• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De Kinderboekenweek komt eraan!

22 september 2024
Van 2 tot en met 13 oktober is het Kinderboekenweek! Dit jaar alweer de 70ste editie, met als thema Lekker Eigenwijs! Karakters met een geheel eigen willetje worden tijdens deze Kinderboekenweek speciaal in het zonnetje gezet.
Tijdens de Kinderboekenweek wordt de bibliotheek omgetoverd tot een eigenwijs paradijs vol eigenwijze voorstellingen, workshops en voorleessessies! Nieuwsgierig? Bekijk hieronder alle activiteiten van Bibliotheek Gelderland Zuid en reserveer tijdig je kaartjes. Ook organiseert de bieb samen met de Lindenberg weer het Nijmeegs Kinderboekenfeest!

Nijmeegs Kinderboekenfeest 

Voorstellingen, workshops en meer Op zondag 6 oktober van 13.00 tot 17.00 uur vindt het jaarlijkse Nijmeegs Kinderboekenfeest weer plaats in de Lindenberg. Met voorstellingen, workshops, een huisdierenshow en een heleboel verhalen. En natuurlijk ook met illustratoren en schrijvers zoals Pieter Koolwijk, de schrijver van het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar, Schatpakkers. Pieter opent het Kinderboekenfeest met een eigenwijze optocht en gaat samen met het publiek verhalen verzinnen.



Voor € 5,- bezoek je een voorstelling en voor € 3,- kun je deelnemen aan een workshop. Reserveer vooraf je plekjes. Daarnaast is er een mooi gratis randprogramma.

Het Nijmeegs Kinderboekenfeest is onderdeel van de Kinderboekenweek 2024 en  wordt georganiseerd door Lindenberg Cultuurhuis en Bibliotheek Gelderland Zuid i.s.m. Kinderboekwinkel Nijmegen, Stadsschouwburg & De Vereeniging, The Big Draw Nijmegen, MuZIEum, Bindkracht 10 en Dekker v.d. Vegt Boekverkopers.

Vier je dit feestje mee?

Voorstellingen en workshops

Eigenwijze prullenbak 4+ - Een prullenbak die geen prullen in zijn bak wil? Melvin Kunst neemt tijdens deze interactieve en leerzame voorstelling kinderen mee op avontuur met spelletjes, muziek en dans en leert hen meer over recycling.
2, 9 en 11 oktober - drie bibliotheken
Reserveer kaartjes



Ziza wil geen Ninja zijn 4+ - De hele familie van Ziza is ninja. Wat als Ziza helemaal niet wil vechten, maar veel liever beweegt en muziek maakt? Een voorstelling over niet worden wat een ander wil, maar precies dat waar jij blij van wordt. 
2 oktober - Theater de Molen
Naar het theater



Loet is lekker eigenwijs 4+ - Loet wil het liefste alles samen doen met haar lieve hond Mango. Haar juf ziet dat niet zo zitten. Samen met alle kinderen probeert Loet slimme en grappige manieren uit om toch alles samen te doen met haar hond.
8 oktober - Bibliotheek Gendt
Bestel je tickets



Ik ben Pippi niet 4+ - In deze workshop duiken kinderen samen met schrijver Will Kranendonk in het verhaal 'Ik ben Pippi niet' van Yvonne Jagtenberg. Ook een lekker eigenwijs verhaal! Daarna is het tijd om te knutselen op je eigen manier.
8 oktober - Bibliotheek Beek-Ubbergen
Aanmelden gratis



Reutelkeutel 5+ - Een muzikaal sprookje over prinses Zwier die haar vader moet bevrijden van de nogal vreemde betovering van heks Zora. Dit verhaal gaat over angst, moed, vriendschap en jezelf mogen zijn. Nieuwsgierig?
12 oktober - Bibliotheek Elst
Bestel je kaartjes



Kunst & Kids 6+ - In deze Kunst & Kids leer je meer over de kleurige schilderijen van Karel Appel. In deze workshop maken kinderen een lekker eigenwijs kunstwerk met (afval)blokjes hout, een schildersplank en wat verf.
3 oktober - Bibliotheek Beuningen
Reserveer je plekje


Voorlezen

Voorleespret peuters 2+ - In de Kinderboekenweek worden er boeken voorgelezen over personages die een tikkeltje tegendraads en lekker eigenwijs zijn. Na het voorlezen kunnen kinderen knutselen en spelletjes spelen. En dat natuurlijk nét even anders.
Diverse data en bibliotheken
Meld je vooraf aan



Eigenwijs voorleesfeest 4+ - Luister naar verhalen over eigenwijze personages en ga daarna aan de slag met een mooie tooi, staart of vleugels precies zoals jij het wilt. Het kind met de meest originele outfit wint een prijs. Kom ook!
12 oktober - Bibliotheek Mariënburg en Bibliotheek Zwanenveld
De toegang is gratis



Leuke spaaractie

BengelBingo - Doe mee met de BengelBingo! Spaar plaktattoos van je favoriete eigenwijze boekfiguren! Heeft je kind geen BengelBingokaart op school gekregen? Ga dan snel naar de bibliotheek bij jou in de buurt en neem er eentje mee naar huis! Er zijn 8 verschillende plaktattoos beschikbaar. Bij elke opdracht met een rode cirkel kun je een plaktattoo van een eigenwijs boekfiguur ophalen in de bieb! De actie loopt t/m 31 oktober. 
Spaar alle 8 plaktattoos



Veel leesplezier! Superleuk als je ons tagt als je naar een van bovenstaande activiteiten gaat.
Groetjes, Esther Naar de website