Helaas is Yoghurt Barn in Haarlem gesloten... Maar als je bij hen eens zo'n loei-lekkere joghurt hebt gegeten wil je niet meer zonder. Dan wil je dat thuis ook eens maken! Wij hebben ze om een paar van hun recepten gevraagd en wat blijkt? Die zijn heel makkelijk zelf thuis te maken! Maak ze als ontbijt, lunch, toetje of tussendoortje!
De Merry Berry
1. Doe onderop wat jam; deze mag alle smaken hebben, maar een rode vruchten variant is het lekkerste en past het beste! Ongeveer 1 eetlepel is genoeg, maar voor échte zoetekauwen is 1,5 eetlepel ook een idee.
2. Een hoeveelheid verse yoghurt of kwark naar keuze (het liefst biologisch natuurlijk 😉).
3. In de Barn wordt altijd wat frambozensiroop toegevoegd. Heb je dat niet in huis? Dan kun je bijvoorbeeld voor het extra zoetje wat honing of extra jam gebruiken.
4. Een klein handje bosbessen (ongeveer 8 à 10).
5. En een klein handje frambozen (ongeveer 5 à 6).
De Crazy Cookie
1. Stukjes kiwi onderop. Voor 1 persoon is 1 kiwi ongeveer voldoende.
2. Een hoeveelheid verse yoghurt of kwark naar keuze.
3. Wat honing als je dat lekker vindt.
4. 1 eetlepel grove kaneelsuiker. Heb je dat niet in huis? Maak het zelf door in een bakje wat suiker en kaneel te mengen. Een halve eetlepel van het mengsel is meer dan voldoende.
5. Gebroken Bastogne koekjes. Je kan zelf kiezen hoeveel je lekker vindt, maar twee is ongeveer genoeg. Andere koekjes kunnen/mogen natuurlijk ook – misschien ontdek je thuis wel een hele nieuwe Special combinatie op die manier, mmm!
De Choco Caramba
1. Onderop zit banaan. Een halve banaan is ongeveer voldoende!
2. Een hoeveelheid verse yoghurt of kwark naar keuze.
3. Wat honing als je dat lekker vindt.
4. 1,5 eetlepel gebroken chocolade. Bij Yoghurt Barn is dat altijd puur, maar elke andere chocoladesoort zal vast ook smaken! Je kunt de chocolade met een mes tot ‘chunks’ hakken óf in kleine stukjes breken.
5. 1 eetlepel hazelnootjes. Heb je dit niet in huis, dan zijn amandelen of walnoten er ook erg lekker bij!
6. Extra: wat kokosrasp/vlokken om het af te toppen, maar ook zonder is deze Special om te smullen!
Veel plezier met maken!