• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

15x Buiten-uitjes in de vakantie in en om Haarlem

16 juli 2024
Het is zomervakantie en mooi weer; jullie willen naar buiten! Buiten spelen, zwemmen, leuke plekken ontdekken... Wij geven je wat leuke ideeën voor buiten-uitjes. In Haarlem en omstreken, Amsterdam en de Kop van Noord-Holland. NIet te ver weg, toch lekker eropuit met dit mooie weer!
Mooi weer uitjes in en om Haarlem
Ga er lekker op uit deze zomervakantie! Met mooi weer zijn deze uitjes in en om Haarlem hartstikke leuk om te doen met kinderen. Veel plezier! 


1. Linnaeushof: is in de vakantie elke dag open. Elke dag kans om heerlijk buiten, binnen of in de waterspeeltuin te spelen. Dit seizoen zijn er wel 5 nieuwe speeltoestellen bij gekomen, waaronder een klimpiramide en airtrampoline! Reserveer!

2. Artis Zoomeravonden: Tot 1 september is het ARTIS-Park elke zaterdag tot zonsondergang open! Ontdek welke dieren er 's avonds tot leven komen. Er is een een zoek-en-doe tocht, een poppenkast, kinderyoga en meer! Tip: picknick in het Park!

3. Urenlang speelplezier in de Swaan: Spring een gat in de lucht op de mega airtrampoline, ga het water op met het trekvlot of beklim de nieuwe reuze Klimkaas. Speelpark de Swaan heeft maar liefst 5 speeltuinen én een superleuk Liedjesland. Je mag een picknick meenemen en je kunt makkelijk parkeren. Ideaal dagje uit!

4. Surfen: Maak bij Surfana eens kennis met surfen! Je kan je kind inschrijven voor een losse les, een cursus, of voor een surfkamp. Wil je als ouder samen met je kind een les volgen? Kies dan voor een privéles!

5. Varen: Heerlijk gezins-uitjes op een mooie dag; varen door Haarlem! Luxe Sloepen Haarlem heeft fijne, stille, elektrische bootjes waarmee je heerlijk kunt varen. Ze hebben ook wat tips voor leuke routes voor als je gaat varen met kids.

6. Midgetgolfen: Kom gezellig midgetgolfen op deze mooie, parkachtige baan naast de Haarlemmerhout. Midgetgolfbaan Haarlem ligt heerlijk beschut van zon, wind én regen dus een perfect familie-uitje voor elke dag van de vakantie.

7. Zwemmen: Fijn, een warme dag! Dan wil je zwemmen, spelen, zonnebaden... maar op het strand is het zo druk en de zee is zo zout... Wat dacht je van een plons in een zoet zwemmeertje? Eén van deze 3 in Spaarnwoude Park bijvoorbeeld!

8. Pieter Vermeulen Museum: Deze zomervakantie is de interactieve tentoonstelling 'De Groene Toverboerderij' nog te bezoeken. Echt een aanrader voor jonge kinderen! En wist je dat er bij het museum ook een gaaf natuurpad is om buiten te ontdekken? 

9. Zuiderzeemuseum: Doe waterproefjes, stap onder de Waterpoort en leer alles over water deze zomervakantie bij het Zuiderzeemuseum! Nóg meer verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken! Middenin de zomervakantie op zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum. En dan is er héél veel extra te doen.

10. Klimpark 21: In dit avontuurlijke klimpark in Niuew-Vennep kunnen kinderen én hun ouders allemaal op eigen niveau klimmen, al vanaf kleuterleeftijd! Het ligt in Park21 (even wandelen) en vlakbij de Toolenburgerplas (Lekker zwemmen na het klimmen!)

11. SportSupport activiteiten voor kinderen: SportSupport wil kinderen stimuleren meer te bewegen en naar buiten te gaan en doen dat deze zomer met een geweldig programma met verschillende sportieve activiteiten. De meeste zijn gratis of tegen kleine vergoeding. Leuk als je je kids graag even naar buiten wilt hebben! 

12. In Palènpa Park krijg je je eigen bouwkavel met lekker veel ruimte om je heen. Daar vind je de spullen om -zonder zagen en timmeren- drie hutten en een toren te bouwen. Kinderen kunnen dit heel goed zelf, met maar een klein beetje hulp van ouders! Op iedere plek staat bovendien een partytent en picknicktafel. Eten en drinken mag je meenemen of ter plaatse bestellen. Let op de openingstijden: het park is een aantal weken van de vakantie geopend.

13. Playground Haarlem: Een plek waar kinderen de baas zijn, waar zij onbezorgd kunnen spelen en ontdekken, waar zij vies mogen worden, waar zij spelend leren en waar duurzaamheid hoog in het vaandel staat; dát is Pop-Up Playground Haarlem! Een enorme speeltuin achter de Ikea in de Waarderpolder, waar je zomaar een paar uur zoet bent!

14. Familie Zomer Zondagen én speurtochten bij Caprera: In samenwerking met de Schuur presenteert Openluchttheater Caprera deze zomer een divers en spannend jeugdprogramma tijdens de Familie Zomer Zondagen. De voorstellingen worden gevolgd door een leuke workshop in het bos. Wist je dat Caprera ook een heel mooi wandelbos heeft? Daar kun je ook heen als je niet naar een voorstelling gaat, er zijn hele leuke speurtochten te doen!

15. Gelato Vendetta: Een voorstelling in de buitenlucht, met ijsjes in de hoofdrol! Club Kenau staat deze zomer voor de vijfde keer op rij op het voorplein van de Stadsschouwburg met een oer-Haarlemse familievoorstelling. Dit keer met een Italiaans smaakje.... 


Veel plezier!

TIP: Is het niet de hele vakantie mooi weer? Bekijk dan ook onze binnen-uitjes voor de regenachtige dagen in de zomervakantie!