• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Leuke uitjes met een samengesteld gezin

8 oktober 2024
Op pad met een samengesteld gezin, of een (groot) gezin waarvan de leeftijden van kinderen uit elkaar ligt, kan nogal eens zorgen voor wat hoofdbrekens. Want hoe vermaak je iedereen? Tegelijkertijd is het zo belangrijk om gezamelijk tijd te spenderen. Wij verzamelden de leukste uitjes waar leeftijd niet zoveel uitmaakt!
Eriopuit met een samengesteld gezin | TIPS

1. Zwemmen

Kies een (subtropisch) zwembad met veel mogelijkheden. Swimfun Joure is natuurlijk 'the place to be'.

2. Escape Room

Juist leuk om lekker met zijn allen (en verplicht zonder mobiel!) te doen. Als de jongste de zes jaar voorbij is, zijn er verschillende escape rooms met uitdaging te vinden in de Friesland: 12 x Escape room in Friesland. Bestel erna even een lekkere borrelplank om na te praten! 

3. High Tea

Een meidengezin? Wat dacht je van een high tea bij Brownies & Downies

High tea

4. Borrelen

We noemen het thuis zo, maar soms komt er geen borrel aan te pas. Dan maken we een gezellige borrelplank en komt er een spelletje op tafel. Spelletjes als UNO, keezen of pesten doen het altijd goed!

5. Klimbos

Een klimbos heeft vaak voor verschillende leeftijden een uitdagende route. Echt gezellig om lekker met het gezin in de buitenlucht te zijn! Check het klimbos in Appelscha voor de mogelijkheden. Het klimbos is geopend in lente, zomer en herfst. 

6. Huur een boot

Voor iedereen leuk! Lekker varen, zwemmen, plonsen en een gezellige picknickmand mee. Ook leuk; maak zelf een bingokaart voor onderweg. Wie ziet er een fuut in de rietkraag? Een kano? Check hier waar je bootjes kunt huren: Huur een boot in Friesland. 

7. Streetart

Wandel eens eens streetart tour! Grotere kids vinden het leuk om foto's te maken bij de stoere graffiti art, kleine kinderen vinden het leuk om te speuren naar het volgende kunstwerk. Je kunt in Leeuwarden zelf een kaart ophalen en een tour lopen en er zijn ook 2 fietsroutes. Maak supercoole foto's van elkaar.

8. Shared dining

Misschien is uit eten gaan niet helemaal waar je direct aan denkt, maar elk restaurant met tapas, mezze of anderszins shared dining is super geschikt voor eten in grotere gezelschappen. Zeker als je het gewoon op zondagmiddag doet! 

9. Een dagje op een eiland

De Waddeneilanden zijn bij uitstek geschikt om er even lekker op uit te trekken en te unpluggen. Trap een balletje op het strand, huur een bakfiets of een tandem of ga gezellig met zijn alleen een middagje naar een strandtent. Zomer en winter, superleuk om te doen, omdat het ruikt naar avontuur! Schiermonnikoog, Terschelling, Vlieland of Ameland, of gaan jullie ze allemaal bezoeken?

10. Filmpje! 

Soms komen er van die films uit, die je rustig met het hele gezin kunt kijken. De meeste Pixar films hebben voldoende grappen voor volwassenen... Check hier de bioscopen en mogelijkheden: De leukste bioscopen.

11. Schaatsen

Natuurlijk, in het seizoen is schaatsen met zijn allen ook een heerlijke bezigheid waar bijna iedereen happy van wordt! 

Heel veel plezier met elkaar!

Liefs, Nanda

PS: missen we een leuke tip? Laat het ons vooral weten via friesland@kidsproof.nl