• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Neerploffen en genieten bij De Eendracht in Zwolle

19 september 2024
Restaurant De Eendracht in Zwolle is zo’n plek waar je binnenstapt en meteen denkt: ja, hier gaan we lekker neerploffen. Of je nu binnenkomt voor een snelle koffie, een uitgebreide lunch, of een heerlijk diner – het voelt hier alsof je bij vrienden in de huiskamer aanschuift, maar dan zonder dat je zelf de afwas hoeft te doen. Wat wil je nog meer?
Restaurant De Eendracht Zwolle

Een unieke villa met karakter

De Eendracht is gevestigd in een prachtig pand dat je het beste kunt omschrijven als een soort charmante villa. Niet zo’n moderne, strakke bedoeling, maar een echte villa met karakter en sfeer. Je kunt je bijna voorstellen dat mensen hier vroeger in een net hofkostuum rondliepen, thee dronken in de tuin, en ’s avonds uitgebreid dineerden in een van de vele kamers.

Tegenwoordig is de sfeer gelukkig een stuk minder stijfjes. Het is vooral een gezellige, toegankelijke plek waar je op elk moment van de dag terecht kunt. Het maakt niet uit of je op een vrije ochtend een koffie komt doen met de kids, of dat je op een zonnige zomermiddag (met vrienden en kids) langskomt om op het terras te zitten.


Het terras – de place to be in de zomer

Over dat terras gesproken: dat is absoluut een van de pareltjes van De Eendracht. In de zomer is dit de plek waar je wilt zijn. Je ploft neer op een van de comfortabele stoelen, bestelt een ijskoude drank, en het enige wat je nog hoeft te doen is relaxen. Je zit hier heerlijk in het groen, en de kas die naast het terras staat geeft je echt het gevoel dat je even helemaal weg bent en dat midden in de stad en aan het water.

Buiten spelen eendracht


Winteravonden in de huiskamer

En dan hebben we het nog niet eens gehad over de winter. Want ook in de koude maanden is De Eendracht een heerlijke plek om te zijn. Als het buiten guur en donker is, voelt het binnen extra knus en warm. De inrichting heeft iets huiselijks, alsof je bij vrienden thuis aan de keukentafel zit, maar dan zonder dat je zelf in de keuken hoeft te staan. En als het dan ook nog eens begint te sneeuwen terwijl je binnen samen met de kids een warme choco in je hand bij de open haard zit, dan is het winterplaatje compleet.

Het menu wisselt natuurlijk met de seizoenen, en in de winter kun je hier genieten van hartverwarmende gerechten die perfect passen bij de tijd van het jaar. 


Koffie, lunch, diner – alles kan

Echt één reden om naar De Eendracht te gaan, is er niet. Want je kunt hier net zo makkelijk even binnenwandelen voor een goede kop koffie in de ochtend als dat je er ’s avonds uitgebreid kan dineren. Het is een plek voor elk moment van de dag.

Voor de lunch staan er frisse, seizoensgebonden gerechten op de kaart. Denk aan salades, goed belegde broodjes, en altijd iets wat je dag nét dat beetje extra geeft. En als je wat meer tijd hebt, kun je ook kiezen voor de uitgebreide lunchplanken met van alles en nog wat.

’s Avonds gaat het hier om dineren op z’n best, ook met de kids. De menukaart is veelzijdig, met zowel vlees, vis als vega-opties, en het is altijd verrassend. Niets is standaard, en dat maakt dat je elke keer weer zin hebt om iets nieuws te proberen. Bovendien wordt er veel met lokale producten gewerkt, en dat proef je. Van de voorgerechten tot de desserts.


Kidsproof – het kinderhoekje en de kinderkaart

Een andere fijne bijkomstigheid van De Eendracht is dat het ook nog eens hartstikke kidsproof is. Voor ouders met kinderen is dit echt een uitkomst. Terwijl jij geniet van je koffie of lunch, kunnen de kleintjes zich prima vermaken in het kinderhoekje. Dit is een speciaal ingerichte ruimte waar ze kunnen spelen, of gewoon lekker hun gang kunnen gaan. 

En wat ook heel handig is: er is een speciale kinderkaart. Dus geen gezeur over wat ze nu weer moeten eten, want op deze kaart staan allemaal gerechten die perfect zijn voor de kleintjes. Simpel, lekker en natuurlijk met een gezonde twist.


Neerploffen en genieten

Wat het ook is: Je komt hier om neer te ploffen en te genieten. Het maakt niet uit welk seizoen het is, of je nu binnen zit in de warme huiskamer tijdens een koude winterdag, of buiten op het terras op een heerlijke zomermiddag. Het is altijd goed.

Dus de volgende keer dat je in Zwolle bent en op zoek bent naar een plek om even lekker neer te strijken – of je nu met vrienden of het hele gezin komt – dan weet je waar je moet zijn: bij De Eendracht. Want daar komt alles samen: goed eten, een relaxte sfeer en een plek waar je je altijd welkom voelt midden in de stad.

TIP! Ze verhuren ook sub's en sloepen.