• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

De leukste theatervoorstellingen in het voorjaar

20 juli 2024
Het theater is een magische plek voor kinderen. Vol verbazing je ogen uitkijken, giechelen, op het puntje van je theaterstoel zitten... Dit zijn onze 8 favoriete kindervoorstellingen die te zien zijn bij Kunstlinie Almere in het voorjaar. Laat je verrassen door deze mooie producties!

De leukste theatervoorstellingen in het voorjaar 2025!

1. Meneer Monster (8+)

Welkom op de speelvloer van een 8-jarig kind: autootjes, een dinosaurus, een berg groene soldaatjes, een verliefde furby en een glitter-regenboog-eenhoornballon in nood. Meneer Monster nodigt je op 15 februari uit in een wereld waar speelgoed tot leven komt. Een avontuurlijke familievoorstelling over toys die ontdekken uit welk hout ze gesneden zijn. 

Ontdek de familieshow!



2. Anansi de spin – sterker dan Olifant (4+)

Anansi de spin heeft de lekkerste banaantjes ooit in een boom zien hangen. Maar ze worden zo onder zijn neus weggekaapt door de sterke, grote Olifant. Anansi daagt Olifant uit voor een potje touwtrekken. De winnaar krijgt het lekkere fruit. Daar zegt Olifant geen nee tegen. Maar Anansi heeft natuurlijk een slim plannetje bedacht... Te zien op 18 februari.

Wonderlijke, muzikale poppentheatervoorstelling!



Theater voor de hele familie!

3. Een nacht in de Efteling

In deze hilarische voorstellig komen de wonderlijke wereld van de Efteling en de traditie van de komedies van Jon van Eerd samen tot een explosieve, unieke en onvergetelijke voorstelling. Beleef een doldwaas avontuur waarbij je meegenomen wordt in een opeenstapeling van misverstanden, briljante decorvondsten en uitdagende luchtkastelen. Op 21 maart beleef je de Efteling zoals je hem nog ooit hebt beleefd.

Meer info en tickets!



4. Fien & Teun (2+)

Het lieve boertje en boerinnetje komen op 2 mei naar kunstlinie met hun spiksplinternieuwe familiemusical ‘Circus op de boerderij’. Sebastiaan het Varken is bijna jarig en dat willen Fien en Teun vieren met het leukste feestje ooit. Samen met hun dierenvriendjes bereiden ze een circusvoorstelling voor! Maar dat blijkt nog helemaal niet zo makkelijk...

Beleef het nieuwe verhaal!



5. De Kleine Zeemeermin

Na het redden van een knappe mensenprins tijdens een storm, wordt ze smoorverliefd en wil ze niets liever dan bij hem zijn. Maar er is één probleem: hij woont op het land! Volg haar magische avontuur in een voorstelling vol schitterende decors, prachtige kostuums, en humor voor jong en oud. Mis deze onvergetelijke ervaring voor het hele gezin niet en beleef samen de magie van ‘De Kleine Zeemeermin’ op 17 mei.

Zwem snel naar meer info!



6. De Gorgels (6+)

Midden in de nacht wordt Melle wakker. Er zit een vreemd wezentje op de rand van zijn bed. Maar als Melle het licht aandoet, is het wezentje verdwenen. Als hij er op school over vertelt, lacht iedereen hem uit. Dus gaat Melle met zijn superogen op onderzoek uit en beleeft hij de spannendste avonturen! De Gorgels is gebaseerd op het gelijknamige geliefde kinderboek van cabaretier Jochem Myjer en is te zien op 24 mei.

Kaartjes reserveren!



7. WAUW! (2,5+)

WAUW! is een fysieke en muzikale peutervoorstelling op 31 mei die laat de wereld zien door de ogen van peuters en kleuters. Zij vinden immers alles wauw, zoals hun eigen spiegelbeeld in de etalage van een winkelraam. En waar volwassenen een omgevallen plantenpot als obstakel en vies klusje zien, zijn jonge kinderen meer geïnteresseerd in de regenwormen die tevoorschijn komen.




8. Samson en Marie (3+)

Bereid je voor op de gloednieuwe circusshow van Samson & Marie. Een onvergetelijk spektakel waar jong en oud zich geen moment zal vervelen. Samen met hun trouwe vrienden gaan Samson & Marie op avontuur in het circus. Uiteraard zijn ook Meneer de Burgemeester, Brandweerman Bill en Bakkerin Florentine uit het NPO programma IJsjestijd erbij. Trommel al je vrienden en familie op en beleef op 1 juni een onvergetelijke tijd in het circus.

Wees er snel bij en boek alvast je ticket!



Nog meer theatertips!

Op zoek naar nog meer inspiratie om lekker met de kids naar het theater te gaan? Op Kidsproof.nl verzamelen wij de leukste tips voor voorstellingen bij jou in de buurt! Klik op Uitagenda en bladeren maar!

Veel plezier bij alle voorstellingen! Naar de website