• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Dikke hiphop en vette beats in deze streetwise Giselle

22 oktober 2024
Giselle van De Toneelmakerij, DOX en Timothy de Gilde is geen balletvoorstelling en al helemaal niet de klassieke versie van dit beroemde ballet. Deze Giselle is stoer, rauw en spetterend!
Giselle
Giselle van de straat: Rauwe, energieke hiphopvoorstelling over roem voor families met kinderen 8+ 



In de dansvoorstelling Giselle zien we een club vrienden die samen hard aan het trainen is om met dans aan de top te komen. De een wat fanatieker dan de ander. Danstalent Djinti Sullivan speelt de gepassioneerde Giselle. Dan verschijnt er een onbekende buitenstaander en is de meest fanatieke, Giselle ineens verdwenen….

De voorstelling begint al in de zaal, waar een gevierde ster door het publiek heen probeert te ontsnappen aan zijn roem en de dwang die daarbij hoort.



Wil jij leven in de spotlights?

Want wil iedereen eigenlijk wel beroemd worden? Hoeveel heb je ervoor over?
Bij binnenkomst kregen we een overzicht van de cast én een serie vragen voorgeschoteld. Waar we in het begin enthousiast werden van roem en bekendheid brokkelde dat wel af als we verder in de beslisboom komen...Niet meer over straat kunnen en je vrienden nooit meer zien. Nee, dat zijn geen leuke keuzes.

Zo’n beroemde speler in Giselle is Leendert de Ridder, die we allemaal kennen als Mees Kees. Maar hier speelt hij toch 2 heeeeele andere rollen… en dat doet hij reuze goed.

de dansers

Explosieve hiphop, streetrap en vette beats

Maar eerlijk is eerlijk, de credits voor deze voorstelling gaan toch echt naar de dansers.
De klassieke muziek van Giselle verandert al snel in opzwepende beats. In een rauwe omgeving, een betonnen achterbuurt vol graffiti en in een ruige sfeer van onveiligheid en armoede wordt indrukwekkend gedanst. Door een crew van 5 plus queen bee Giselle zelf: Wat een brok energie, vette outfits, stevige raps en explosieve hip hop!

Het klassieke boerendochter-en -graaf-verhaal is naar deze tijd gebracht, naar de harde getto wereld van vandaag. Waarin iedereen moet vechten voor zijn eigen leven en geluk. De namen van de crew leden verwijzen nog naar het originele stuk. Maar verder heeft deze Giselle haar hele eigen stijl en moderne boodschap. En … een happy ending.



Deze Giselle is een klasse apart

Eigenlijk heeft deze Giselle helemaal geen verwijzing naar het originele balletstuk nodig. Deze Giselle is een opzichzelfstaande coole hiphopvoorstelling. Muziektheater waarin onze jeugd zich kan herkennen. Qua straattaal, qua hiphopdans en qua vriendschappen. De kinderen verstaan de streetslang beter dan de volwassenen, vraag het ze maar ;-)
Met problematiek van nu, machtsmisbruik in de wereld van roem en stardom en ook met durven dromen. Want wanneer ga je voor jezelf en wat betekenen vrienden voor je?

De boodschap van deze voorstelling is mooi:
En hoe mooi de Rolexen ook glimmen…samen sta je sterker en vriendschap overwint.

Te gekke voorstelling met vette moves voor kinderen die van dans, hiphop en lekkere muziek houden. Je krijgt zelf helemaal zin om te dansen!


De Giselle Experience

Voorafgaand aan de voorstelling kun je de Giselle Expeditie doen; een script schrijven, een button en stopmotion maken en zelfs met een green screen je eigen dansmoves tonen.



PS Als geinig aandenken krijg je ook een gelukshappertje mee, het papieren vouwblaadje uit de voorstelling dat ook jouw toekomst voorspelt! Want hé bro, dat willen we toch allemaal…in de toekomst kunnen kijken?!


Ook deze voorstelling bekijken? Check de speellocaties en data via de roze button

Veel plezier Ayla, Huub, femke, Govert & Liesbeth Naar de website