• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

19x de allerleukste museum-uitjes!

2 oktober 2024
Nergens vind je zoveel leuke museum-uitjes voor kinderen als in Nederland. Hier mogen ze eindeloos door het museum speuren. En vooral ook: zelf aan de slag. Met een beetje hulp van jou ;). Perfect voor een familieuitje. Bekijk gauw onze favorieten!
De leukste museum-uitjes voor het hele gezin!

👧🏻 Alles kids


Overal speelgoed

Speelgoedmuseum | Deventer

In het Speelgoedmuseum vind je de grootste speelgoedcollectie van Nederland. Bewonder poppenhuizen, treinen, mechanisch speelgoed, games, bordspellen en nog veel meer. Natuurlijk kun je hier ook eindeloos samen spelen! Zoveel te zien & spelen »

Lekker doen wat je wil

Kinderboekenmuseum | Den Haag

In het Kinderboekenmuseum ontdek je in oktober verhalen en verhaalfiguren die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn. Maak een eigenwijsje, schrijf rebelse verhalen en speel mee met een eigenwijze voorstelling! Eigenwijze activiteiten »

👀 Moet je gezien hebben


Familiemaand met Duck

Rijksmuseum | Amsterdam

T/m 3 nov is het familiemaand in het Rijksmuseum met Donald Duck. Ga op pad met de Jonge Woudlopers, laat je hersenen kraken in het Willie Wortel Uitvinderslab en ontdek wat er nog meer te doen is. Kids t/m 18 jr gratis. Leuk voor de hele familie »

NIEUW in het Van Gogh

Van Gogh Museum | Amsterdam

In een nieuwe spannende speurtocht (6+) kom je alles te weten over wie Vincent was. Doe 'm in de herfst-vakantie. Of kom konijnen schilderen, tekenen bij de tekenkar en word zen bij de yoga. Boek snel want vol is vol! Dit is er allemaal te doen »

🚢 Te land, ter zee en in de lucht


Sneller dan het geluid!

Luchtvaartmuseum Aviodrome | Lelystad Airport

Krijg kippenvel in de straaljagerexpositie van Luchtvaartmuseum Aviodrome! Ga terug in de tijd en stap binnen in verschillende ruimtes met iedere keer een andere belevenis. Ook zijn er leuke thema binnen- én buitenspeeltuinen. Laat je omverblazen »

Voor avonturiers

Nationaal Militair Museum | Soest

In het najaar is er volop actie voor kinderen bij het Nationaal Militair Museum! Ieder weekend en in de vakantie kan je jezelf camoufleren, een speurtocht doen, spelen in Xplore, rijden in een legervoertuig en meer! Ga op ontdekkingsreis »

Spelen bij Duiker Doris

Het Scheepvaartmuseum | Amsterdam

Klauteren, klimmen en bouwen in een lieve waterwereld. Wist je dat Het Scheepvaartmuseum een speciale ruimte heeft waar de allerkleinsten kunnen spelen en ontdekken? Met boten, verrekijker en vuurtorenblokken. Leuk met je kleintje »

Plons!

Maritiem Museum | Rotterdam

In het Maritiem Museum duik je vanaf 26 oktober in de wonderlijke (onder) waterwereld bij PLONS! De toekomst van de zee. Ontdek ook de grootste museumhaven van Nederland én waan je op een platform midden op zee. Stap aan boord »

🔬 Ontdekken & experimenteren


Het is FEEST!

ARTIS-Micropia | Amsterdam

ARTIS-Micropia bestaat 10 jaar. En als je jarig bent krijg je taart. Zo ook de miljarden microben in Micropia! Zij zijn getrakteerd op een bijzondere taart die ze nu aan het verorberen zijn. En jullie kunnen meekijken hoe dat eruit ziet! Bijzonder uitje »

Klimaatklooien

Natuurmuseum Fryslân| Fryslân

Ga deze herfstvakantie de strijd aan met water, lucht, aarde en vuur bij het Natuurmuseum Fryslân. Kijk goed naar oplossingen in de natuur en ga aan de slag met je eigen uitvindingen. Na-apen mag! Kom je ook? »

De Museumfabriek

De Museumfabriek | Enschede

Een museum vol schatten en ontdekkingen. Beleef de uitgebreide tentoonstelling met de 'Doe mee & Ontdek-koffer'. Volg daarna een leuke workshop in de Makerspace. Interactief en echt leuk voor het hele gezin! Pak die koffer »

Schatzoeken

Universiteitsmuseum | Groningen

Ga op reis door de geschiedenis van wetenschap. Bekijk de schatten van het Universiteitsmuseum met een museumbingo en speurtocht. Doe mee aan workshops in het lab en leer slijm, tandpasta of shampoo maken. Samen experimenteren »

Nieuwsgierige kids

Discovery Museum | Kerkrade

Ontdek nog snel de wisselexpo Zeker Weten?! bij Discovery Museum. Een expo voor toekomstige wetenschappers (met science show) vol ontdekkend & onderzoekend leren. Speel de Escape Game. En bezoek ook Revolutie Aarde. Nog t/m 3 nov »

🎨 Wat een portret


Dansende kleurplaten

Stedelijk Museum Breda | Breda

Ontmoet ‘De Nassaus van Breda’ in Stedelijk Museum Breda. Verzamel alle stadsbewoners die je meer vertellen over hun leven. Ontdek spannende verhalen, leer over etiquette en laat kleurplaten tot leven komen. Ontmoet de bewoners »

Nieuw in de Kunsthal

Kunsthal | Rotterdam

Kruip tijdens een gave Kijk&Doe-tocht in het hoofd van kunstenaar Thomas J Price in de nieuwe tentoonstelling. Ontdek vanaf 26 oktober de Diva in jezelf en maak op 30 oktober met een dichter en illustrator een beeldverhaal! Samen kunst ontdekken »

🕙 Terug in de tijd


Nostalgische kermis

Het Zuiderzeemuseum| Enkhuizen

Het Zuiderzeemuseum sluit het seizoen traditioneel af met de Oudhollandse kermis. Geniet deze herfstvakantie van de rups, zwanenzweefmolen en meer. Op 26 oktober en 2 november ook in de avond open! Zwieren en zwaaien »

Ridderweekend

Muiderslot | Muiden

26 & 27 oktober laten ridders en jonkvrouwen op het Muiderslot zien hoe zij in de middeleeuwen leefden. Er zijn demonstraties zwaardvechten, oude ambachten, verschillende doe-activiteiten en er is volop muziek. Terug naar vroeger »

LEGO-fans opgelet!

Huis van Hilde | Castricum

Alle fans van archeologie en LEGO®: kom deze herfstvakantie naar Huis van Hilde in Castricum voor superleuke workshops en natuurlijk… zelf bouwen! Maak een mini-museum, soldaat of stop-motion filmpje met LEGO-stenen! Naar Huis van Hilde »

Speur mee met Hugo

Slot Loevestein | Poederoijen

Slot Loevestein is écht een supergaaf uitje! Het ontsnappingsverhaal van Hugo de Groot is als een spannend kinderboek. En dat beleef je met de speurtocht. Dwaal door het kasteel met muurtrappen en ontdek de vesting. Alle kinderactiviteiten »

Deze musea vinden wij écht leuk. Fijne binnenuitjes voor herfstachtige dagen! Welke museum is jullie favoriet?

Kom maar op met die herfstachtige dagen! In Nederland vind je zoveel leuke binnenuitjes en gezellige plekjes ontdek ze in onze Eropuit categorie!

Veel plezier samen! Liefs, Team Kidsproof