• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek, beleef & maak het bij de Museumfabriek!

9 juli 2024
Door de verschillende thema's in het museum bekijk je natuur en techniek op een eigen manier. Ga voor een zomer vol ontdekkingen! Leer van de geschiedenis en doe ontdekkingen voor de toekomst. Ieder thema heeft zijn eigen schatten en activiteiten. De spannende natuur-historische collectie wordt steeds groter! Wanneer gaan jullie?
Het familiemuseum vol ontdekkingen

Wereldreizigers

Wie wil er nou niet de wereld ontdekken? In dit thema reis je mee met Marco Polo en Wicher van der Sleen. Ze gingen op reis zonder Google Maps. Wicher had wel een heel bijzondere manier voor zijn ontdekkingstocht...

Voor de speurneuzen

Met de Doe mee & Ontdek koffer wordt je bezoek nog leuker! Hij zit vol met opdrachten en brengt je langs allerlei voorwerpen en verhalen. Maak een afdruk van een fossiel en bezoek eens een 'los hoes'!

Komkommertijd

Historische gebeurtenissen zijn niet alleen maar zwaarmoedig. In deze tentoonstelling spettert de zomer er van af. Grappige momenten, zomerfeesten en kleurrijke personen. Hier wordt ook de geschiedenis gemaakt!

Makerspace

Ook zo veel inspiratie opgedaan? Ga dan naar Makerspace. Hier kun je onder begeleiding hele leuke dingen knutselen. Allemaal in het water-thema. Wat dacht je van een varend melkpak of een Twents Weerstation!




Museumpaspoort

Deze zomer kun je op reis door Twente. Ga langs 9 bijzondere musea. Ieder museum heeft een andere, bijzondere collectie. En, er is overal wat te leuks doen! Bij 2 en 4 stempels krijg je een klein presentje.

Tekenkabinet

Door te tekenen leer je de wereld beter kennen. Want, met een potlood in je hand kijk je beter. Je onderzoekt, en verbeeld je. Tekenen was daarom ook heel belangrijk bij het ontstaan van de wetenschap in de 18e eeuw. Wat teken jij?


Winkel

Scoor hier de leukste souvernirs, gadgets en kado's. Kinderboeken in het Twents, puzzels, kaarten, speelgoed en nog veel meer. De theedoeken worden in het museum zelf geweven op het oude weefgetouw.  

Thuis aan de slag

Een superheld heeft altijd een speciaal pak. Heb jij daar nog een goed idee voor? Geef hem speciale krachten met deze instructie bladen. Lekker thuis knutselen geïnspireerd door de kunst van Panamarenko.

 

Rijksmuseum Twenthe

Laat je betoveren in de nieuwe tentoonstelling van Philip Vermeulen. Zie je eigenlijk wel wat je denkt te zien? Doe samen mee met de leuke workshops 'Philiscoop' en 'Motion Light'. Foto van Eric Bronkhorst.

Museumcafe

In de entree van De Museumfabriek vind je museumcafé Lokaal Roombeek. Drink hier een heerlijk kopje koffie van de Twentse Koffiebranderij of ranja van Moj. Daar hoort natuurlijk een lekker taartje bij! Naar de website