• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Tip: Piratenkoningin

4 augustus 2024

De familieopera Piratenkoningin is nu te zien in de Nederlandse theaters. Kidsproof bezocht deze spectaculaire voorstelling. Aanrader voor iedereen vanaf 8 jaar!

Operasprookje Piratenkoningin voor kids vanaf 8 jaar

Patricia (Kidsproof Apeldoorn-Deventer), Lauren (11) en Levi (8) waren uitgenodigd voor de voorpremière van Piratenkoningin in het Wilminktheater in Enschede. De eerste opera voor deze Kidsproof reporters. Spannend!

Via de roze webbutton onderaan deze pagina zie je waar en wanneer Piratenkoningin bij jou in de buurt is. Neem een kijkje én bestel meteen je tickets!

Kidsproof reporters bij Piratenkoningin

Een opera met kinderen?

Zeker! Piratenkoningin is een familieopera voor kinderen vanaf 8 jaar. En eerlijk is eerlijk: mijn kinderen reageerden eerst ook aarzelend. “Een opera kijken voor Kidsproof? Is dat niet saai dan?” Nou niet dus!

De Piratenkoningin

Het verhaal

Piratenkoningin gaat over de weeskinderen Oona en Toby. Op een nacht wordt Toby meegenomen wordt door de Queen, van wie gezegd wordt dat ze kinderen in konijnen veranderd. Oona besluit hem te gaan redden, maar hoe? De geest van de beruchte piratenkapitein Grace O’Malley (Francis van Broekhuizen) helpt haar op weg. Oona ontpopt zich al snel als een echte Piratenkoningin. Hoe het afloopt? Dat verklappen we natuurlijk nog niet! 😉

Waar normaal het orkest in de orkestbak zou zitten bij een opera, staan de musici nu allemaal op het podium. Sterker nog; ze zijn onderdeel van het verhaal en vormen de piratenbende! Dit is echt zo'n fantastische ervaring. 

De Piratenkoningin

Ons oordeel

Na het slotapplaus zegt Levi direct: “Echt veel leuker dan ik had verwacht. Het verhaal was best wel stoer met al die piraten.” Ook Lauren is enthousiast: “Ik vond de muziek en zang echt heel mooi”. Onze Kidsproof reporters moesten eerst wel even wennen aan de typische opera manier van zingen, maar ze vonden het heel tof om ook een keer zo’n voorstelling te zien.

Zelf vond ik het een prachtige voorstelling. De muziek, zang, decor en kostuums; alles klopte! Eigenlijk zou elk kind een keer een familieopera mee moeten maken. Bij een opera verwachten kinderen misschien een saai verhaal, maar Piratenkoningin is stoer, spannend en vooral ook heel grappig!

De Piratenkoningin

Goed om te weten

Piratenkoningin is geschikt voor kinderen vanaf 8 jaar. De voorstelling duurt ongeveer 1 uur en een kwartier, zonder pauze. De voorstelling is nog tot en met 3 november in heel Nederland te zien. Na afloop is er ook nog van alles te doen in de foyer, dus zorg dat je dit niet mist.

Benieuwd naar wanneer Piratenkoningin bij jou in de buurt te zien is? Via de roze button vind je alle speeldata en theaters. Naar de website