• Kidsproof.nl
  • Bezoek Kidsproof Vakantie
  • Bezoek Kidsproof Plus
Blogs & inspiratieAlle blogs

Zonnige uitjes voor deze zomer!

30 juli 2024
De zomervakantie is in volle gang. Alle tijd om er lekker samen op uit te trekken en nieuwe plekken te verkennen. Ontdek de mooiste, leukste en meest verrassende zomerse bestemmingen in Flevoland en daarbuiten. Of je nu houdt van ontspannen of spannende activiteiten voor het hele gezin. Dit zijn de perfecte tips voor jou!

Actief en ontspannen uitjes


Van strand tot bos!

De zomer kan niet meer stuk met de programmering van Stad & Natuur! Met workshops op de Kemphaan, Theater aan de Plas, middagen vol activiteiten op het Almeerderstrand en als klapper het Zomerfestival op 29 augustus!
Op naar buiten »



Zomerfun op zaterdag

Elke zaterdag in de zomervakantie is het springkussenfeest in het centrum van Almere Buiten! Neem je (klein-)kinderen, neefjes, nichtjes én alle kinderen uit de buurt gezellig mee naar dit toffe zomeruitje.
Spring zo hoog als je kan »



Natuur op blote voeten

Wil je de natuur écht voelen deze vakantie? Wandel het 2000 meter lange Heksenblotevoetenpad bij De Sternhof in Zeewolde. Beleef gras, hout, modder, en grind. Geniet van een leuke speurtocht met toffe opdrachten!
Schoenen uit en ontdek »



Coole Straaljagerweken

Deze vakantie zijn er volop extra activiteiten in Luchtvaartmuseum Aviodrome! Bewonder toestellen in de expositie, doe een straaljagerpiloot ogentest, test je vliegvaardigheden en ontdek de stormbaan. Zo'n tof uitje!
Te gek voor jong en oud »



Maritiem Festival

Middenin de zomervakantie op zaterdag 10 en zondag 11 augustus vindt het Maritiem Festival plaats in het Zuiderzeemuseum. En dan is er héél veel te doen, zoals een knopenbordje maken en een klompbootje pimpen!
Extra veel leuks »



Lekker vies worden!

Joepie! In augustus start De Speelwildernis weer met de kinderclub in Almere Oosterwold. Verken het Lockebos, word lekker vies, maak een voorstelling over dieren, speel buiten, bouw een burcht en nog veel meer!
Voor kids vanaf 6 jaar »



Zomer Almeerderstrand

In de zomervakantie beleven kinderen zes gezellige dinsdagmiddagen op het strand met creatieve, leerzame en leuke activiteiten. Theater, strandkunst, dijken bouwen, Piratenschool, een ganzenbordspel en fantasiedier maken.
Meedoen is gratis! »



Stoer uitje Soesterberg!

In de zomer vind je gave activiteiten voor kids bij het Nationaal Militair Museum: test je soldatenskills, scheur rond in een minitank, stel vragen aan een veteraan, leef je uit in speelwereld Xplore en ontdek de nieuwe Chinook.
Ga mee op avontuur »



Ga samen op pad

Game on!

Vier de zomer in het Mediamuseum van Beeld & Geluid, ontsnap aan de hitte en duik in de wereld van media. Er is een (gratis) influencer workshop en een spectaculaire interactieve speurtocht voor kids vanaf 8 jaar en nog veel meer.
Bekijk alle activiteiten »



24x uitjes door het land

Nog meer tips? Wij hebben 24 extra leuke uitjes door heel Nederland voor je verzameld. Voor als je een keer een dagje verder weg wilt. Of op vakantie bent in eigen land. Met deze tips vliegt de schoolvakantie voorbij! Wat gaan jullie morgen doen?
Voor ieder wat wils »



Zon of regen, altijd leuk

Kinderfilms in de bieb

Deze zomervakantie wordt geweldig in het filmhuis van De Nieuwe Bibliotheek Almere! Je ziet er de meest betoverende en avontuurlijke kinderfilms. Geniet samen van de mooiste verhalen op het grote scherm.
Bekijk het aanbod »



Voor 1 euro met de bus!

Deze zomer reizen kids in Almere met de Zomer Kids Dagkaart van allGo voor €1,- naar leuke uitjes! In alle allGo en Keolis R-net bussen in Almere. En je reist nu ook extra voordelig met het Zomerretourtje naar Amsterdam!
Ga er lekker op uit! »



Sla je slag op De Baan

Beleef in Kunstmuseum M. de nieuwe tentoonstelling 'De Baan – Oefening in Optimisme'. In deze tentoonstelling gaan kinderen actief aan de slag! Sla een balletje met een gekleurde golfstick. Raak jij de hole op het drijvende eiland?
Kom een balletje slaan! »



Mountainbike-avontuur

Woehoe! Beleef het ultieme avontuur bij Indoor Mountainbike. Of je nu een beginner bent of ervaren, er zijn verschillende mountainbike-routes die bij je passen. Bekijk de exclusieve korting die je krijgt t/m 31 augustus.
Leef je uit! »



Niets meer missen

Kidsproof Kinderfeest - zaterdag 14 september

Kijk jij er ook zo naar uit? Het 2e Kidsproof Kinderfeest van dit jaar. Kom op zaterdag 14 september naar het centrum van Almere Buiten. Benieuwd wat er te doen is?
Check hier snel het programma! »


Zoveel leuke inspiratie!

Er is elke dag wel wat leuks te beleven in regio Flevoland! Onze Uitagenda staat bomvol toffe activiteiten die je op een specifieke dag kunt doen met kinderen! Check onze favoriete uittips in de zomervakantie en ga op pad.
Meer leuke dagjes weg »

Veel plezier!