• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Alle kabouters verzamelen!

22 juli 2024
Sommige Twentse bossen hebben wel hele bijzondere bewoners. Op deze 6 routes kun je speuren naar (en een beetje speuren als) boskabouters! De routes zijn niet te lang, en daardoor heel geschikt voor de kleinere kinderen. De grotere kunnen mooi helpen speuren. Hé, daar zag ik er 1!
Zie je wel, ik wist wel dat ze bestonden!

Kabouterpad Zandstuvebos

Als kabouters echt bestaan, dan wonen ze in het Zandstuvebos! Je kunt van te voren de routekaart van de website downloaden. Een echte ontdekkingsreis van ongeveer 1 kilometer.

Kabouterroute Haaksbergen

In het centrum van Haaksbergen is een route van 2,2 km uitgezet. Je wandeld langs de voordeuren van kabouterwoningen, waar je meer leert over de geschiedenis van het dorp. Het routeboekje haal je bij De Kappen.

Sprookjespad Bentelo

Wandel aan de hand van de opdrachten door het bos en geniet van het sprookjesverhaal. De paddenstoelen in het bos wijzen de weg. Scan de QR-codes met je telefoon en verzamel zo alle ingrediënten.

Tocht van OERRR

De tocht van OERRR haal je bij Pannenkoekhoes De Stroper.  Je huurt een tas waarin de opdrachtkaarten zitten. Op de route staan kabouters, bij elke kabouter is een spel, activiteit of een opdracht.

Kabouterpad Sallandse Heuvelrug

Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt (je kids dan) loop je samen een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten.

Kabouterpad Ruurlo

Het kabouterpad is speciaal voor kinderen van 2 t/m 6 jaar en is 1,5 kilometer lang. Houten paaltjes in de vorm van kabouters wijzen de weg. Onderweg kunnen de kinderen allerlei spelletjes doen en leren ze van alles over de natuur.