• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Op stap in Enschede-Noord

27 juni 2024
Een dagje uit met van alles wat - dat kan alleen in Enschede Noord! Met deze tips hebben jullie samen een gezellige dag. Stap lekker op de fiets, of ga met de auto want parkeren is overal gratis. Veel plezier!
Beleef het samen in Enschede
We beginnen bij Kinderboerderij Noord. Ze hebben een leuke speeltuin en een kakelbont gezelschap aan dieren. Ezels, hertjes, varkentjes, schapen en pluimvee en nog veel meer. Op de website staan leuke kleurplaten om te downloaden. De pauw pronkt trots met zijn veren.

En dat brengt je bij Kootje Kids. Hier shop je de leukste vintage merk kinderkleding en accessoires. Ze zitten in Winkelcentrum Deppenbroek. Wekelijks worden er nieuwe items in de winkel gehangen - altijd hip, schoon en kwalitatief. Leuk om te dragen, en leuk voor de portomonnee. Je kunt natuurlijk ook zelf kleding inbrengen om te verkopen!


Volg daarna een leuke creatieve workshop bij TETEM. Het MaakMeeLab is een maakplaats en ontmoetingsplek ineen. Hier is iedereen welkom om te experimenteren met verschillende digitale en maaktechnologieën. De labcoaches leggen je de eerste stappen uit en dan kan je zelf aan de slag. Probeer eens de 3D printer, of ontwerp en programmeer een robot. Meer iets voor de kids? Dan snuffel jij lekker rond in conceptstore Blender Blender.

Daarna ga je lunchen in Cafe Lokaal, gelegen in De Museumfabriek. Even opladen, want daarna ga je natuurlijk het museum in. Ze hebben een prachtige collectie - er is ontzettend veel te ontdekken! Struin door de Wunderkammers en kijk wat er te doen is in de Makerspace. 

Nog tijd over? Ga dan beslist naar van Doorn & Doorn. Ze hebben voor jou een heerlijk terras en voor de kinderen een heerlijke speeltuin.

Tip: Enschede heeft nog veel meer hotspots. Je vind ze hier!