• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

8 leuke tips om thuis te doen met je kind!

17 september 2024
Nog een kleurplaten kleuren, de pop weer aan- en uitkleden, een extra lange treinbaan maken… Weet jij als ouder soms ook even niet meer wat je kunt doen met je kind? Wij delen graag deze leuke inspiratie van de pedagogisch medewerkers van Bink Kinderopvang.
De pedagogisch medewerkers bij Bink verzinnen elke dag de leukste activiteiten. Zij verzamelden er 8 voor jou om thuis te doen, die ook nog eens goed voor de ontwikkeling zijn!

Verzin jij zelf altijd de leukste activiteiten? Misschien is de baan van lievelingsleider bij Bink jou wel op het lijf geschreven!

1. Leg A4’tjes met op elk 1 grote letter geschreven op de grond, verspreid door de woonkamer. Geef opdrachten als ‘sluip als een tijger naar de letter T’ of ‘draaf als een paard naar de letter P’. Je kind krijgt wat beweging én leert letters kennen!

2. Darten! Leg draden wol op de grond in de vorm van een dartbord. Mik propjes papier in de verschillende ringen, waarmee je kind punten kan verdienen. En natuurlijk moet hij of zij steeds verder weg staan.

3. Een verstopspel, maar dan anders. Verzamel 5 speelgoeddieren en geef deze aan je kind. Bespreek of het poten heeft en hoeveel, heeft het een staart, is het hard of zacht, heeft het tanden? Leg ze vervolgens niet zichtbaar onder een doek en laat je kind voelen welk dier het als eerste pakt. Herkent hij of zij het dier?



4. Bak gezonde eiermuffins met je kind. Tip: er bestaan speciale kindermessen waarmee je kind wel kan snijden, maar zichzelf niet kan verwonden. Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet 6 muffinvormpjes in. Snijd 9 cherrytomaatjes door de helft en 50 gram spinazie fijn. Verdeel de groenten over de muffinvormpjes. Klop 4 eieren met een scheutje room en wat peper. Meng 50 gram geraspte kaas erdoorheen. Verdeel het eimengsel over de vormpjes. Bak de eiermuffins in 15 minuten af in de oven.



5. Buitenbingo! Maak een wandeling en geef je kind een (bingo)lijstje met dingen die jullie onderweg kunnen tegenkomen. Een speeltuin, een hond, een auto, een winkelnaam met de letter A, dingen uit het seizoen zoals een paddenstoel of een eikel, een kinderwagen, iemand met een pet of hoed, et cetera. Je kind mag alles afvinken wat hij of zij ziet. Deze lijstjes kun je zelf maken of op Pinterest vinden. Is het heel slecht weer? Bedenk dan een bingo voor in huis.

6. Nagels lakken: pak een groot vel papier en laat je kind zijn of haar handen omtrekken met een stift. Teken nagels op elke vinger. Pak potjes nagellak in allerlei kleuren en lak de nagels op het papier in de mooiste kleuren. Heeft de hand nog ringen, armbanden of tatoeages nodig? Pak de tekendoos er maar bij!

7. Doe een laag water in een grote teil en leg daar allerlei kleine voorwerpen in die kunnen drijven. Denk aan doppen van een fles, in stukken geknipte sponsjes, chenille-strengen (pijpenragers) of schelpjes. Pak met een wasknijper de verschillende voorwerpen op en doe deze in een bakje, eventueel op kleur. Goed voor de fijne motoriek!



8. Zoek de puzzel. Neem een houten legpuzzel en verstop alle puzzelstukjes in de woonkamer. Telkens wanneer je kind een stukje vindt, moet hij dit op de juiste plek leggen; daarna mag hij weer op zoek naar een volgend puzzelstukje.



De Bink-medewerkers maken van elke dag weer een feestje. Niet voor niets noemen ze de pedagogisch medewerkers: lievelingsleiders. Deze lievelingsleiders zijn de belangrijke professionals in het leven van kinderen. Dat zien de kinderen op de opvang, en dat ze bij Bink ook! Hier wordt je inzet en gedrevenheid écht gewaardeerd. Heb jij het in je om deze eretitel te dragen? Bink nodigt je graag uit om te komen solliciteren!



Naar de website van Bink >>> Naar de website