• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Wandelen bij Buurse

29 september 2024
Tussen Haaksbergen en Enschede vind je prachtige natuur. Uitgestrekte bossen, afgewisseld met heides en weides! We hebben een paar routes voor je opgezocht. Ze zijn maximaal 10 km, dus perfect om met het hele gezin te doen.
Heerlijke herfstwandelingen!

Route 1 - 3,2 KM

Deze route schijnt buggy toegankelijk te zijn. (Ik heb het zelf alleen nog niet getest)
Loop vanaf de parkeerplaats over de Rutbeekweg naar het Noorden richting de Hagmolenbeekweg. Sla daar met een haakse bocht linksaf op de Knoefweg. Eerstmogelijke afslag naar rechts, op de kruising met de Waarveldweg. Dit pas volgen brengt je weer terug bij De Wakel.

Route 2 - 5,4 KM

Loop vanaf de perkeerplaats een stukje naar de Stendermolenweg, en ga net voorbij De Wakel naar links. Waar het pad weer terugkomt bij het Bommelaspad blijf je rechts aanhouden. Je bent maar een paar passen op de Oude Haaksbergerdijk. Volg dit pad totdat je weer op de Stendermolenweg uitkomt. Volg deze weg 600m en sla linksaf naar de Rietschotweg. Sla aan het einde linksaf de Sekmaatsweg op. Voordat je de Langenbergweg tegenkomt kun je het wandelpad naar links nemen.
Steek het spoor over, je ziet vervolgens de Markepaal aan je rechterhand. Blijf het pad volgen en je komt weer uit naast De Wakel.

Route 3 - 7,3 KM

Loop vanaf de perkeerplaats een stukje naar de Stendermolenweg, en ga net voorbij De Wakel naar links. Waar het pad weer terugkomt bij het Bommelaspad sla je rechtsaf de Oude Haaksbergerdijk op. Ga bij de kruising Zonnebeek/Leppeweg rechtdoor. Sla op de volgende kruising rechtsaf de Oude Buurserdijk op. Loop voorbij de kruising met de Hegebeekweg, en ga het 2e pad links af. Blijf op de Rietbrugweg. Ga het 2e pad rechtsaf om naar de Stendermolenweg te gaan. Ga op de kriusing met de Stendermolenweg naar links. Je loopt dan langs het Wandelknooppunt Buursezand Parkeren. Ga daar rechtsaf de Rietschotweg op. Ga aan het einde naar rechts de Sekmaatsweg op. Deze komt weer uit op de Stendermolen weg. Ga naar links en loop zo terug naar De Wakel.

routekaart

Je vindt de routes hier