• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Gratis en lowbudget uitjes in de herfstvakantie

17 oktober 2024
Een gezellige middag eropuit met de kinderen hoeft gelukkig niets te kosten. Er zijn heel veel uitjes voor kinderen in Amsterdam en omgeving helemaal (of bijna) gratis! Wij hebben een aantal leuke gratis en low-budget kinderactiviteiten in de herfstvakantie verzameld.

Koninklijk Paleis

Als feestelijke start van het jubileumjaar wordt het Koninklijk Paleis Amsterdam op 27 oktober 2024 speciaal geopend voor Amsterdammers! Amsterdammers – geboren of woonachtig in de stad – krijgen gratis toegang en een passend cadeau! Een kaartje reserveren is wel een must.

Amsterdam 750 jaar

Vier Amsterdam's 749ste Verjaardag met de hele Familie op 27 oktober in het Stadsarchief! Alle Amsterdammers zijn uitgenodigd voor een feestelijke dag vol leuke activiteiten voor kinderen en gezinnen! Duik zeker de kluis in om het eerste document ' de tolprivilege' te bekijken.

Jaap Eden IJsbaan

Vanaf 12 oktober is de Jaap Eden IJsbaan weer open en ben je welkom om te starten aan een winter vol schaatsplezier! Om de opening van de ijsbaan te vieren is er de eerste weken een toffe actie! Tot en met 27 oktober schaats je voor €1.

Gratis herfstkamp

In de herfstvakantie organiseert het Amsterdam Museumeen superleuk kamp. Kinderen tussen de 9 en 12 jaar in de stadsdelen Noord, West, Nieuw-West of Oost gaan samen met een kunstenaar een week lang aan een creatief project werken.




OBA

Oba heeft deze herfstvakantie weer heel veel leuke workshops gepland staan. Doe je mee met de dansworkshop, een fotoworkshop, een subnautica workshop of een verhalenworkshop? En dat in verschillende vestigingen in de stad

Het Beleefpad

In het Amsterdamse Bos kunnen kinderen tussen 4 en 8 jaar een route volgen en doen wat de dieren in het bos ook doen. Spelenderwijs leren ze zo over de planten en dieren in het Bos. We testten het en vonden het super!


NDSM Speurtocht

Doe je mee met de NDSM Speurtocht? Over de gehele NDSM-werf zijn allerlei kunstwerken en elementen te vinden die een verhaal vertellen. Met de NDSM Speurtocht ga je op zoek naar deze objecten, voer je opdrachten uit en los je puzzels op.

Wandelen rondom Amsterdam

Net rondom Amsterdam vind je heel veel mooie natuur. We hebben 5 hele leuke routes uitgestippeld. Dus laarzen aan en in de benen!

Kunstspeurtocht voor kids

Laat je kinderen spelenderwijs kennismaken met kunst terwijl ze op ontdekking gaan bij SBK Kunstuitleen & Galerie! Na het voltooien van de speurtocht krijgen kinderen een verrassing en mogen ze hun favoriete kunstwerk uitkiezen en dit drie maanden lang gratis lenen voor hun eigen kamer!

Ieniemini vakantie-uitje

Ben je weleens in het Muizenhuis geweest? Daar vind je alle decors van de bekende boeken van Sam & Julia. Zeker een bezoekje waard. Vergaap je aan het circus, de markt, de kermis. Ook leuk, haal een bingo kaart bij de balie en speur naar alle bedrijvige muisjes.


Natuurwerkdagen

Kom snoeien, in de aarde wroeten, moestuintjes winterklaar maken, vogelhuisjes maken... En voorál; genieten van de frisse buitenlucht en ervaren hoe gezellig het is om samen iets te betekenen voor de natuur. Op 1 en 2 november tijdens de Natuurwerkdagen.


Veel plezier!

Op zoek naar alle uitjes in de herfstvakantie in Amsterdam? Klik door op de roze button.
Naar de website