• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

15x leuke herfstuitjes door heel Nederland met kids

15 oktober 2024
Herfst! De tijd voor lekker door het bos struinen, kastanjes verzamelen en binnen weer opwarmen. Wij hebben 15 leuke herfstuitjes voor jullie verzameld. Voor binnen en buiten. Mét leuke tips voor de herfstvakantie!
Herfstvakantie Tips | Uitjes door heel Nederland met kinderen

Film, tv en theater

Cinekid Festival 2024

Cinekid Festival | Door heel Nederland

's Werelds grootste film- en media-festival voor kids is er weer in de herfstvakantie! In meer dan 40 film-theaters in het land zie je premières, de nieuwste films en series. En games, VR en workshops in de 8 MediaLabs. Dit zijn alle locaties » 

Vakantie in het museum

Beeld & Geluid | Hilversum

In de herfstvakantie zijn er (gratis) activiteiten in het Mediamuseum van Beeld & Geluid. Doe mee met de Grote Familie Satire Quiz, volg een workshop Grenzen van de Grap en check de spectaculaire interactieve speurtocht! Bekijk alle activiteiten »

Nieuw: Kuifjes wereld

Fabrique des Lumières | Amsterdam

Stap in de spannende wereld van Kuifje in Fabrique des Lumières. Samen met Bobbie, Kapitein Haddock en professor Zonnebloem komt de strip tot leven. De bewegende projecties op de muren en de toffe muziek zijn zo imposant! Boek vast tickets » 

Vreemd Ding | 6+

Het Nationale Theater | Door heel Nederland

Is praten tegen een kat vreemd? Of een boer laten na het eten? En wie bepaalt eigenlijk wat ‘vreemd’ is? In de voorstelling Vreemd Ding kom je terecht in een wereld vol wonderlijke gebruiken en merkwaardige regels. Speelt in heel Nederland »   

Piratenkoningin | 8+

Theater Sonnevanck | Door heel Nederland

Piratenkoningin is een spectaculaire familieopera voor kids vanaf 8 jaar. Dit stoere muzikale sprookje gaat over een weesmeisje dat zich ontpopt als een geboren piratenkapitein. Ga ook mee op avontuur met de Piratenkoningin! Nu te zien in het theater » 

KinderTheaterWeek

Nationale KinderTheaterWeek | Door heel Nederland

Van 23 t/m 30 oktober is het zover: de Nationale KinderTheaterWeek. Duik met je kind het theater in! Met geweldige voorstellingen en gratis workshops, kijkjes achter de schermen, meet & greet met acteurs en veel meer. Deze theaters doen mee » 

Natuur & wetenschap

Word Bosjewachter

OERRR | Door heel Nederland

Samen met je kind de natuur helpen? Word Bosjewachter van OERRR en ga aan de slag in je tuin, buurt of op je balkon. Ontdek hoe leuk het is om samen de natuur te beschermen. Het Bosjewachterpakket is gratis! Gratis pakket opvragen »

Handjes uit de mouwen!

Natuurwerkdag | Door heel Nederland

Ga op 1 en 2 november gezellig samen aan de slag tijdens de Natuurwerkdag 2024! Kom snoeien, in de aarde wroeten, moestuinen winterklaar maken of vogelhuisjes maken. Er zijn klusjes in heel Nederland, óók dicht bij jou! Zoek een passende klus »

Nieuw bij Naturalis

Naturalis| Leiden

Alleen bij Naturalis ontmoet je een kudde triceratopsen! Je weet wel, die enorme dinosaurus met 3 hoorns en een grote kraag. Bewonder de 5 fantastische fossielen en duik in alle spelletjes en interactives. Vanaf 18 oktober! Triceratops: de kudde » 

Nieuwsgierige kids

Discovery Museum | Kerkrade

Ontdek nog snel de wisselexpo Zeker Weten?! bij Discovery Museum. Een expo met science show voor toekomstige wetenschappers. Eindeloos onderzoeken en ontdekken. Speel de Escape Game. En bezoek ook Revolutie Aarde. Nog t/m 3 nov » 

Wie wint?

Spellenspektakel

Spellenspektakel | Jaarbeurs Utrecht

Ontdek en speel 9 & 10 nov samen met je kids in Jaarbeurs Utrecht! Tafels vol met spelletjes staan voor jullie klaar. Bezoek ook het Speelgoedfestival, een hal vol met 'Speelgoed van het Jaar'. Nieuw: een speciaal Pokémonplein! Scoor je tickets »

Dwaal door de stad

Speurroutes Nederland | Door heel Nederland

Met het spel van Speurroutes ontdek je op een relaxte manier een stad. Je lost een mysterie op en tussendoor kan je bijvoorbeeld een museum bezoeken, lekker koffie drinken of even shoppen. Je koopt de route online of in de stad. Ontdekken jullie de clue? »

Wie is de snelste?

Move Amsterdam | Amsterdam

Ren jij sneller dan een krokodil? Fiets je harder dan je zoon of dochter? Ooit een auto op waterstof gezien? Bij de Mobility Experience leer je van alles over mobiliteit. Met in de herfstvakantie food-, Halloween- en DJ workshops! Dit zijn alle activiteiten »

Speelgoed van het Jaar

Verkiezing Speelgoed van het jaar | Door heel Nederland

Superhandige tip voor de naderende feestdagen: de vakjury heeft het Speelgoed van het Jaar weer geselecteerd! Nu is het jouw beurt. Bekijk de winnaars, stem mee voor de Gouden Publieksprijs en win speelgoed! Check het Speelgoed van het Jaar 2024 »

Voor in je agenda

Sinterklaas bij Fletcher

Fletcher Hotels | Door heel Nederland

Bouw op 23 of 30 nov. een feestje met Sint & Friends in het Sinterklaashotel! In exclusieve Fletcher Sinterklaashotels verblijf je van check-in tot check-out volledig in Sint-sfeer. Van live-show tot Sint-buffet en meer; hier wil je bij zijn! Lees meer en reserveer! »

Extra volle uitagenda

Op zoek naar uitjes in Amsterdam? Check onze Uitagenda. Deze barst bijna uit zijn voegen met gezinsuitjes, workshops, actieve uitjes, buitenuitjes en meer voor in de herfstvakantie. Klik door op de roze button ->>

Psst: volg ons ook op Facebook en Instagram voor dagelijkse updates!

Liefs, Team Kidsproof

Over de samenstellers: de sitemanagers van Kidsproof.nl zijn ieder specialist in hun eigen regio. Ze kennen als geen ander de leukste plekjes en zijn op de hoogte van de nieuwste events. Met hun kinderen bezoeken ze zelf zoveel mogelijk tips. Zo weten we zeker dat wat we aanbevelen écht Kidsproof is. 

Naar de website