• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

12x kinderboerderij in Den Bosch en iets verder!

4 oktober 2024
Ben jij een échte dierenliefhebber? En wil jij alles te weten komen over dieren? Of vind je het heerlijk om in de natuur te spelen? Dan is een bezoekje aan een kinderboerderij een goed idee! Je vindt er heel veel verschillende dieren zoals geiten, schapen, koeien, ganzen, konijnen, varkens, kippen en eenden. Vaak met leuke speeltuin. Leuk gratis uitje voor peuters, kleuters of gewoon het hele gezin!
Het leukste gratis uitje voor grootste dierenliefhebbers!

Soms kun je de konijnen op schoot nemen of mag je in het hok erbij. Of mag je bij de geitjes in de wei en ze aaien. Ook zijn er kinderboerderijen waar kinderen een handje mogen helpen bij het verzorgen van de dieren. Kinderboerderijen hebben zowel een educatieve als een recreatieve functie. De toegang is vaak gratis.

Kinderboerderij Oosterhoeve in Den Bosch

Vlakbij de Oosterplas vind je de Kinderboerderij Oosterhoeve. Op het terrein van de Oosterhoeve zijn heel veel euke dieren maar ook een speeltuintje, een kabouterbos, vlindertuin, pingpongtafel, een koffiehuis, kleinschalige verkoop van versnaperingen, een knuffelweide, hertenkamp en een theehuis met picknickplein! Toffe plek!

De Bossche Hoeve in Den Bosch

Deze kinderboerderij is op het moment gesloten. Maar het wordt heel hard gewerkt door Stichting Goedland om er voor de dieren én voor de kinderen weer een heel fijne plek van te maken. Ze verwachten in het voorjaar van het nieuwe jaar (2025) de deur weer te openen voor publiek. Blijf op de hoogte

Dierenpark Maliskamp in Den Bosch

Kom jij de herten, emoes, exotische vogels, geitjes, cavia´s en konijnen bekijken en voeden? Dat kan bij Dierenpark Maliskamp! Daarna of daarvoor kun je gezellig spelen en ravotten bij de natuurspeeltuin 't Lijsterbos dat er tegenover ligt. Fijn de natuur in!

Kinderboerderij 't Heike in Nuland

Bij Kinderboerderij 't Heike kun je knuffelen met dieren, zoals geiten, herten, muizen, cavia's, allerlei soorten parkieten, fazanten, chincilla's, zwanen, ganzen, wallabies, kalkoenen, water- en landschilpadden en in 't voorjaar staat er ook een mini-koe. Maar er is meer, naast de kinderboerderij is er ook een ruime speeltuin, gaat in de zomermaanden zelfs een zwembad open en kun je fijn plaats nemen op het terras. Leuk :)

Kleindierwandelpark Hedel

Ben jij een échte dierenvriend? Dan is Kleindierwandelpark Hedel een plek voor jou! Mini-dierentuin Kleindierwandelpark is een paradijs voor kleine dierenvrienden. Je kunt er de meest bijzondere en bekende dieren zien zoals Nederlandse landgeit, lama's en konijnen. Maar ook vogels als witte zwanen, zwarte zwanen, diverse soorten eenden, kippen, sneeuwuil, pauw, heilige ibissen, kroonkraanvogels en verschillende soorten papegaaien. Als je hier rondloopt vliegt de tijd voorbij. Zo leuk! Kom je diertjes kijken?

Beestenboel in Zaltbommel

Grote en kleine dieren knuffelen bij Kinderboerderij de Beestenboel in Zaltbommel. Een kinderboerderij waar altijd wat te beleven is. Zo kun je van tijd tot tijd kun je op kraamvisite om de jonge dieren te bewonderen en kun je zien hoe de schapen geschoren worden. Meer info! 

Speelboerderij De Elzenhoek in Oss

Bij Kinderboerderij De Elzenhoek in Oss is het beestachtig leuk! Je kunt lekker ravotten in de natuurspeeltuin, knuffelen met cavia’s, konijnen en ratjes, de geitjes voeren of neem een kijkje bij de leuke educatieve tentoonstelling. Bij de dierverblijven en de stallen ontdek je allerlei leuke weetjes over de dieren op de boerderij. En in de moestuin zie je hoe groente en fruit groeit en als het even kan, mag je er zelfs wat van proeven! Wil je even uitrusten? Kinderboerderij De Elzenhoek heeft voldoende plekken op het erf waar je heerlijk kunt picknicken en genieten van de dieren én de omgeving! Yes, hier wil ik ook naartoe!

Beestenboel in Rosmalen

Dier & Tuin Weide in Heeswijk-Dinther

Bij Dier & Tuin Weide in Heeswijk-Dinther kun je heerlijk een stukje wandelen over het ontdek- en blotenvoetenpad om daar verschillende dieren, insecten en natuur tegen te komen. Je loopt langs kippen, hangbuikzwijnen, ganzen, geiten, cavia's, Alpaca, pony's, Schotse Hooglanders en nog veel meer. Volg de aanwijzignen van Pluis de Veldmuis! Meer info

Natuurtuin 't Bundertje

Bij ‘t Bundertje lopen allerlei dieren rond. Er zijn schapen, kippen en cavia's. En enorme konijnen. Sommige kippen leggen zelfs groene eieren! Jij mag de dieren komen bewonderen en de meeste ervan aaien of vasthouden. Ze worden graag goede vriendjes met jou. Kom dus snel naar 't Bundertje! Ontdek alle gratis kinderactiviteiten

Kinderboerderij in Boxtel

Er is veel te doen bij Kinderboerderij Boxtel! Zo kun je in het voorhuis van de boerderij verschillende producten kopen, zoals verse jam, verse scharreleitjes, vruchtenjam afkomstig uit eigen moestuin etc. Of knuffel gezellig met de dieren. Ze organiseren ook vaak leuke kinderactiviteiten. Kom je ook?

Kinderboerderij 't Veldje in Rosmalen

Deze kleinschalige kinderboerderij is te vinden midden in een woonwijk van Rosmalen. Overdag lopen de dieren in de naast gelegen wei en op het 'knuffelplein' waar de kinderen kennis kunnen maken met de verschillende dieren, zonder weg te zakken in de modder. Wil jij erbij zijn wanneer er de dieren gevoerd worden, dat kan! Elke werkdag om 10.00 uur en in het weekend om 13.30 uur. Gratis uitje met de kids

In Den Bosch heb je ook nog een leuke dierenweide in het Zuiderpark, bij De IJzeren Vrouw en nog meer toffe plekken, vind je hier!

Nog genoeg leuke plekken te bezoeken voor jouw en je gezin! 

Veel plezier, liefs Carlijn