• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Buurman & Buurman gaan naar de maan (4+)

17 oktober 2024
Blogmama Zi bezoekt met haar gezin de nieuwste voorstelling van Buurman & Buurman en vertelt hieronder waarom dit zo ontzettend leuk was!
Buurman en Buurman gaan naar de maan - kidsproof theater

De bekendste buurmannen staan weer door heel Nederland in het theater en gaan dit keer naar de maan! Onze kinderen zijn gek op raketten en ruimtevaart dus we waren heel benieuwd naar deze show. We kennen ze natuurlijk wel van de televisieserie (‘A JE TO!’), maar dit was de eerste keer dat we Buurman & Buurman in het theater zagen.

De voorstelling opent al goed met een soort slapstick scène waarin Buurman & Buurman eerst het grote rode doek moeten zien open te krijgen. Het publiek ligt meteen in een deuk en de kinderen draaien al warm met het mee roepen.

Kijk snel voor speeldata, locaties en tickets bij jou in de buurt

Naar de maan
Het verhaal gaat over Buurman & Buurman die na een dag hard werken ‘s avonds nog even in de tuin zitten en zien dat het volle maan is. Wat zou het toch bijzonder zijn om hun huisje eens vanaf de maan te kunnen bekijken, fantaseren ze. ‘Zullen we niet gewoon een raket bouwen en het proberen?’ zegt Buur. Er moet heel wat gebouwd worden: een raket, een lanceerbasis en natuurlijk ruimtepakken. Als dat maar goed gaat…

Voor welke leeftijd is de show leuk?
Het theaterstuk is ca. 55min lang, zonder pauze, wat voor ons perfect is. Vooral de jongste kan nog niet zo lang stilzitten. De leeftijdsindicatie geeft 4+ jaar aan, maar wij kunnen het ook echt wel aanraden vanaf 3,5 jaar - zeker als er ook een oudere broer/zus bij is (zoals in ons geval).

In het publiek zaten diverse leeftijden en het zag er naar uit dat iedereen zich vermaakt had, dus we kunnen wel zeggen dat het ook voor oudere kinderen geschikt is. De humor van Buurman & Buurman is simpel te begrijpen, maar niet per se kinderachtig. Dat maakt het ijzersterk en voor alle generaties vermakelijk. De kostuums waren zeer herkenbaar met de mutsjes, grote werkschoenen en de rode en gele coltrui. Het stoorde onze kids niet dat we nu naar ‘echte mensen’ zaten te kijken in plaats van de kleipoppetjes die we van tv gewend zijn.

Spannend en grappig
We bleven tot het einde geboeid door de afwisselende scenes, pakkende liedjes (en er wordt best wat gezongen, bijna een musical) en goede interactie met het publiek. Het kan af en toe wat spannend zijn met de special effects zoals rook en harde geluiden van machines, maar echt eng is het niet. Voor de show lagen er in de foyer ook leuke Buurman & Buurman speelplaten om in te kleuren, wat het wachten natuurlijk een stuk leuker maakte. Onze kinderen kijken al uit naar de volgende!

De hilarische voorstelling Buurman & Buurman gaan naar de maan speelt nog tot begin mei 2025 in diverse Nederlandse theaters.

Klik op de roze button om te kijken wanneer ze bij jou in de buurt neerstrijken met hun raket en ga mee op reis!
scene foto's van Anne van Zantwijk

Naar de website