• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

9x de allerleukste kinderboerderijen in Utrecht

22 oktober 2024
Leuke kinderboerderijen in Utrecht gezocht? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet. Op negen verschillende locaties in Utrecht staan de dieren klaar voor een aai! Neem je kindje mee naar de leukste kinderboerderijen en stadsboerderijen en  maak kennis met de geitjes, varkens, koeien, schapen en meer. Bij veel van de kinderboerderijen kun je gratis naar binnen!

1. Stadsboerderij Eilandsteede in park Transwijk

Stap samen het weiland in en ontmoet alle boerderijdieren van Eilandsteede. Hier lopen de ezels, varkens, koeien, schapen of kippen en de geitjes blij rond. En er ligt ook een grote speeltuin op het terrein. Experimenteer erop los met de watertrap, sluisjes en kanalen. Je kunt er volop klimmen, klauteren, glijden en spelen.



2. Stadsboerderij Gagelsteede in Overvecht

Glijen, klimmen en klauteren, het kan allemaal op Gagelsteede. Deze groene oase ligt tussen de hoogbouw van Overvecht. Het hele jaar door kan je elke dinsdag t/m zondag vanaf 15.30 uur een van de dierverzorgers opzoeken en meehelpen met het voeren van de dieren. Er lopen zelfs hele zeldzame landbouw huisdierrassen zoals Friese Melkschapen, Zwartblesschapen en Brandrood runderen rond!

3. Stadsboerderij Griftsteede in het Griftpark

In het hart van Utrecht, in de wijk Noordoost, vind je Stadsboerderij Griftsteede met boerderijdieren, een groene speeltuin, een ecologisch educatieve stadstuin en een gezellige koffiehoek. Maak kennis met de kippen, varkens, konijnen, de bijenstal en leer, ervaar en ontdek het groen!



4. Stadsboerderij Koppelsteede in Lunetten

Koppelsteede (Lunetten) ligt midden in de natuur. Niet alleen in de stal kijk je hier je ogen uit, leen een schepnet en ontdek de onderwaterwereld met vissen en amfibieën in de sloot achter de boerderij! Of ga op onderzoek uit in de natuurspeeltuin. Kom klimmen op het grote houten klimrek, klauter op de boomstammen langs de waterkant en vaar met het vlot over de vijver!

5. Steede Hoge Woerd in Leidsche Rijn, Vleuten en De Meern

Stadsboerderij Steede Hoge Woerd is onderdeel van het Castellum Hoge Woerd, de moderne interpretatie van het oude Romeinse fort. Hier loop je tussen de dieren in de weiden, help je met pony's borstelen en kun je aan de slag in de tuin. Ook de klim- en klauterspeelplaats én een vernieuwde waterloop zijn heerlijke plekken om lekker te spelen en van alles te ontdekken.



6. Dierenweide Vleuten

Kom kijken naar de schapen, geitjes en biggetjes of maak een wandeling langs de prachtige Dierenweide! Je vindt hier schapen, geiten, biggetjes, pluimvee en volière. Ook is er een vijver waar mooie zwanen en sier-eenden in rondzwemmen! Er loopt een mooi wandelpad rond de weide en de kids kunnen zich vermaken op de schommel en de wip.



7. Geertjes Hoeve

Deze gezellige boerderij in Haarzuilens heeft veel speelruimte, geitjes, lammetjes en een boerderijwinkel vol biologische producten. Kinderen kunnen spelen op het erf, geitjes voeren, op pony's rijden en binnen spelen bij slecht weer. Geniet op het terras of in het restaurant van heerlijke boerenproducten.

8. Nieuw Rotsoord

Bij Nieuw Rotsoord vind je heel veel bijzondere dieren zoals vissen, slangen en baardagemen. En heb jij al wel eens een oud-hollandse kapucijn of een wever gezien? Maar er zijn ook gewoon konijnen of cavia's om een aai te geven.



9. Molen de Ster

Elke zaterdagmiddag staan de deuren wagenwijd open bij Molen de Ster! Kom jij ook een kijkje nemen? Leer alles over de werking van de molen en de geschiedenis van het molenpark! Misschien (als de wind goed staat) kun je zelfs zien hoe er gezaagd wordt. Op het erf vind je tevens een leuke kinderboerderij waar heerlijk gespeeld kan worden!