• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Ontdek de haven bij FutureLand

10 juli 2024
Een topdagje uit beleef je met het gezin bij FutureLand! Hier is heel veel te zien, doen en beleven voor elke leeftijd. Van een vaartocht en havententoonstelling tot een speurtocht en een fossielenexpeditie op het Maasvlaktestrand. En nog veel meer...
Tijdens de rit naar FutureLand kijk je al je ogen uit bij de enorme bedrijvigheid van de havenbedrijven die er gevestigd zijn. Eenmaal binnen in het bijzondere gebouw van FutureLand kun je verschillende kanten op. De tentoonstelling ‘De digitale haven is heel leuk om met de kinderen te bekijken. Duik met een tablet in de toekomst van de Rotterdamse haven en ontdek de steeds slimmere technische mogelijkheden.



Oefen je skills als kraanmachinist in het digitale spel Drop the box, waarbij je met je kraan containers op een schip laadt. Dat lijkt makkelijker dan je denkt! Vergeet ook niet een kijkje te nemen op het Panoramadek. Hier heb je een prachtig uitzicht op de bedrijvigheid bij de modernste terminals.



Met de boot of bus
Een rondrit met de FutureLand Express of een rondvaart met de FutureLand Ferry is echt een must-do. Bij beide tochten kom je langs de supermoderne terminals en de allergrootste containerschepen. Zo dicht bij deze gigantische drijvende reuzen kwam je vast nog nooit! NIEUW is de zomeravondvaart. Tijdens de prachtige tocht zie je de zon langzaam zakken en het licht steeds warmer worden. Een perfect moment om de mooiste foto’s te maken.



Kinderworkshops en kidsquiz
In de vakanties kunnen kids aan de slag in een creatieve workshop, gegeven door kunstdocent Joanna Smolarz van Kunstatelier het Kruithuis. De ene keer versieren ze stenen, die door Joanna verzameld zijn op het Maasvlaktestrand. Een andere keer beschilderen ze onder begeleiding een canvas doek met verschillende technieken, zoals aquarel, acryl en potlood.
Check de data van de workshops hier.



Iets oudere kinderen doen de kidsquiz! Hierin maken ze spelenderwijs kennis met de haven en haar uitdagingen, zoals infrastructuur, digitalisering en de energietransitie. Ze krijgen vragen als ‘Hoe maak je nieuw land’ en ‘Hoe vervoer je spullen zo duurzaam mogelijk’. Na afloop zijn het echte havenexperts!
Je kunt de kidsquiz op verschillende data en tijden in de vakantie doen, check het hier.



Op zoek naar fossielen
Walter Langendoen weet alles over fossielen en regelmatig doet hij op het Maasvlaktestrand bijzondere vondsten. Jullie kunnen met hem mee op zoek naar nieuwe schatten in het zand! Die liggen daar omdat nieuw land hier is opgespoten met zand dat diep vanuit de Noordzeebodem komt, waardoor oeroud leven tussen het zand te vinden is. Tijdens de fossielenexpeditie vertelt Walter er meer over. 
Check hier wanneer er weer Fossielenexpeditie plaatsvindt.



Bij FutureLand kun je verschillende opgegraven vondsten bekijken, waaronder mammoetbotten!



Strandspeurtocht
Ook heel leuk voor kids om op het strand te doen is de speurtocht. Haal bij de balie van FutureLand de speurtocht op of download 'm hier en ga lekker uitwaaien langs de duinen en op het strand. Startpunt van de tocht is het mooie kunstwerk De Zandwacht, dat in de duinen te vinden is. Van daaruit leer je spelenderwijs veel over de dieren die er leven en over de bedrijven in de omgeving. Met mooi weer is het sowieso heerlijk om hier neer te strijken :-)



Veel plezier tijdens jullie dagtrip naar FutureLand en de Rotterdamse haven!