Er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten. Pannenkoeken!
Erg populair als makkelijk weekendgerecht. Maar wist je dat de pannenkoek ook een heerlijk overblijfhapje is? En deze variant met verstopte groenten erin is ook nog eens supergezond.
Er zijn maar weinig kinderen die ze niet lusten. Pannenkoeken!
Erg populair als makkelijk weekendgerecht. Maar wist je dat de pannenkoek ook een heerlijk overblijfhapje is? En deze variant met verstopte groenten erin is ook nog eens supergezond.
Niet alleen geschikt als overblijftraktatie trouwens, maar ook heel handig om klaar te hebben staan voor een megadrukke avondspits in je huishouden. Zoals bijvoorbeeld na het sporten van de kinderen. Of om inderdaad te eten op de het-is-weer-makkelijke-zaterdag.
En… ach, deze gezonde variant kun je met een gerust hart met regelmaat op het menu zetten. Eet smakelijk!
Ingrediënten voor 6 pannenkoeken
250 gram volkoren (spelt)meel
0,5 liter melk
2 grote eieren
1 peen
½ courgette
klontje boter voor in de pan
Rasp de peen en de courgette fijn. Doe de meel en de geraspte groenten in een mengkom. Klop de eieren los in de melk en meng dit door het meel-groentenmengsel. Blijf goed roeren zodat er geen klontjes meel meer zijn. Laat het klontje boter smelten in de pan en bak de pannenkoeken.
Door: Anita Spaans, Voorschoten