• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Cinekid Festival 2024

20 oktober 2024
Dit zijn de must-sees op het Cinekid Film- en Media Festival van 2024!
Vandaag waren we uitgenodigd bij de opening van het 38e Cinekid festival. Hét grootste film- en mediafestival ter wereld voor kids, wisten jullie dat? Lees mee wat je er kan doen en zien deze herfstvakantie!


We zijn wat vroeg, waardoor we de fotoshoot van de Nederlandse stemcast van de openingsfilm meemaken. Toch altijd leuk zo’n kijkje achter de schermen!

De opening is in Pathé Noord. Een enorme bioscoop aan het Buikslotermeerplein in Noord. Iedereen is in een feestelijke stemming vanwege de officiële opening en vanwege de première van film Victor Vleermuis.



Eerst zelf over de rode loper natuurlijk ;-)
Dan popcorn en wat te drinken en hop de zaal in, laat het feest maar beginnen!

Een coole dancegroep leert ons hoe we straks mee kunnen dansen op het nummer Verliefd uit de film. En dan opent het festival met de loco-burgemeester, de voorzitter van Cinekid, de stemmencast en een heleboel blije kinderen.


Lieve kinderfilm Victor Vleermuis

Vleermuis Victor is bang in het donker. En dat is best lastig voor een vleermuis, want die kunnen niets zien als de zon schijnt. Zijn broertjes en vader begrijpen hem niet echt en gaan iedere nacht naar buiten om te eten Victor is bang en het liefst vliegt Victor overdag buiten. En daar overkomt hem van alles, hij ontsnapt maar net aan een aantal meeuwen maar vooral…wordt hij verliefd op een tropisch vogeltje! Victor houdt van zingen en ook van het zingen van het vogeltje. Maar zingen, dat doen vleermuizen toch niet? Alleen vogels?
Victor Vleermuis is een lieve film voor kinderen vanaf 6 jaar met een mooie boodschap. Doe vooral wat jij wil en je goed lijkt


Wat is er te zien in het MediaLab?

Daarna op naar het MediaLab. Dat kennen we nog van vorig jaar, een grote ruimte met heel veel verschillende activitieten die allemaal iets te maken hebben met film en nieuwe media.Dit jaar zijn er maar liefst 3 verdiepingen activiteiten, wauw superleuk!

Jesper heeft als eerste zijn zinnen gezet op de VR bril. We moeten even wachten maar daarna wandelt hij met bril op langs de laserstralen. Hij ziet de stralen, wij kunnen hem alleen maar volgen via ene scherm. Superspannend en grappig om te zien hoe hij in het spel op gaat.



Er zijn een soort telefooncellen waarin je een stemacteur kan spelen. En er is een zaal met en gigatische game op het bioscoop scherm. En er zijn leuke bijtjes die over een wereld lopen. En er staan overal grote blauw opblaasfiguren die je een knuffel kan geven. Dan worden ze even klein maar blazen zich na loslaten weer helemaal op. De kinderen krijgen geen genoeg van het knuffelen ;-)

Verder zijn er op het Cinekid festival speciale workshops voor kids waarvoor je je kunt inschrijven. Let even goed op de leeftijd, tijden en of er nog plek is.Ze zijn populair namelijk.

En dan draaien er natuurlijk heel veel films. Films die in première zijn gegaan op dit festival. Al wat oudere films. Films voor hele kleintjes en voor oudere kinderen.
Onze tip: ga eerst naar het MediaLab en pik daarna een film mee, anders is de energie al op. ;-)

Voor het hele programma en het reserveren van kaartjes klik op de roze button

Wij vonden het weer een feestje om erbij te zijn. Karin & Jesper Naar de website