• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

11 x doen in de herfst met kinderen

25 september 2024
Herfstuitjes met kinderen in Friesland? Laat dit nou net ook een heel leuk seizoen zijn met de kids. We hebben een selectie gemaakt van boswandelingen tot aan toffe uitjes binnen. Inspiratie nodig? Bekijk onze 11 gezintips en geniet met zijn allen van de herfst.
Tips in de herfst met kinderen in Friesland

1. Lekker naar buiten! 

Natuurlijk ga je er lekker op uit! Nog éven van vitamine D opdoen. Geen idee waar je leuk kunt wandelen?

Check de blogs:


2. Knutselen

Van alle gevonden herfstschatten, kun je prachtige creaties maken! Wij tippen de blogs: herfstschatten zoeken en herfstknutsels maken

3. Kledingkast omtoveren

Altijd fun bij ons thuis! De kledingkast omtoveren van zomer naar herfst/winter. Oude items er uit. Degene die nog goed zijn op Vinted plaatsen en speuren naar nieuwe kleding. Dat kan in de schatkisten van een grote broer, zus, neef of nicht, op Vinted of bij een van deze geweldige tweedehands winkels: De leukste tweedehands kinderkledingzaken. Of op shopping route in bijvoorbeeld Leeuwarden of Alkmaar

4. Museumbezoek

Het najaar is ook heerlijk voor een museumbezoekje. Even lekker onderdompelen in cultuur. Je vind ze hier: De leukste musea met kinderen in Friesland.

5. Spelletjes

Ik hou enorm van een gezellige spelletjesmiddag! Eerst maken we samen iets lekkers, zelfgebakken koekjes of een mooie borrelplank. Dan komt er een spelletje op tafel. Lekker knus! 

6. Citytrip

Ga een dag als een toerist op citytrip. Leeuwarden, Harlingen, Sneek en Joure lenen zich hier uitstekend voor! 

7. Escape room

Een gezellige gezinsactiviteit! Lekker naar de escape room! Vind HIER de allerleukste kidsproof escape rooms in Friesland.

8. Filmmiddag of naar de bios

Maak thuis een heuse bios met zelfgemaakt popcorn en kindercocktails of laat je wegzakken in het pluche van een echte bioscoop. 

9. Halloween vieren

Heb je kids die dol zijn op griezelen? Dan is het natuurlijk top om een Halloween feestje voor te bereiden. De voorpret is heerlijk! Je viert dit op 31 oktober. 

10. Zwemmen! 

Natuurlijk, zwemmen is altijd een favoriet uitje bij de kinderen. De leukste binnenzwembaden vind je hier: 11x Binnenzwembaden.

11. Er op uit
Vond je al deze tips niet inspirerend? Check dan onze actuele Uitagenda, waar je op datum kunt zoeken naar leuke festivals, open dagen, voorstellingen en nog veel meer kidsprooftips in Friesland.

Happy Herfst!