• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De Week van de Pleegzorg

18 oktober 2024
Geef een kind een 2e thuis: 124 kinderen zoeken een pleeggezin in Flevoland

Elk kind verdient een veilige en stabiele omgeving om in op te groeien. Als kinderen tijdelijk niet thuis kunnen wonen, bijvoorbeeld vanwege een crisissituatie of complexe thuissituatie, spelen pleeggezinnen een belangrijke rol. Zij bieden kinderen de zorg, stabiliteit en warmte die ze zo hard nodig hebben. In Flevoland zoeken elk jaar 124 kinderen een pleeggezin.

Pleeggezinnen zijn er in vele vormen en maten: of je nu single bent, samenwoont, kinderen hebt of niet – iedereen die een liefdevolle plek kan bieden, kan pleegouder worden. Het belangrijkste is dat je een kind een veilig en liefdevol thuis kunt geven, zelfs als dat maar tijdelijk is.

Van 6 t/m 13 november wordt er - tijdens de Week van de Pleegzorg - extra aandacht gevraagd voor de noodzaak van pleegouders in Flevoland. Iedereen die geïnteresseerd is of vragen heeft over pleegzorg is welkom op een van de informatieavonden van Triade Vitree Pleegzorg in Almere, Lelystad, Emmeloord of Dronten.

Tijdens deze bijeenkomsten wordt er uitleg gegeven wat pleegzorg inhoudt, hoe de werving en matching van pleegouders en kinderen werkt, en waarom het vinden van een goede match soms tijd kost. Ook hoor je verhalen van huidige pleeggezinnen en wat het voor hen betekent om pleegouder te zijn.

Ben je benieuwd of pleegouder worden iets voor jou is? Meld je dan aan voor een informatieavond en ontdek hoe jij het verschil kunt maken.

Naar de website