• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Kidsproof hotspots in Deventer

26 juni 2024
Deventer is zo leuk met kinderen. Dagje Dèmpter gepland? We hebben de leukste tips voor kinderactiviteiten, restaurants en kinderwinkels voor je op een rijtje gezet!
De leukste hotspots in Deventer met kinderen!
Wij zijn gek op Deventer! De leuke straatjes, de IJssel, de unieke evenementen én de Kidsproof plekjes. Deventer heeft alles! Binnenkort een dagje Deventer? Dit zijn onze tips voor een dagje in deze prachtige Hanzestad.

Hoge ramen in Deventer

Lekker winkelen in Deventer

Deventer staat bekend om alle leuke winkels. Je vindt hier minder ketens, maar juist wel weer heel veel bijzondere winkels. Dwaal vooral ook door alle kleine steegjes, want daar vind je de echte pareltjes. Leuke kinderkledingwinkels zijn Mini Boss, Jeppe, Mirander en Bengel & Diva. Leuk speelgoed, spelletjes en hebbedingetjes scoor je bij Speel je Wijs, Koning Willem en Holy Cow. Snuffel ook vooral even rond bij Kinderkookwinkel Em & Noor.

Ook Hoge Ramen wil je echt niet missen. Misschien ligt het aan mij, maar ik kom hier nooit met lege handen naar buiten. De winkel is verdeeld over drie historische panden, die met een kruip door - sluip door constructie met elkaar verbonden zijn. Hét recept voor een lekkere snuffel winkel. Je vindt hier allemaal fijne merken voor je kind, huis én jezelf. Ook als je op zoek bent naar een cadeautje is dit de winkel waar je eigenlijk altijd kan slagen.
Adres Hoge Ramen: Grote Overstraat 46, 48 en 50

Speelgoedmuseum Deventer

Leuke uitjes met kinderen

Misschien wel het allerleukste museum van Nederland: het Speelgoedmuseum in Deventer. Naast naar speelgoed kijken, is het ook de bedoeling dat je hier lekker samen gaat spelen. Ook na 4x verveeld dit museum ons nooit.

Liever iets meer actie? Ga dan lekker zwemmen bij zwemparadijs De Scheg of gezellig schaatsen (schaatsbaan is gesloten in de zomer). Ook voor kleine dierenvriendjes is er genoeg te beleven in Deventer! Bij de Ulebelt is altijd wat te doen voor kleine boertjes en boerinnetjes. 

Een leuke kinderfilm kijken we graag bij MIMIK. Als je het pontje neemt, kom je bijna voor de deur uit. Leuk om te combineren met het beklimmen van de Lebuinuskerk, die je om de hoek vindt.

Meadow Deventer

De Worp

Ook 'aan de overkant' zijn leuke hotspots te vinden. Lekker vies worden bij natuurspeeltuin Woeste Willem bijvoorbeeld. Of ga een potje bowlen bij Deventer Buitensociëteit. Hier hebben ze trouwens ook een heel fijn terras en lekkere dingen op de menukaart. In de zomer is Meadow op het Deventer Stadsstrand ook heel tof. Direct een vakantiegevoel!

Toast Deventer

Kindvriendelijk uit eten


Voor ontbijt of brunch ga je naar het roze Brunchcafé Toast. Zelfs het eten & drinken is hier overwegend roze! Tijd voor koffie met iets lekkers? Ga dan voor Brownies & Downies of  Chocolate Company Café. Bij Tearose ben je aan het juiste adres voor een echte Engelse High Tea. In het restaurant kijken de kids hun ogen uit naar alle snuisterijen, dus die vermaken zich hier prima. "Ik zie, ik zie, wat jij niet ziet...".

Lunchen kan je goed bij Parkcafé Mees en Happy Tosti (vooral vanwege de schommels). Voor lunch & diner zit je zelf erg leuk bij St. Tropez en voor de kids hebben zij een aparte menukaart en speelhoek.

Rondom Deventer zitten ook nog een aantal Kidsproof restuarant met speelhoek of speeltuin, zoals Restaurant NuNu, Bij Jansen & Jansen en Brasserie Pa en Ma. Echt de moeite waard!

Talamini Deventer

IJsje eten in Deventer

Bij warm weer moet er natuurlijk een ijsje gescoord worden! Tja en dan wordt het wel een beetje moeilijk: waar ga je heen? Onze favorieten zijn het Italiaanse schepijs van Talamini en Gio's. Leuk om nog even langs de IJssel te lopen met een ijsje in je hand.

Pontje Deventer

Parkeren in Deventer

Rondom het centrum zijn verschillende parkeerplaatsen waar je kort of lang kunt parkeren. Bekijk het overzicht van alle parkeerplaatsen en ga goed voorbereid op pad. 

Wij parkeren vaak op de Worp en nemen dan het pontje naar de overkant. Gelijk al een leuke beleving voor de kinderen! Je kunt hier gedeeltelijk gratis parkeren en mocht het vol zijn, dan is het betaalde stuk erg voordelig.

Wist je trouwens dat Deventer ook goed bereikbaar is met de trein? Vanaf het station is het nog geen 5 minuten lopen naar het centrum!


Dagje Deventer gedaan? Laat ons weten hoe het was via apeldoorn@kidsproof.nl of tag ons op instagram!

Veel plezier in Deventer!

Lieve groetjes,
Patricia Naar de website