• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

24x Zomervakantie-uitjes door heel Nederland

27 juni 2024
Zomervakantie! Wij hebben 24 extra leuke uitjes door het hele land voor je verzameld. Voor als je een keer een dagje verder weg wilt. Of op vakantie bent in eigen land. Met deze tips vliegen de zes weken schoolvakantie voorbij!
24x zomervakantie-uitjes in Nederland

🐾Natuur- & dierenuitjes


Naar de boerderij

Boeren en Tuinders pakken uit
Deze zomer halen kinderen hun boerderijdiploma, dwalen ze door het maïsdoolhof en mogen ze de boer een handje helpen. Leerzaam en erg leuk: laat je kinderen een boerderij bij jou in de buurt ontdekken!
Bekijk alle boerderijen » 



Open Imkerijdagen

Nederlandse Bijenhoudersvereniging | Door heel Nederland
Ontdek en leer alles over bijen en imkers tijdens deze open dagen. Enthousiaste bijenhouders vertellen je op diverse locaties alles wat je weten wilt, laten je toffe dingen zien en je mag óverheerlijke, verse honing proeven!
Activiteiten in jouw buurt » 



Dino fans opgelet!

Natuurmuseum Fryslân | Leeuwarden
Kom deze zomervakantie naar Natuurmuseum Fryslân en leer meer over dino dubbelgangers. Welke dieren lijken op dino's? Voor kids: verkleed je als dino, bouw een fantasiedino van Lego of lees een dinoboek!
Dino time » 



Triceratops in de bieb

Naturalis | Door heel Nederland
Naturalis heeft een kudde van 5 triceratopsen gevonden in de VS. En jij kunt deze zomer één van de dino's van deze kudde ontmoeten in een bibliotheek bij jou in de buurt. Ook zijn er allerlei gratis dino-activiteiten. Leuk!
Gratis dino-uitje »




🏰 Kastelen, paleizen en forten

Uniek: paleis én stallen

Paleis Noordeinde | Den Haag
Bezoek deze zomer Paleis Noordeinde én de Koninklijke Stallen! Kinderen ontdekken met de multimediatour het werkpaleis van de Koning. In de stallen bewonder je de Gouden Koets, de paarden en nog veel meer!
Reserveer nu » 



Bezoek het Zomerpaleis

Paleis Het Loo | Apeldoorn
Vier de zomer bij Paleis Het Loo! Kom spelen in de paleistuin, bezoek de Prinsen- en prinsessendagen, stap het vrolijke hof van het Juniorpaleis binnen, bewonder de tentoonstelling Bloom en nog veel meer leuke activiteiten!
Voordelige gezinskaart » 



Paleis van de Koning

Koninklijk Paleis | Amsterdam
Op het moment dat de Koning er niet is, is het Paleis op de Dam open voor ons! Er is van alles te beleven. Los het spannende mysterie uit de zeventiende eeuw op of ga mee met Prins Louis in een audio speurtocht. Gratis < 18 jaar.
Bezoek het paleis » 



Creatief recyclen

Muiderslot | Muiden
Doe mee met de workshops in het kasteelatelier van het Muiderslot. Geef afgedankte spullen een tweede leven en tover een oude broek om naar een hippe tas of maak van speelgoed een heel nieuw kunstwerk.
Check hier alle workshops » 



Trotseer het Slot

Slot Loevestein | Poederoijen
Bij het avontuurlijke Slot Loevestein ontdekken jullie deze zomer de tijd van de ridders en jonkvrouwen! Dwaal door het Middeleeuwse kampement, doe mee met de ridderschool en ga de strijd aan in de ridder- en jonkvrouwspelen.
Ontdek het programma » 



Spannend forteiland

GeoFort | Herwijnen
Op avontuur in de koele bunkers, toffe Minecraft-workshops en naar het Toekomst Theater. Volop spelen, speuren en ontdekken bij GeoFort, het interactieve museum waar alles draait om de toekomst van de aarde.
Check alle activiteiten »



Ga voor Pampus

Forteiland Pampus | Muiden
Ben je al op dit avontuurlijke duurzame eiland geweest? Neem de veerboot vanuit Muiden. Beleef het spannende fort vol speurwerk & games én maak een virtuele ballonvaart. Je kunt zelfs kamperen op dit onbewoonde eiland!
Stap gauw aan boord »




🎫Museum-uitjes

Word Waterwijs

Zuiderzeemuseum | Enkhuizen
Doe waterproefjes, stap onder de Waterpoort (als je durft!) en leer alles over water deze zomervakantie bij het Zuiderzeemuseum! Nóg meer verkoeling nodig? Stap in een roeibootje bij Expeditie Waterwerken!
Ontdek nog veel meer » 



Stap terug in de tijd

Oude Ambachten & Speelgoed Museum | Terschuur
Hoe zag vroeger een school, garage of groenteboer eruit? En waar speelden kids vroeger mee? Ga terug in de tijd bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum en beleef zelf hoe mensen vroeger leefden, werkten en speelden.
Ga mee op ontdekking » 



Ga mee op expeditie

Openluchtmuseum | Arnhem
Ontdek in het Openluchtmuseum alle negen expeditie locaties. Maak samen een ritje met de historische tram, luister naar verhalen van Anansi de spin en bezoek de ambachtslieden. Sluit jullie dag af met de speeltuin en een ijsje.
Check alle activiteiten » 



Stoer achter het roer

Het Scheepvaartmuseum | Amsterdam
Je kent ze vast, die oude schepen. Maar wist je ook dat er een replica -op ware grootte- van het VOC-schip Amsterdam ligt aan de kade van Het Scheepvaartmuseum? Komen jullie ook sturen, hijsen of dutten?
Hier vind je het schip »



Vakantie met Van Gogh

Van Gogh Museum | Amsterdam
Vanaf 20 juli zijn er elke woensdag en vrijdag extra zomeractiviteiten voor de hele familie. Ga aan de slag in een workshop, teken op zaal of kom speuren. Boek je tickets op tijd, in de zomervakantie zijn ze snel uitverkocht.
Toegang < 18 is GRATIS » 



Stoer zomeruitje

NMM | Soesterberg
In de zomer vind je stoere activiteiten voor kids bij het Nationaal Militair Museum: test je soldatenskills, scheur rond in een minitank, stel vragen aan een veteraan, leef je uit in speelwereld Xplore en ontdek de nieuwe Chinook.
Op avontuur » 




💎 Coole experiences

Op naar Scheveningen

LEGOLAND® & SEA LIFE
Op de boulevard in Scheveningen vind je twee uitjes voor een te gek dagje uit met je gezin: SEA LIFE en LEGOLAND® Discovery Centre. Bezoek ze allebei met een voordelig combiticket. Deze is 30 dagen geldig. Kom ook!
Voordelig combiticket » 



Nieuw: 75 jaar Porsche

Move Amsterdam | Amsterdam
Reis nu mee langs 75 jaar Porsche in Nederland! Bij Move Amsterdam staan unieke exemplaren uitgestald. Met bijzondere feiten, anekdotes en een speurtocht. En natuurlijk de interactieve games in FAST of Formule 1 racen. Vet!
Razendsnel uitje » 



Scheep in!

FutureLand | Rotterdam
Ontdek bij FutureLand alles over de Rotterdamse haven. Kijk je ogen uit op het Panoramadek. Word kraanmachinist, ga op fossielenjacht en doe een rondrit of vaartour. Zó dicht bij de grootste schepen kwam je nog nooit!
Zo gaaf is de haven » 



Een hemels familiepark

BillyBird Park Hemelrijk | Eindhoven
Dit onontdekte attractiepark staat garant voor een dag vol binnen- en buitenspeelplezier. De familieachtbaan, 360º schommel, bootjesglijbaan of het opblaasbare funpark, genoeg te doen voor het hele gezin.
Hemeltjelief, vertel me » 



Ultieme binnenpret

FunZone | Door heel Nederland
Zoek je een cool binnenuitje voor je kids? Ga naar FunZone! Spanning op de trampoline, ontspanning in de ballenbak of samen op de minigolfbaan. Met 14 locaties door het hele land is er altijd een FunZone in de buurt.
Bekijk FunZone locaties »



Fijn chillen deze zomer

Kinepolis | Door heel Nederland
Yes, het is zomervakantie. Tijd voor ontspanning bij Kinepolis! Zak heerlijk weg in de luxe stoel en geniet van gave familiefilms, zoals: Binnenstebuiten 2, Verschrikkelijke Ikke 4, Superkrachten Voor Je Hoofd en De Bellinga’s.
Op een megascherm » 



Toffe citytrip

Gemeente Gouda | Gouda
Doe eens een dagje Gouda deze zomer! Want deze stad heeft véél leuks te bieden voor kids én (groot)ouders: van de Gouda Cheese Experience en Kamphuisen Siroopwafelfabriek tot Dino Experience Park en meer!
Naar Gouda met kids » 



Geef een zomerboek

Blink | uitgever van educatieve kindermerken
Eén van onze favoriete cadeaus voor kinderen: een leuk zomerboek. Heerlijk voor de zomerdagen thuis, óf voor rust op de achterbank onderweg naar je vakantie-adres. Er is een mooi boek voor elke leeftijd en interesse!
Bestel ze hier » 



WWF-Ranger doeboek

Wereld Natuur Fonds
Jonge avonturiers opgelet! Ga mee op reis door de Europese natuur en wildlife. Het Wereld Natuur Fonds heeft zo'n tof WWF-Rangers Doeboek gemaakt. Vol dierenweetjes, puzzels, spelletjes. Super op vakantie of thuis.
Vraag hem hier aan » 





Ps. Deze zomer vind je ons weer door het hele land. Op zoek naar leuke terrasjes, speeltuinen, zwemplekken, koffietentjes en meer. Natuurlijk delen we ze met je op onze site en socials. Leuk dat je ons volgt!

Veel plezier samen! ~ Team Kidsproof