Daar gaat tie dan! Natuurlijk eerst de handen wassen en dan de volgende ingrediënten klaar zetten:- Chinese wokgroenten- Naanbrood- Mangochutney- Basmatirijst- Woksaus- Gebakken uitjes- KroepoekIk zal per foto laten zien wat je moet doen. Succes!Je zet de oven aan om de naanbroden daarin te kunnen bakken.Dan zet je de pan op het vuur (misschien moet je papa of mama je daar even bij helpen) en je doet er wat olie of boter in.Je doet de rijst in een pan met kokend water. Kijk op de verpakking hoelang de rijst moet koken en zet dan een wekker, zo kan je niet vergeten de rijst uit te zetten.Doe de wokgroente in de pan waar de olie/boter in zit.Als de wokgroente zo'n 4 minuten gebakken heeft, doe je daarna de woksaus erbij (een half flesjes is genoeg)Als de woksaus aan het opwarmen is, doe je ondertussen de kroepoek, gebakken uitjes en de mangochutney in een paar leuke schaaltjes, dat vind ik het leukste om te doen :-)Dan doe je de naanbroden, nadat je ze een beetje nat hebt gemaakt, in de voorverwarmde oven ongeveer 7 minuten. Moet je even op de verpakking kijken hoelang ze erin moeten.Dek ondertussen de tafel en zet de schaaltjes met mangochutney, gebakken uitjes en kroepoek erbij. Haal het naanbrood uit de oven en zet de pan met wokgroenten op tafel en dan bijna....Smullen maar!!Ik hoop dat het is gelukt!groetjes Floortje
Op zaterdag 16 november komt Sinterklaas aan in Nederland, maar hoeveel nachtjes slapen is het nog tot pakjesavond? Wordt die vraag bij jou thuis óók elke dag minimaal 1x gesteld totdat het 5 december is? De sinterklaasperiode ís natuurlijk ook een hele spannende tijd voor de kids!
Kennen jullie de wijk Hillegersberg in Rotterdam nog niet? Er zijn hier leuke kinderwinkels en adresjes te vinden om met de kids naartoe te gaan. Wij hebben onze favorieten voor je op een rijtje gezet!
De echte Stoomboot van Sinterklaas ligt van 21 t/m 24 november bij het Mariniersmuseum! Ga eerst op een stoere missie door het museum en stap daarna op de boot om te zien hoe Sint en zijn Pieten daar werken en leven.