• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek deze 6x kabouterpaden & dorpen

24 september 2024
Kabouterpad bewandelen - Ga samen met je kleintje op zoek naar kabouters in het bos! Trek je laarzen maar aan en zet je puntmuts maar op, want wij hebben de leukste kabouterpaden en dorpen in en om Overijssel voor je op een rijtje gezet!
Kabouterpaden in Overijssel

Kabouterpad op Park de Stadshoeve

Er zijn negen gekleurde kabouters verstopt in hun park en bij elke kabouter hebben we een leuke seizoensgebonden opdracht bedacht. In pakweg een uur loop je het pad, dat geschikt is voor kinderen in de leeftijd van 2 tot 6 jaar.


Kabouterpad Weerribben

Kaboutermannetjes en kaboutervrouwtjes zijn heel aardig en ze zijn de hele dag druk in de weer. Waarmee? Als je het kabouterpad loopt kom je daar vanzelf achter. Vergeet onderweg niet te zoeken naar kaboutersporen! En met een beetje geluk kom je een echte kabouter tegen. Het kabouterpad is een paaltjesroute voor kinderen van 3 t/m 6 jaar. De kinderen krijgen in Buitencentrum Weerribben een knapzakje/rugzakje gevuld met lekkers.

kabouterpad Zwolle

Kabouterpad Salland

Bij Buitencentrum Sallandse Heuvelrug van Staatsbosbeheer ligt een knapzak gevuld met lekkers voor je klaar. Met een puntmuts op en je wangen rood geschminkt loop je samen met je ouders een route van 500 tot 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit het kabouterboek en doe je kabouteropdrachten. Met de kralenketting vind je de kleur van het volgende routepaaltje. Na afloop mag je de puntmuts mee naar huis nemen.


Kabouterpad Zandstuvebos

Als kabouters echt bestaan, dan wonen ze in het Zandstuvebos! En ze hebben het ontzettend druk, want in het bos is altijd wat te doen. Vanaf de parkeerplaats bij het Aquapark loop je een mooie route van ongeveer 1 km. Je kunt van te voren de routekaart van de website downloaden. Zo weet je zeker dat jullie alle kabouters vinden

kabouterpaden overijssel

Kabouterdorp in Natuurlijk Heidepark

Vanuit het Kabouterdorp kunnen via het Kabouterpad de kabouters bezocht worden. Dit is een leuke activiteit voor kinderen vanaf de leeftijd dat ze kunnen lopen tot en met de leeftijd van 6 jaar. Hieraan zijn wel kosten verbonden. Vanaf het Kabouterdorp is geen toegang tot het zwemgedeelte mogelijk. Kinderen kunnen hier veilig spelen. Zelf kun je, vanaf het nabij gelegen terras, genieten van de spelende kinderen en de lekkernijen uit de kiosk.


Kabouterbos Dronten

Wandel het kabouterpad, speel in de kabouter-paddestoelen-speeltuin en sluit af met een lekkere pannenkoek. Het Grote Kabouterbos in Dronten is een super leuke plek om met (kleine) kinderen naartoe te gaan.


Kindvriendelijke boswandelingen

Kunnen jouw kinderen al wat verder lopen? Check dan ook onze blog met de leukste boswandelingen rondom Zwolle

Overzicht met speeltuinen in en rondom Zwolle

Een wandeling combineren met een bezoekje aan de speeltuin? Check dan ook onze blog met de leukste speeltuinen rondom Zwolle!

Veel plezier! Denise & Co. Naar de website