• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

10 Speeltuinen die open zijn in 't Gooi

16 september 2024
Welke speeltuinen zijn er open in 't Gooi? Bekijk hier de openingsdagen van de allerleukste speeltuinen. Welke is jouw favoriet?
speeltuinen in 't Gooi weer open

Ga je naar de speeltuin, dan is het altijd handig, om van tevoren even te checken op de website of deze open is. Zeker de kleinere speeltuinen die werken met vrijwilligers!

1. Don Bosco in Weesp

Deze speeltuin is meestal vanaf begin april tot en met begin november. Speeltuin Don Bosco is geschikt voor kids van verschillende leeftijden!

2. Heidezicht in Bussum

In Bussum kunnen de kindjes het hele jaar door spelen in de speeltuin van Heidezicht. Heerlijk aan de hei, waar je voorafgaand ook fijn kunt wandelen. Heidezicht heeft een perfect terras waar je geniet van allerlei lekkers! Het theehuis Heidezicht  is echt een aanrader! Wij kunnen in ieder geval niet wachten om op te terras te ploffen, laat dat voorjaars zonnetje maar schijnen!



3. Speelpark Oud Valkeveen

We zijn al jaren dol op Speelpark Oud Valkeveen en een abonnement is dan ook echt een aanrader! Dat heb je er zo uit. Oud Valkeveen is doorgaans geopend vanaf media maart tot en met eind oktober. Zien we je daar? 

4. Speelbos 't Laer

Tussen Hilversum een Baarn vind je het speelbos 't Laer, waar je het hele jaar met de kinderen midden in de natuur kunt spelen. Heb jij thuis echte avonturiers? Dan is dit de perfecte speelplek voor jullie. Er is van alles te ondekken en er zijn veel leuke natuurlijke speelelementen. De waterpomp zorgt ook altijd voor veel pret bij de kinderen. Rondom het speelbos staat een omheining van hout waardoor je kinderen niet zomaar weg kunnen. Je betaalt geen toegang, er is dan ook geen toezicht en er zijn geen extra faciliteiten. 



5. Erfgooiersspeeltuin in Hilversum

De Erfgooiersspeeltuin in Hilversem-Noord is ook zo'n fijne plek. Het is lekker groot met mooie speeltoestellen en een stukje speelbos achterin met klimtoestellen en een tokkelbaan. Doorgaans gaan de poorten vanaf 1 april weer open tot en met 31 oktober. Met de Paasdagen is er traditiegetrouw een speurtocht, waarbij de kinderen eieren kunnen zoeken. Houd hun Facebookpagina in de gaten, hier kun je ook eenvoudig je tickets reserveren. 

6. Speeltuin de Eekhoorn in Kortenhoef

Speeltuin de Eekhoorn is ook een fijne plek voor veel kinderen. Speeltuin de Eekhoorn is doorgaans geopend vanaf het eerste volledige weekend in april tot en met de herfstvakantie. 

7. Speeltuin de Zoutkeet in Hilversum

Speeltuin de Zoutkeet in Hilversum Zuid is een prachtige speeltuin, met fijne speeltoestellen. Deze speeltuin opent vanaf medio april tot en met ongeveer eind oktober, je kunt dit nalezen op de site van wijkcentrum de Zoutkeet, maar let op, de speeltuin is op zondag gesloten! Alle andere dagen kun je lekker komen spelen in de grote zandbak en met de waterpomp. De speeltuin is ook rolstoeltoegankelijk, hoe fijn is dat?



8. Natuurspeeltuin 's Graveland

Het bekende speelnatuur van Natuurmonumenten naast Café Brambergen is jaarrond open. Dat is genieten geblazen voor zowel de kinderen als jijzelf als ouder, want je kunt hier heerlijk neerstrijken op het terras van Café restaurant Brambergen. Kinderen blij, ouders blij! 

9. Speeltuin Baarn

Deze speeltuin met kabelbaan is geopend van april tot oktober, maar niet op zondag! 

10. Speeltuin Ons genoegen in Laren

Ons Genoegen in Laren is alleen toegankelijk voor leden. De speeltuin is geopend op woensdag, zaterdag en zondag. Bij regen check je even de Facebookpagina. 

Nog meer buiten spelen?
- alle speeltuinen van het Gooi

- klimbos Fun Forest Almere

- klompengolf in Baarn

- 10x speeltuin met terras

Naar de website