• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Culturele uitjes voor het hele gezin!

24 september 2024
Ben je op zoek naar een lekker kidsproof en cultureel uitje? Dan hebben wij dé tips voor jou!

1. FORTEILAND PAMPUS

Zijn jullie al op Pampus geweest? Het is een stoer fort op een onbewoond eiland. Neem de veerboot vanuit Muiden, beleef avonturen vol speurwerk & games over hoe de soldaten leefden op Pampus én maak een virtuele ballonvaart. Echt tof! Naast dit fort herbergt de regio natuurlijk ook nog andere forten! 





2. KASTELEN

In het Muiderslot zijn volop activiteiten voor de kinderen. Waan je even in de middeleeuwen en beleef de mooiste avonturen. Dit is natuurlijk niet het enige kasteel in de buurt! Bij kasteel Groeneveld kun je een verschillende speurtochten binnen en buiten doen en ook kasteel Sypesteyn heeft een rijke historie die tot de verbeelding spreekt, je kunt het bezoeken door met een rondleiding mee te gaan. 

3. HET MEDIAMUSEUM

Wat een waanzinnig tof museum is dit! Ontdek bij Beeld & Geluid de invloed van media in een unieke persoonlijke ervaring. Echt een dikke aanrader! 



4. THEATER EN MUZIEK

Wij zijn gek op theater- en muziekvoorstellingen. Het aanbod in ’t Gooi is gelukkig groot. Alle familievoorstellingen vind je in onze Uitagenda. Check 'm regelmatig voor een actueel overzicht. Zien we jullie daar?

5. MUSEA

Er zijn zoveel kidsproof musea te vinden in de regio, wat denk je van het Universiteitsmuseum (Utrecht) kun je in verschillende zalen nieuwsgierige kinderen lekker op onderzoek uit sturen, Museum Weesp heeft speurtochten voor verschillende leeftijden. Singer Laren is ook een favoriet bij ons, hier kunnen kinderen kunst bekijken, door de beeldentuin struinen of meedoen aan een workshop (check hiervoor even de website).

Je ziet, het aanbod aan culturele én kidsproof uitjes is groot! 

Naar de website