• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

16x leuke herfstvakantie uitjes met kids

25 oktober 2024
Wat ga jij doen deze herfstvakantie? Een heerlijke week de tijd om er lekker op uit te gaan. En wat zijn er veel uitjes te doen in de regio Amersfoort & Gelderse Vallei. Kinderdisco, zwemfun, toffe voorstellingen, avontuurlijke wandelingen, museumuitjes en meer. Vervelen is geen optie deze herfstvakantie! Hieronder vind je genoeg inspiratie om eropuit te gaan.
16x leuke herfstvakantie uitjes met kids
Welke herfstuitjes kan je doen samen met kids in omgeving Amersfoort & Gelderse Vallei?

Theater voor iedereen
Jeugdfestival Herfststukjes is er weer! Een programma vol verrassende, avontuurlijke, grappige en energieke dans- en muziektheaterproducties voor peuters en kleuters. Maar ook voor bijna-pubers, ouders, opa’s en oma’s. Naar het programma »

Heel veel workshops
Het wordt alsbehalve saai deze vakantie bij Kunstbrouwerij. Laat je kids meedoen aan toffe workshops die helemaal in het teken staan van Slaap! Slaapmaskers maken, griezelverhalen schrijven, pyamafeestje en meer. Welke workshop kies jij? »



Alsbehalve slaapverwekkend uitje!
Kunsthal KAdE heeft een toffe familietentoonstelling dit najaar. Slaap! (Slaap)wandel door het museum langs de 4 fasen van slaap. Ontdek slaapverwekkende weetjes over slapen, ga zelf aan de slag in de KAdEStudio of sluit aan bij een van de  rondleidingen. Dit wil je zien! »

Voetjes van de vloer!
In de herfstvakantie gaan de deuren van FLUOR weer open voor een vette kinderdisco voor kids t/m 13 jr! Dit keer een griezelige editie. De DJ draait verzoekjes en de leukste hits. Uitgedanst? Ga chillen in de Kleine Zaal met limo of versier een toffe kleurplaat. Naar het dansfeestje » 



Tof museumuitje
Maak je eigen houtkunstwerk, knutsel een Barbie Paperdoll, versier een tegeltje of doe de speciale herfstspeurtocht. Dit en nog veel meer leuke activiteiten zijn er te doen tijdens de herfstvakantie in het Oude Ambachten & Speelgoed Museum. Kom langs! » 

Pret op de boerderij
De Happyfarm is een gezellige speelboerderij waar kids urenlang zowel binnen als buiten kunnen spelen. Met ballendouche, springkussens, glijbanen, skelters en traptrekker. Ook kan je een rondje op de pony rijden. Heel veel speelplezier » 



Nieuwe tentoonstelling
Bezoek in de vakantie de gloednieuwe tentoonstelling 'Mondriaan een betere wereld' in museum het Mondriaanhuis. Ontdek alles over de kunstenaar in graphic novelstijl. Loop de speurtocht of doe mee met een van de workshops. Ontdekken en doen »

Gezellige hotspot
Na een wandeling komen we er graag. Restaurant Soesterdal! Niet alleen omdat de kids fijn spelen in de speeltuin of speelhoek maar ook voor het prachtige weidse uitzicht. Met uitgebreide menukaart voor ontbijt, lunch en diner. Hier wil je naartoe! »

Voor avonturiers
In het najaar is er volop actie voor kinderen bij het Nationaal Militair Museum! Ieder weekend en in de vakantie kan je jezelf camoufleren, een speurtocht doen, spelen in Xplore, rijden in een legervoertuig en meer! Ga op ontdekkingsreis » 



Zwemmen en spelen
Er is genoeg te doen in de herfstvakantie bij R&A Sports en Swimming. Trampoline jumpen, familie zwemmen, disco zwemmen en een meerminworkshop. Kom met de hele familie langs voor heel veel zwempret! Lees meer & reserveer » 

Leuke natuuruitjes
In en rondom het Groene Huis is in de herfstvakantie van alles te beleven. Speur naar paddenstoelen, wandel het kabouterpad, ga mee met de bomenwandeling of bekijk de expositie 'Door de ogen van een dier'. Hup naar buiten! » 



Herfstvakantie bij Pathé
Lekker naar de bios deze vakantie! Er draaien zoveel leuke films; van Buzzy de Gelukskat tot aan Transformers One en van De Grote Sinterklaasfilm tot aan Harold en het magische paarse krijtje. Dat wordt nog moeilijk kiezen! Bekijk de filmagenda » 

Genieten op wielen
Beleef deze herfstvakantie samen een gaaf fietsavontuur bij Indoor Mountainbike Almere. Spannende indoor mountainbiketochten en warme chocolademelk met verse appeltaart. Krijg tijdelijk 10% KIDSPROOF korting. Ga voor de Ride&Bite » 



Duik in het verleden
Tijdens een dagje Nederlands Openluchtmuseum dompel je je onder in de ambachten en tradities van alledag. Maak ook een ritje in een tram, doe mee aan een van de workshops en vergeet de leuke speeltuin niet! Samen op avontuur » 

Familiemaand met Duck
T/m 3 nov is het familiemaand in het Rijksmuseum met Donald Duck. Ga op pad met de Jonge Woudlopers, laat je hersenen kraken in het Willie Wortel Uitvinderslab en ontdek wat er nog meer te doen is. Kids t/m 18 jr gratis. Leuk voor de hele familie »

Buitenaards avontuur
Kom deze vakantie naar Space College bij Luchtvaartmuseum Aviodrome. Met spannende ruimtevaart-activiteiten zoals mysterieuze waterbeertjes zoeken en het effect testen van luchtdruk op een MARSmallow. Op naar de sterren »



Fijne vakantie!

Tip: Meer leuke uitjes voor in de herfstvakantie vind je hier!