• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek het programma van Amare voor gezinnen!

30 september 2024
Welkom bij Amare, het culturele hart van Den Haag waar magie, muziek en avontuur samenkomen! Voor ouders met kinderen in de basisschoolleeftijd is Amare dé plek om samen theater, muziek en meer te beleven. Van gratis familiezondagen, tot Shrek de musical en Hans Klok. Laat je inspireren door het aanbod en ontdek waarom een bezoek aan Amare een must is voor jouw gezin.
Amare programma voor gezinnen met kinderen 24-25

Hello Cello Dag Zondag 13 oktober 2024 bij Amare


De Hello Cello Dag is een muzikaal minifestival voor de hele familie, georganiseerd in samenwerking met de Cello Biënnale. Met concerten, workshops en masterclasses kunnen kinderen en ouders samen de magie van de cello ontdekken. Hoogtepunt van de dag is het optreden van het Hello Cello Orkest met jonge cellisten uit de regio.

Opening 11.00 uur | zondagochtendconcert 12.30-16.30 uur | Bouw je eigen cello (6+) 13.00-13.30 uur | Bach suite met Kian Soltani (6+) 14.00-15.00 uur | Oud (6+) 16.30-17.30 uur | Slotconcert Hello Cello Orkest (6+)

Bestel je kaarten voor de Hello Cello dag hier.



Programma bij Amare tijdens De Betovering


Tijdens het internationale kunstfestival De Betovering, dat plaatsvindt in de herfstvakantie, verandert Amare in een magisch paradijs voor kinderen. Hier is een overzicht van enkele hoogtepunten van het programma:

Voorstellingen en Activiteiten bij Amare tijdens De Betovering
- Wiegeling (0,5-1,5 jaar) is een feest voor alle zintuigen waarin het heerlijk deinen en soezelen is.
- Met Hebbes (4+) zie je een acrobatische muziekvoorstelling over de zekerheid van vasthouden en het avontuur van loslaten. Achteraf kun je meedoen met een workshop om je eigen acrobatische trucs uit te proberen!
De fluisters van de geheime dans (5+) belooft een onvergetelijke reis door de wereld van dans en verhalen!
- Een grappig, absurdistisch en geëngageerd verhaal dat het klimaatprobleem fantasievol op kindermaat snijdt zie en hoor je met Odiezee (7+).
- Tegenwind is alles wat overwonnen moet worden. Wat hebben we nodig als het tegenzit? Zie het tijdens Tegenwind (7+).
Dauw (6+) is een knus familieconcert waar de magie van het uur blauw en de Andalusische en Arabische muziek je meevoeren in een droomwereld.

Bestel nu je tickets voor de voorstellingen in Amare tijdens De Betovering via de deze link.

Extra Activiteiten bij Amare tijdens De Betovering
-Straattheater en Muzikanten: Overal in en rondom Amare zullen straatartiesten en muzikanten optreden, wat zorgt voor een levendige en feestelijke sfeer.
-Creatieve Doe-hoeken: Verschillende plekken in Amare waar kinderen kunnen knutselen, tekenen en hun creativiteit de vrije loop kunnen laten.

Met zoveel te zien en te doen, is De Betovering bij Amare een perfecte gelegenheid om samen met je kinderen te genieten van kunst en cultuur. Zorg dat je erbij bent en beleef een magische herfstvakantie!



Ratatouille het Ballet: Linguini’s Kerstmenu (6+) Datum: 25 t/m 28 december


Deze kerst brengt het Haagse dansgezelschap De Dutch Don’t Dance Division een wereldpremière naar Amare met “Ratatouille het Ballet: Linguini’s Kerstmenu”. Dit betoverende ballet vertelt het verhaal van Linguini, die dankzij de hulp van een rat een succesvolle kok wordt. Een magische voorstelling voor kinderen vanaf 6 jaar die de kersttraditie voortzet met dans en muziek van wereldniveau.

Kaarten voor dit fantastische kerstuitje met de hele familie bestel je hier.



Hans Klok: Face the Future (8+) Datum: 4 en 5 januari 2025


De legendarische illusionist Hans Klok keert terug met zijn spectaculaire show “Face the Future”. Geïnspireerd door de razendsnelle technologische ontwikkelingen in AI en Virtual Reality, neemt Hans Klok je mee op een magische reis door de tijd. Deze show is perfect voor kinderen vanaf 8 jaar en belooft een avond vol verbazing en verwondering. Tickets bestel je hier.




Shrek De Musical Datum: 8 en 9 maart 2025 in Amare


Shrek De Musical komt naar Den Haag! Op zaterdag 8 en zondag 9 maart zie je deze magische musical in Amare, speciaal voor de jonge (6+) en jong-gebleven fans. Deze vrolijke en hartverwarmende musical, gebaseerd op de populaire DreamWorks-film, is een feest voor het hele gezin. Met in de hoofdrollen René van Kooten als Shrek en Linda Verstraten als Fiona, belooft deze productie een magische ervaring te worden voor jong en oud.

Kaarten voor deze musical in Amare bestel je hier.


Big Bang Festival Datum: 13 april 2025


Het Big Bang Festival is een feestelijke ode aan avontuurlijke muziek en klankkunst voor de jeugd. Dit internationale muziekfestival tovert Amare om tot een muzikaal labyrint waar kinderen kunnen genieten van verrassende optredens en interactieve workshops. Een dag vol muzikale ontdekkingen voor het hele gezin.

Gratis Familiezondagen bij Amare: Iedere 2e zondag van de maand


Elke tweede zondag van de maand organiseert Amare gratis toegankelijke familiezondagen. Van 10:00 tot 15:00 uur kunnen gezinnen genieten van een mix van muziek- en dansvoorstellingen en doe-activiteiten. Ontdek samen de wereld van kunst en cultuur en maak kennis met bijzondere muziekstijlen en dansvormen.

De familiezondagen van dit seizoen zijn op 13 oktober, 10 november, 8 december, 12 januari, 9 februari, 9 maart, 13 april, 11 mei en 8 juni.

Waarom Amare?


Amare biedt een unieke kans om samen met je kinderen de wereld van kunst en cultuur te verkennen. Met een gevarieerd programma dat speciaal is afgestemd op gezinnen, is er altijd iets nieuws en spannends te ontdekken. Koop je kaartjes vandaag nog en maak van Amare een vast onderdeel van jullie gezinsuitjes!




Het Amare Doe-boekje

Bij Amare draait het niet alleen om voorstellingen en muziek, maar ook om actief meedoen en ontdekken. Speciaal voor kinderen heeft Amare een fantastisch doe-boekje ontwikkeld. Dit boekje is een schat aan leuke activiteiten en puzzels die perfect zijn voor kinderen van alle leeftijden en is gratis verkrijgbaar in Amare. Je kan het doeboekje ook gratis thuis laten sturen.

Wat kun je verwachten in het Amare Doe-boekje?

Je vindt alle voorstellingen en activiteiten voor jeugd en familie in theaterseizoen 24/25 in het doeboekje
Puzzels en Raadsels: Uitdagende en leuke puzzels die de hersenen laten kraken.
Kleurplaten: Mooie tekeningen om in te kleuren, geïnspireerd door de voorstellingen en artiesten van Amare.
Doe-activiteiten: Creatieve opdrachten en spelletjes die kinderen stimuleren om zelf aan de slag te gaan.

Het hele jeugd- en familieprogramma van Amare vind je hier. Naar de website