• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Op avontuur in de Natuur met Natuur is een Feest!

9 juli 2022
Lees hieronder wat David van zijn feestje vond bij Natuur is een Feest.
We hebben heel veel gedaan in het bos. We moesten zelf onze weg terug vinden en daarom moesten we onderweg goed opletten en goed kijken. Naar rare bomen, heuveltjes, hoe de zon staat. En luisteren naar geluiden van bijvoorbeeld de weg.

We kregen allemaal een spiegeltje. Daarmee konden we onder het hoedje van paddestoelen kijken. Zo weet je hoe oud een paddestoel is. Ook hebben we stinkzwammen geroken en die stinken heel erg.

Agnes had botten van dieren meegenomen, zelfs een schedel van een hert. Die leven in het bos. Ook hebben we zelf sporen gemaakt en gezocht.

We hebben bramen geproefd en blaadjes gegeten die helpen tegen de dorst. Ook heeft Agnes blaadjes laten zien die je op een zere plek kunt wrijven als je door de brandnetels bent gelopen. En we hebben gezien hoe plantjes hun zaden wegschieten als je erin knijpt.

Het was heel leuk om verstoppertje te doen tussen de varens in het bos. We speelden dat we wolven waren en we maakten allemaal een eigen geluidje zodat de zoekers ons makkelijker konden vinden.

Maar het aller aller leukste was dat we stiekem een vuurtje hebben gemaakt. Dit mag eigenlijk niet van de boswachter. Eerst maakten we vuur met vuurstenen zoals het in de oertijd ging. Daarna deden we het met een watje en een vonkstaafje.  En we hebben het heel goed uitgemaakt zodat niemand de sporen kon zien.

Het was een superleuk feest!

Over Natuur is een Feest
Natuur is een Feest organiseert te gekke kinderfeestjes in de natuur. De feestjesgevers zijn allemaal natuurliefhebbers met ervaring in (kinder)activiteiten begeleiden.

Dus trek je kaplaarzen of wandelschoenen aan en ga hutten bouwen, pijl en bogen maken, herten kijken, foto’s maken, vogels luisteren, fikkie stoken, wildplukken en schatzoeken!

Klik door voor meer info over deze leuke natuurfeestjes in en om Utrecht.