• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Op pad met een samengesteld gezin: 13 leuke ideeën

19 september 2024
Voor samengestelde gezinnen is het juist zo belangrijk om iets samen te kunnen ondernemen wat leuk en luchtig is... Dat is goed voor de teambuilding binnen het gezin. Maar hoe vind je nu een activiteit die zowel voor jong als oud leuk is?
Samengesteld gezin uittips

1. Zwemmen

Kies een (subtropisch) zwembad met veel mogelijkheden. De Hoornse Vaart, Waterhoorn en Aquacentrum Den Helder zijn aanraders.

Hoornse Vaart

2. Escape Room

Juist leuk om lekker met zijn allen (en verplicht zonder mobiel!) te doen. Als de jongste de zes jaar voorbij is, zijn er verschillende escape rooms met uitdaging te vinden in de Kop van Noord-Holland: 12 x Escape room in Noord-Holland. Bestel erna even een lekkere borrelplank om na te praten! 

3. High Tea

Een meidengezin? Wat dacht je van een high tea bij Brownies & Downies

High tea

4. Borrelen

We noemen het thuis zo, maar soms komt er geen borrel aan te pas. Dan maken we een gezellige borrelplank en komt er een spelletje op tafel. Spelletjes als UNO, keezen of pesten doen het altijd goed!

5. Klimbos

Een klimbos heeft vaak voor verschillende leeftijden een uitdagende route. Echt gezellig om lekker met het gezin in de buitenlucht te zijn! Check Klimbos Den Helder voor de mogelijkheden. Vanaf 120 cm. Het klimbos is geopend in lente, zomer en herfst. 

Klimpark Streekbos

6. SUP

Zelfs kleine kids kunnen lekker met een SUP op pad. Lekker bij papa of mama op de plank, ondertussen een keertje plonsen of truukjes doen op de SUP. Vind een SUP-school in de buurt: SUPPEN in de Kop van Noord-Holland.

suppen

7. Stranddagje

Super gezellig om een lekkere picknick in te pakken en lekker naar de zee te gaan. Ook aan het einde van de dag als er nog een vader of moeder heeft moeten werken bijvoorbeeld. Is het geen strandweer? Wat dacht je van een winterse picknick en een potje voetbal? Een ontbijtje met thee, koffie en croissants en een wandeling? 

8. Streetart

Wandel eens eens streetart tour! Grotere kids vinden het leuk om foto's te maken bij de stoere graffiti art, kleine kinderen vinden het leuk om te speuren naar het volgende kunstwerk. Hoewel we in de Kop van Noord-Holland wel wat streetart hebben hier en daar, ga ik toch maar liever naar Amsterdam Noord. Veel cooler! 

9. Shared dining

Misschien is uit eten gaan niet helemaal waar je direct aan denkt, maar elk restaurant met tapas, mezze of anderszins shared dining is super geschikt voor eten in grotere gezelschappen. Zeker als je het gewoon op zondagmiddag doet! 

Wij tippen de Bamboo Room in Hoorn, Javaanse Meisjes in Alkmaar en Soho Gastrobar in Schagen. 

Bamboo Room Hoorn

10. Kanotocht

Wat dacht je van een kanotocht? Lachen en gieren, en ook een mooie manier om samen te werken! Check de Aker in Uitgeest of de kanoverhuur bij de Helderse Vallei.

11. BoulesBitesBar

Hier kunt hier een leuk arrangement incl bitterballen of een lunch reserveren. Naast de jeu de boules banen, kun je ook darten. Maar... dit lijkt me dus énig met een gezin: ook private karaoke. Deze gelegenheid is ook perfect om met 2 gezinnen te doen. Je vind de BoulesBitesBar in Alkmaar en Hoorn. In Hoorn is de bar gelegen in Sam City en zonder karaoke bar. 

BoulesBitesBar Alkmaar

12. Filmpje! 

Soms komen er van die films uit, die je rustig met het hele gezin kunt kijken. De meeste Pixar films hebben voldoende grappen voor volwassenen... Check hier de bioscopen en mogelijkheden: De leukste bioscopen.

13. Midgetgolf

Een potje midgetgolf, altijd goed voor lol afgewisseld met wat frustratie. Ga naar een Woody's (Den Helder), Glowgolf (Heerhugowaard) of lekker doorwarmen in de tropische kas van Vlindorado.

Of ga even een stapje verder en ga naar midget Voetgolf in Nieuw-Vennep.

Heel veel plezier met elkaar!

Liefs, Nanda

PS: missen we een leuke tip? Laat het ons vooral weten via kopvannoordholland@kidsproof.nl