• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De magie van muziek voor kids 0-4 jr

7 oktober 2024
Zing jij wel eens met jouw ukkie(s)? Dan weet je waar we het over hebben: de magie van muziek. Kinderen zijn gek op muziek. Lees er alles over....
Wist je dat veel samen bezig zijn met muziek heel goed is voor de ontwikkeling van jouw kleintje? Naast dat samen muziek maken heel leuk is, werk je ook aan een goede basiswoordenschat voor je kind. Ook komt het jullie hechting ten goede.



Waarom samen muziek maken geweldig is voor jonge kinderen

  • Samen muziek maken is leuk.
  • Samen muziek maken bevordert de ontwikkeling van taal, aandacht en geheugen.
  • Samen muziek maken heeft een positieve invloed op sociaal-emotionele ontwikkeling en hechting.


Wil jij ook meer met muziek doen?

Misschien is ons muziekprogramma ‘Elke dag muziek’ iets voor jou. Met ‘Elke Dag Muziek’ kan iedere ouder/verzorger laagdrempelig aan de slag met muzikale mini-avonturen. Jij dus ook!

Onderaan deze pagina, of hier, kun je meer lezen over ons muziekprogramma. Via Kidsproof krijg je met de kortingscode ‘Kidsproof’ tot en met 3 november maar liefst 33% korting, speciaal voor de herfstvakantie.

Elke dag high quality time

Elkaar aankijken, samen lachen, samen bewegen en reageren op elkaar. Allemaal activiteiten die ontzettend belangrijk zijn voor jullie hechting. En allemaal activiteiten die vanzelf gebeuren als je samen zingt! Het mooie aan liedjes is dat je ze vaak makkelijk even tussendoor kan zingen. Bijvoorbeeld bij eetmomenten en tandenpoetsen. Of terwijl je fietst, wacht voor het stoplicht of als je de straat waar jullie wonen inrijdt. Lees meer...



De voordelen van (mee)zingen zijn geweldig

Samen zingen is een bewezen succesvolle activiteit waarmee je kleintje:
  • Klanken leert te onderscheiden
  • Oefent met zijn of haar spraakmotoriek
  • Makkelijk meer woorden leert en een goede basiswoordenschat opbouwt
  • Oefent met de grove motoriek door mee te bewegen met de liedjes
Dit zijn allemaal vaardigheden die jouw ukkie straks hard nodig heeft op de basisschool.


Wist je dat …

De woordenschat die je kind van 3 heeft, een betrouwbare voorspeller is van het gemak waarmee ze later in groep 3 leren lezen en schrijven?

Lees hier meer over hoe samen zingen de taalontwikkeling ondersteunt




Muziek als motor van dagelijkse routines

Tandenpoetsen, aankleden, tafeldekken of een ritje op de fiets. Iedere ouder herkent dit vast; het is niet altijd even makkelijk om je kind mee te laten werken bij deze alledaagse terugkerende taken.

Gelukkig is er een oplossing: samen zingen.

Met liedjes kun je de aandacht van je kind namelijk makkelijker vasthouden. Sterker nog: je kunt ze zo zelfs motiveren om uit zichzelf mee te werken.

Met liedjes maak je routines nog voorspelbaarder. Zo wordt een routine minder stressvol én versterk je tegelijkertijd door het zingen ook nog eens de band met je kind: win-win!



Welke muzikale vaardigheden kan mijn kind al leren?

Jouw kleintje in de leeftijd van 0 t/m 4 kan al allerlei muzikale vaardigheden leren. Lees hier welke muzikale vaardigheden dit zijn.

Heb jij altijd al meer willen doen met muziek?

Stel het je maar voor: je geniet samen met jouw ukkie(s) elke dag van een mini-muziekmoment. Je kind danst vrolijk rond in huis en samen zingen jullie een liedje tijdens het aankleden, tafel dekken of tandenpoetsen. Jullie doen samen bewegingen na die bij een liedje horen, en hebben veel lol met muziekopdrachten, bijvoorbeeld door op je eigen neus te toeteren.

En dit kan allemaal, zonder dat jij daar zelf muzikaal voor hoeft te zijn. Klinkt goed, toch?


‘Elke dag muziek’, hét muziekprogramma voor kinderen van 0-4 en hun ouders/verzorgers: zing mee!

Met het muziekprogramma ‘Elke dag muziek’ kan elke verzorger muziek maken: jij dus ook!
  • 100+ muziekactiviteiten
  • 3000+ kinderen doen al mee
  • Je hoeft niet muzikaal te zijn!
Ook gebruikt door pedagogisch medewerkers, gastouders en logopedisten.

Ontmoet jouw muziekteam: Mevrouw Muziek en Bo Bij

Ik ben Renée Lepoutre, psycholoog en muzikante. In het muziekprogramma ‘Elke dag muziek’ ben ik Mevrouw Muziek. Samen met knuffel Bo Bij ben ik jouw begeleider in muzikale mini-avonturen voor kinderen van 0 t/m 4.



Hoe werkt het muziekprogramma ‘Elke dag muziek’?

Voor een vast bedrag krijg je een jaar lang toegang tot onze muziekbibliotheek. Via onze beveiligde webapp vind je binnen 24 thema’s nu al 100+ muziekactiviteiten. En we blijven nieuwe liedjes en muziek opdrachten toevoegen!

Elke muziekactiviteit ontdek je door een video van maximaal 5 minuten te kijken, samen met je kind. Natuurlijk is dit een korte video, gezond mediagebruik vinden we namelijk heel belangrijk. Daarna kun je, zonder dat je een scherm nodig hebt, met je kind(eren) van het liedje of de muziekopdracht genieten. Natuurlijk zijn er ook leuke extra’s beschikbaar.

Praktijkvoorbeeld

  1. Je kindje en jij kijken in onze app een korte video (maximaal 5 minuten) met een liedje over reuzen en kabouters.
  2. Je print de bijbehorende woordkaarten en praat hierover met je kind. Op welke woordkaart zien jullie de reus? Op welke de kabouter? Hoe groot is een reus eigenlijk? En hoe klein is een kabouter?
  3. Je luistert of zingt het liedje samen en zodra je het begint te kennen ga je de bewegingen meedoen.
  4. Je kindje zal, als jullie het liedje een paar keer samen geluisterd of gezongen hebben, zelf om het liedje gaan vragen; dit korte liedje (20 seconden) kun je vervolgens de hele dag door zingen als je kleintje er om vraagt.




Voor wie is dit muziekprogramma geschikt?

Onze muziekactiviteiten worden gebruikt in de voorschoolse kinderopvang bij peuterspeelzalen, kinderdagverblijven en in de gastouderopvang. De muziekactiviteiten zijn daarnaast geschikt voor iedereen die het leuk vindt om op een laagdrempelige manier liedjes (mee) te zingen of muziek te maken met kleine kinderen (leeftijd 0 t/m 4). Denk aan ouders, opa’s en oma’s, andere familieleden of de vaste oppas. Je hoeft zelf niet muzikaal (geschoold) te zijn.

Heb je eerder met je kind muziekles gevolgd, bijvoorbeeld Muziek op Schoot, of ergens peutergym met je kind gedaan? Dan kan ons muziekprogramma een leuke aanvulling of een leuk vervolg zijn.

Met ons muziekprogramma ‘Elke dag muziek’ kan je thuis naar hartelust aan de slag met liedjes, muziek opdrachten en bewegen binnen een thema dat jou en je kind op dat moment aanspreekt.

Kan je kind wat extra ondersteuning gebruiken op het gebied van de taalontwikkeling, of de spraakontwikkeling (ben je bijvoorbeeld bij een logopedist geweest), dan kunnen onze muziekactiviteiten een mooie manier zijn om de ontwikkeling op deze gebieden extra te ondersteunen. Maar ook als je kind juist wat extra uitdaging kan gebruiken kun je aan de slag met onze muziekactiviteiten, waarbij je bijvoorbeeld de vragen na het liedje kunt gebruiken om de gespreksvaardigheid van jouw kind extra aan te spreken.

Wat kost het?

De normale prijs is € 90,-
Maar … omdat we een leuke samenwerking hebben met Kidsproof voor de aankomende herfstvakantie, krijg je tot en met 3 november 33% korting met de kortingscode 'Kidsproof'.
Zo kost het programma ineens nog maar € 60,- voor een jaar lang muziekplezier. Dat is maar €1,15 per week!

Als het buiten koud wordt en regent, kun jij binnen allerlei leuks doen met je kleintje(s). Aan inspiratie zal het niet ontbreken:)!

Ga gauw naar de webwinkel



Eerst meer weten?

Bezoek de website van Mevrouw Muziek of stuur Bo Bij & mij een berichtje.
Hopelijk zien we je snel 🙂

Veel liefs en shoebidoewa,
Mevrouw Muziek

Naar de website