• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Tips en uitjes voor een heerlijke zomervakantie

20 juli 2024
Yes, zomervakantie! Lekker niet de wekker zetten en vooral heel veel leuke dingen samen doen. Ontdek de leukste uitjes deze vakantie voor jouw en je gezin. Van leuke workshops, interactieve musea tot prachtige hotspots in de natuur. Van stoere uitjes tot fijne rustige activiteiten. Genoeg inspiratie in de omgeving Amersfoort & Gelderse Vallei!
Tips voor de zomervakantie in regio Amersfoort & Gelderse Vallei
Zomerse uitjes

Schip ahoy!
Stap in de zomervakantie aan boord van Safarischip de Blauwe Bever. Vaar naar een bijzondere plek en ga samen met Professor Speurneus of Kapitein Haak op zoek naar geheimen en schatten van de natuur!

Naar de kindervaarten »



Veluwe aan Zee
Ook op een iets minder zonnige dag is Veluwe aan Zee een top locatie voor het hele gezin. Naast het zwemmen kan je bij dit leuke speelstrand ook kanoën, surfen, een balletje slaan of op strandavontuur gaan.

Heel veel te doen »



Nieuwe expositie
Benieuwd naar de dieren die in en om Amersfoort leven? Bekijk de nieuwe zomerexpositie ‘Kijk door de ogen van een dier!’ in Het Groene Huis. Ontdek wat ze nodig hebben en hoe jij ze kan helpen. Voor kids is er een speurtocht met activiteiten over het landgoed.

Zet je speurneus op »



Zwemmen en meer!
Deze zomervakantie is er van alles te doen bij R&A Sports en Swimming Vathorst. Niet alleen discozwemmen, maar ook trampolinefun, familiezwemmen én je kan zelfs een zeemeermin workshop volgen. Reserveer van te voren snel een plekje.

Naar de zwempret »



Betoverende kastelen
Er is deze zomer van alles te ontdekken bij de Kastelen & Buitenplaatsen in regio Utrecht! Speuren in mooie kasteeltuinen, picknicken bij een slotgracht of bezoeken van een leuke (gratis) voorstelling.

Ontdek ze allemaal »



Deze zomer bij Pathé
Vrolijke Minions huppelen over het scherm, Dylan Haegens is weer te zien op het doek, Dikkie Dik vermaakt de kleinste kinderen en de Bellinga's zetten de boel op stelten deze zomervakantie bij Pathé!

Naar de filmagenda »



Speurtocht en meer
Ontdek het Mondriaanhuis tijdens de zomervakantie! Kom alles te weten over de kunstenaar tijdens een speurtocht door het museum. Kids kunnen meedoen met workshops en zelf aan de slag gaan in het doe-het-zelf atelier.

Leerzaam uitje »



Stap terug in de tijd
Ongeacht het weer, bij het Oude Ambachten & Speelgoed Museum beleef je een supertoffe dag! Naast de Barbie expositie, de ambachten, het knutselen en spellenplein hebben ze een nieuwe speurtocht en doe-boekje.

Zoveel leuke activiteiten »



Game on!
Vier de zomer in het Mediamuseum van Beeld & Geluid, ontsnap aan de hitte en duik in de wereld van media. Er is een (gratis) influencer workshop en een spectaculaire interactieve speurtocht voor kids vanaf 8 jaar en nog veel meer.

Bekijk alle activiteiten »



Eindeloos speelplezier
De Happyfarm is een gezellige speelboerderij, aan de rand van Barneveld waar kinderen zowel binnen als buiten kunnen spelen. Er is een ballendouche, skelters, kabelbaan, een groot springkussen en je kan een rondje op de pony maken.

Naar de speelboerderij »



Stoer zomeruitje
In de zomer vind je stoere activiteiten voor kids bij het Nationaal Militair Museum: test je soldatenskills, scheur rond in een minitank, stel vragen aan een veteraan, leef je uit in speelwereld Xplore en ontdek de nieuwe Chinook.

Op avontuur »



Zomerse vliegavonturen
Deze zomervakantie beleef je te gekke avonturen in Luchtvaartmuseum Aviodrome. Test je piloot-skills bij coole straaljagertesten tijdens de Straaljagerwerken en bekijk unieke vliegtuigen in actie bij de Fly-in dagen!

Heel veel vliegbeweging »



Natuur Doe-Boek kids
Supertip: met de Kidsproof kortingscode haal je nu gratis dit Doe-Boek op van House of Bird! Met het boek kun je eindeloos puzzelen, tekenen, speuren en ontdekken, speciaal voor de kids! De natuur is leuker als je er meer van weet.

Spelenderwijs leren »



Restaurant Soesterdal
Aan de rand van een prachtig natuurgebied ligt dit mooie plekje waar je heerlijk kunt wandelen. Even uitrusten? Plof neer op het terras en kies wat lekkers van de menukaart. Kids kunnen spelen in de natuurspeeltuin.

Spelen, eten en genieten »

Museum Speurtocht
Ontdek samen met dwerghertje Kantjil, door goed te speuren, het verleden van Museum Bronbeek en de koloniale geschiedenis. Hoe zag Bronbeek er vroeger uit en hoe leefden mensen in de kolonie Nederlands-Indië?

Ga samen speuren »

Koetshuis Beerschoten
Bij dit idyllische plekje midden in het bos zit het ontbijt, de lunch en de borrel vol met dagverse producten. Rust na een boswandeling of fietstocht heerlijk uit met een prachtig uitzicht. Bijbehorende speelnatuur is geweldig voor de kids!

Genieten maar! »



Zet vast in je agenda

Dit wil je doen!
De laatste week van de zomervakantie vullen ze bij Kunstbrouwerij met veel toeters en bellen en met superleuke creatieve workshops voor kids. Maak je eigen film of reisverhaal, trommel er op los of doe mee met een mini-musical!

Bekijk de workshops »



Straattheater festival
Van 23 t/m 25 aug. is het centrum van Amesfoort één groot podium voor straatartiesten tijdens Festival Spoffin. De nieuwste theateracts worden getoond. Dans, specatulair circustheater én muziek voor iedereen!

Naar het programma »



Fijne vakantie! Groetjes, Sherida