• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Heb jij weleens gedacht om pleegouder te worden?

19 september 2024
Hebben jullie weleens gedacht om pleegouder te worden? Dan is deze blog een aanrader om te lezen!
Pleegouders worden?

Als je erover nadenkt om pleegouder te worden, dan is Trias Jeugdhulp een goede plek om mee te beginnen. Pleegzorg klinkt misschien als een grote stap (en dat is het ook!), maar je hoeft het zeker niet alleen te doen. Trias Jeugdhulp staat namelijk aan je zijde met begeleiding en ondersteuning en ze organiseren regelmatig informatieavonden waar je al je vragen kunt stellen.

Wat houdt pleegzorg nou precies in?

Soms kan een kind tijdelijk niet bij z’n eigen ouders wonen. Dat kan allerlei redenen hebben, maar het komt erop neer dat het kind een warm en veilig tweede thuis nodig heeft. En dat is waar jij als pleegouder om de hoek komt kijken. Pleegzorg kan heel verschillend zijn: van kortdurende crisisopvang tot langdurige zorg of zelfs deeltijd, waarbij het kind een paar dagen per week bij jou verblijft. Zo kun je dus zelf bepalen wat voor jouw situatie past.



Informatieavonden

Twijfel je nog of pleegzorg iets voor jou is? Dan zijn de informatieavonden van Trias Jeugdhulp echt een aanrader. Ze organiseren die zowel fysiek als online, zodat je op een laagdrempelige manier kunt ontdekken of pleegouder worden bij jou (en je gezin) past. Je krijgt er uitleg over de verschillende vormen van pleegzorg en wat er allemaal bij komt kijken. Geen zorgen, het is niet meteen een grote beslissing, maar gewoon een fijne manier om meer te weten te komen.

Trias denkt trouwens ook aan de praktische kant van pleegzorg. Zo krijg je als pleegouder de nodige begeleiding en zijn er regelmatig bijeenkomsten met andere pleegouders. En mocht je zelf kinderen hebben, dan is het extra fijn om te weten dat Trias Jeugdhulp Kidsproof is. Dat betekent dat er ook gedacht wordt aan hoe je eigen kinderen zich voelen in deze situatie.


Pleegouder worden

Kortom, pleegouder worden is een prachtige manier om een kind te helpen, en met de steun van Trias Jeugdhulp hoef je het niet alleen te doen. Ben je nieuwsgierig? Meld je dan gewoon eens aan voor een van hun informatieavonden en ontdek wat jij voor een kind en zijn of haar ouders kan betekenen. Wie weet geef je binnenkort een kind een tweede thuis.

Naar de website