• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kabouters uitjes & paden Drenthe

24 september 2024
Lekker een dagje op pad met jouw kabouter? Kabouterpaden en uitjes zijn een echte hit! Spot samen alle rode puntmutsen tijdens deze vrolijke natuurwandelingen en uitjes. De kabouters zitten goed verstopt, maar met een goede speurneus en knapzak kunnen jullie ze vast vinden!
Kabouterpaden en uitjes in Drenthe

Kabouterpad Drents-Friesewold

Wist je dat in het Drents-Friese Wold kabouters wonen? Tenminste, dat denken we, want overal zie je kaboutersporen. Kleine voetafdrukken in het zand, wielsporen van een kruiwagentje, geplet gras van een middagdutje. En je ziet ook weleens een kabouterdrolletje liggen. Echt waar!


Kabouterland Exloo

In het hart van het Drentse dorpje Exloo ligt Kabouterland. Een leuke dag uit vol met kabouters, trollen, dieren en volop speelgelegenheid in diverse speeltuinen zowel binnen als buiten. Ga mee op avontuur!

Kabouteruitjes Drenthe

Belevingspad Kabouter

Wandelen over kronkelpaadjes tussen de kabouters die wonen en werken in het rijk der kabouters! Op de route tal van verhaaltjes, gedichtjes en feiten over de kabouters. Door het mooie bos ligt ook een skelterbaan en kan er kaboutergolf gespeeld worden. Er is een speeltuin met springkussen.


Plopsa indoor Coevorden

Laat je in Plopsa Indoor Coevorden betoveren door de magische wereld van Studio 100 en ontmoet Kabouter Plop. Ga op verkenning in Plop's speelboom, klim van de ene naar de andere kant en glijd met de glijbaan recht het ballenbad in! Naast je favoriete kabouter zijn Maya de Bij, Bumba, Wickie de Viking en Mega Mindy ook nog van de partij!



Kabouterpad Boomkroonpad

Bij Buitencentrum Boomkroonpad van Staatsbosbeheer ligt een rugzak voor je klaar met de materialen om op zoek te gaan naar de kabouters. Met een puntmuts op je hoofd loop je een route 1500 meter. Onderweg luister je naar een verhaal uit de Kabouter-klapkaart en doe je Kabouteropdrachten. Zoek onderweg naar het volgende kabouterpaaltje voor de juiste route.


Pannenkoekenhuis het Kabouterwoud in Zuidwolde

In de paddenstoel van het kaboutervrouwtje worden de avonturen verteld van de kabouters. Kinderen kunnen plaats nemen op de paddenstoeltjes terwijl, wij ouders kunnen genieten van een lekkere pannenkoek of vleesgerecht, want naast pannenkoeken reserveert het Kabouterwoud ook spareribs, schnitzels en andere vleesgerechten!


Kabouterpad Emmerdennen

Het kabouterpad is een mooie korte route voor jong en oud door een gedeelte van de Emmerdennen. Er zijn 2 afstanden, een route van 1,1 km en een route van 2,2 km. Naar de website