• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Favoriete uitjes in september en oktober

24 september 2024
Kinderboekenweek, Weekend van de Wetenschap, leuke buitenactiviteiten, voorstellingen & concerten en alvast wat tips voor een herfstvakantie kamp. Wat een volle agenda wordt dat!

Voor jonge genieën!


Wajo Wetenschap

Op 5 oktober openen de deuren van het 17e-eeuwse stadspaleis van KNAW eenmalig voor kids. Stap binnen in de wonderlijke wereld van wetenschap! In de prachtige kamers krijg je antwoord op al je vragen. Kom mee ontdekken!

De Roep van de O'o

Auke-Florian Hiemstra komt langs in het Allard Pierson op 6 oktober. Deze expert in stadsnatuur neemt je in een kindercollege mee door de stad. Over spreeuwen die treinen laten vertrekken, of boodschappende meeuwen...

Weekend vd Wetenschap

Hoe werkt je hart? Hoe werken games? Op 5 & 6 oktober vind je antwoorden op deze en héél veel andere vragen! Ontdek de wereld van de wetenschap en technologie bij supertoffe activiteiten op ruim 250 plekken in heel Nederland!

Voor speurneuzen

Heb je een kind dat graag op onderzoek uitgaat? Iets nieuws leert? Houdt van speurtochten en ontdekken? En vind jij dat prima, als dat allemaal kant-en-klaar is geregeld? Neus dan eens door onze categorie musea en educatie!


Je koter op kamp


Gratis museumkamp

Inspiratie opdoen in een museum en vervolgens zelf aan de slag: dat kan tijdens dit kamp van het Amsterdam Museum! In de herfstvakantie werken de kids 5 dagen lang o.a. met keramiek of glas in lood aan een kunstwerk.

ARTZUID ART CAMP

Deze herfstvakantie staat er weer een kunstkamp van ARTZUID op het programma! Vijf dagen lang werken de kids hier met diverse materialen en technieken toe naar een tentoonstelling voor familie en vrienden. Van 5 tot 12 jr!

Kamp op rolletjes

Bij Stal Oostwal staan weer drie hele speciale kampen klaar: het ponykamp, Trialbike en e-quadkamp! Zo rij je nog eens vrolijk de vakantie door. Het dagkamp wordt aangevuld met hutten bouwen en heel veel buitenspelletjes!

Schaatsvakantiecursus

Vlak voor de herfstvakantie start het schaatsseizoen weer! Zorgen dat jouw kind vlot en veilig over het ijs gaat? Boek dan een vakantiecursus op de Jaap Eden IJsbaan. Je kunt met je vriendjes, het is super gezellig!


Kijken & luisteren met je kroost

Slaap feestje in het theater!

Wauw, dit is echt supertof! Heb jij wel eens gelogeerd in een theater? Bij Theater De Krakeling kan het op 5 oktober! Dan organiseren ze een Kinderboekenweekfeestje. Met o.a. voorlezen, workshops en weerwolven!

ICP familieconcert

Kinderen van alle leeftijden zijn welkom op de Zing Zang Mengelberg-middag vol jazz in het BIMHUIS! Tijdens dit feestelijke familieconcert op 6 oktober hoor je drums, opera en te gekke beats. Iedereen mag meedoen. Zo leuk!

SoWhat familieconcert

De muzikanten van SoWhat verzorgen elke maand in 't Zonnehuis een concert voor jonge kinderen en hun (groot)ouders. Het concert duurt een uur en de kinderen (en soms ook de ouders!) mogen zelf meedoen.

De Klokkenluider | 6+

De Klokkenluider van Notre Dame komt naar Meervaart! Op 6 okt presenteert Theater Terra een avontuurlijk en romantisch verhaal vol poppenspel en nieuwe muziek. Gaan jullie mee naar de prachtige lichtstad Parijs?

Groove Beest: Fenix

Stilzitten hoeft op 13 oktober zeker niet. Zing, dans en klap mee en laat het groove beest in jezelf los in het BIMHUIS. Fenix wisselt aanstekelijke melodieën en onweerstaanbare grooves af en laat jouw familie swingen.

Magie onderwater | 6+

Lieve interactieve voorstelling met zeedieren, vissen en zelfs een prehistorische schildpad. Woensdag 25 september beleef je het mee in het Pleintheater bij Beyond the Sea. Magische combi van muziek, beeld en meedoen. Met kids 6+

Knuffel op dierendag

Amsterdam, Zaandam en Amstelveen hebben heel veel leuke plekken waar je dieren kunt zien. Geitjes, pony's, kippen, konijnen.... Helemaal leuk om te bezoeken op Dierendag. Met op 4 en 5 oktober veel extra activiteiten.
Alle kinderboerderijen 

Nieuw: Stickx Arcade!

Ken je Stickx Arcade al? Stickx is een gloednieuwe Arcade Gamehal midden in Zaandam! Kids spelen al voor €0,39 een spel, dus echt leuk voor iedereen. Tof om samen te spelen. Of voor een kinderfeestje! Let the game begin...

Kinderboekenweek

Wij vinden dit altijd een van de leukste weken van het jaar; de Kinderboekenweek. Lekker samen met je kind lezen. Een keer extra voorlezen. Of een voorstelling die over een boek gaat. Alles kan, helemaal dit jaar, met het thema Lekker Eigenwijs!


Naar buiten


Mokumboot Verhuur

Huur nog snel een sloepje voordat de grachten weer bevroren zijn! Op 7 locaties in Amsterdam ligt een bootje voor jullie klaar. Ontdek de grachten vanaf het water en speel onderweg een potje bingo. Reddingsvesten aanwezig.

Appels & peren plukken

Kom weer hele lekkere biologische appels en peren plukken bij Landgoed De Olmenhorst! Struin door de boomgaard, speel in de speeltuin en geniet van allerlei lekkers. Een heerlijk gezinsuitje!

Festival in het Bos!

Het Amsterdamse Bos bestaat 90 jaar en dat wordt gevierd woensdag 25 en donderdag 26 september! Het festival zit vol met bostheater, bijzondere excursies en een blik op de toekomst. Neem je kids mee en feest lekker mee!

Kinderschaatslessen

Wil jouw kind zich klaarstomen voor de winter? Dat kan met de schaatslessen bij de Jaap Eden IJsbaan! 20 weken lang kun je aan de slag om je techniek te verbeteren. Reserveer snel de voor jullie ideale lestijden.


Handige lijstjes


11 x toffe kinderwinkels

Naast de grote ketens zitten er hele unieke adresjes voor kinderen verstopt in Amsterdam. Plekjes vol met kleding, schoenen, speelgoed, kinderboeken, cadeaus, wat je maar nodig hebt. We hebben 11 tips voor je verzameld!

5 x opvang en zorg tips

Zoek jij een leuke opvang voor je kind? Bij deze adresjes kun je je kroost met een gerust hart achterlaten. Fijn voor je peuter, kleuter en voor papa en mama. We hebben onze favoriete tips voor je op een rijtje gezet. Naar de website