour 'ontmoet' je beveiliger Rico. Met een lekker Haags accent neemt hij ons mee door het gebouw. En vertelt ons allemaal weetjes die alleen de echte insiders weten... wist je bijvoorbeeld dat je boven de trap een tekening van de prinsesjes kunt zien? Het is even zoeken, maar de speurogen van Mila ontgaat weinig!



Ook voor volwassenen
Voor volwassenen is er de 'normale' volwassen tour. Wat fijn is, is dat je heel makkelijk kunt switchen naar de kindertour. Helemaal als je nieuwsgierig bent waarom de kids alwéér zo hard moeten lachen... Eerlijk gezegd raden wij alle volwassenen sowieso deze kindertour aan. Het is echt hilarisch leuk en nog leerzaam ook!



Koninklijk gamen
In de multimediatour verteld Rico op speelse manier over het paleis, de verschillende vetrekken en wat de koning zoal doet. Zie je een houten parketvloer? Dan weet je: hier werd en wordt gedanst! Ook zitten er allemaal opdrachtjes in de tour die je op het audiokastje moet doen. Toch even gamen dus. Maar dan wel heel koninklijk;-).



Zo kun je bijvoorbeeld een kamer een heel ander kleur behangetje geven... is groen niet jouw kleur? Maak het dan rood, of geel, of ... Ondertussen kijk je écht je ogen uit in dit prachtige paleis!



Kunst kijken met Rico
Er hangen ook allerlei prachtige schilderijen door het hele paleis. Het is alsof je in een museum over de geschiedenis van Nederland loopt. En op de één of andere manier weet Rico in de audiotour ook de schilderijen boeiend te maken bij onze kinderen. Dat doet ie goed!



Koninklijk wuiven 
Ineens staan we in de kamer aan de voorkant van het paleis, waar het beroemde balkon is. Natúúrlijk gaan de dames hier even koninklijk wuiven. Oh ja, de deur zit op slot, wel zo veilig;-). 



Boodschap van de koning
En dan gaat er een sirene... wat is dat? Oh, de ringtone... Koning Willem-Alexander belt! Hij heeft een boodschap, speciaal voor alle kinderen. Wat? Dat vertellen we natuurlijk niet!



Must see voor iedereen
En dan zijn we aan het einde van de tour door Paleis Noordeinde en weten we echt véél meer over het werk van onze koning. Wat ons betreft zou iedereen dit een keer moeten doen. Maar we zijn nog niet klaar. We gaan ook naar de naastgelegen Koninklijke Stallen!



Speurtocht door de Stallen
We lopen door de mooie paleistuin richting de Koninklijke Stallen. Hier is een speciale speurtocht voor kinderen. Ze leren zo van alles over de tradities en het vervoer van de leden van het Koninklijk Huis.



Binnenbak met film
In de binnenbak wordt een film wordt gedraaid over de stallen. Je zit lekker op hooibalen. Wij paardenmeisjes willen hier overigens best even een grote volte maken, zo mooi! 



Prachtige paarden
En dan snel naar de paarden! Prachtige Friezen en Groningers zijn hier te vinden. Ze moeten natuurlijk voor de koets kunnen lopen en er wordt op gereden. In de speurtocht wordt gevraagd naar onze lievelings... mmm lastig kiezen maar we gaan voor deze zwarte beauty.



Koetsen en auto's
In de Koninklijke Stallen staan ook allerlei koetsen en auto's. Wist je dat je hier de oude cabriolet van Juliana kunt zien? Voor ons is toch de Gouden Koets het hoogtepunt. Wat fantastisch om die een keer te kunnen zien. Natuurlijk wordt alles vastgelegd. Een onvergetelijk uitje!



Reserveer meteen!
Wil jij deze zomer ook met je kinderen Paleis Noordeinde en de Koninklijke Stallen bewonderen? Het wordt 15 dagen lang opengesteld voor publiek. Het is een populair uitje, dus druk is het wel. En zorg dat je op tijd je kaartje koopt.

Via de roze button kom je op de website van de Koninklijke Verzamelingen en kun je je tickets kopen. Heel veel plezier!

Handig om te weten: vergeet je pasoort/ID bewijs niet mee te nemen. Naar de website